Astăzi 20 Februarie 2018, Marţi - Ultima actualizare la 19 Februarie 2018
Abonamente

Bună Dimineața 16 Iunie 2017, ora 07:00    Din editia print

Marime Font

Acum ori niciodată!

Materialul de vinerea trecută la „Bună dimineața” despre protestul împotriva schimbării sistemului electoral a provocat numeroase comentarii și nemulțumiri nefondate. Am primit diverse calificative amuzante, acuzații și mesaje urâte, dar nu asta m-a deranjat. Cel mai mult m-au marcat comentariile referitor la unioniști și Unire, patriotism și valori. Totuși, nu țin neapărat să dau lecții de moralitate, pentru că nu sunt în măsură să o fac, dar am o singură întrebare. Retorică.

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Să cânți la Comrat de ziua Federației Ruse și să te declari proeuropean, activist civic, reprezentant al societății civile, asta înseamnă să fii patriot?! Despre cine e vorba, aproape că nu contează, ci fenomenul în sine e revoltător.
...
Revenim la lucrurile care contează.
Marea mobilizare unionistă a început. Urmează o vară de foc, când toți, cei care luptă în numele idealului tuturor românilor, adică Unirea, vor face pași concreți pentru realizarea acestui deziderat:
- Vor merge în campanii de informare prin satele Republicii Moldova în perioada 1 iulie - 15 august 2017.
- Vor desfășura acte de caritate care sprijină oameni aflați în dificultate sau de care statul a uitat.
- Vor continua Proiectul „Cunoaște-ți Țara” din 15 iunie până-n 15 septembrie 2017, timp în care vor organiza excursii de cunoaștere a României.
- Vor dezvolta proiectul UNIREA TV prin informarea corectă și echidistantă, dar și aducerea mesajului unionist în casele oamenilor.
Revenim la comentarii. Ele sunt bune atunci când ajută, dar nu cu orice ocazie, în orice situație sau în necunoaștere de cauză.
Proeuropenii, activiștii civici, reprezentanții societății civile și toți cetățenii acestui stat care simt românește și cred că singura cale a R. Moldova este cea alături de România, sunt așteptați alături de unioniști. Acum ori niciodată este momentul ca binele să învingă atât răul cel mic, cât și răul cel mare. Diferența dintre ele nu este aproape invizibilă?

P.S. Aflați cum vă puteți implica în activitățile unioniste din această vară, dar și cum puteți contribui pe: tinerii.md sau odip.md. Telefon de contact – 067693338 sau 068 22 44 22.

Un articol de: Ana Gabor Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 16:31

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Fațadele Muzeului Naţional de Etnografie și Istorie Naturală, Palatului Naţional „Nicolae Sulac” și Teatrului Naţional de Operă și Balet „Maria Bieșu” vor fi iluminate artistic.  

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 08:21

Grigore Vieru – un poet absolut

Grigore Vieru – un poet absolut Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul