Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:58
Abonamente

Actualitate 6 Septembrie 2018, ora 18:54

Acuzații de SPIONAJ la nivel înalt: Un funcționar din Ministerul Economiei polonez este acuzat că ar fi transmis informații Rusiei

Marime Font

Parchetul polonez a anunţat joi urmărirea în justiţie pentru spionaj în favoarea Moscovei a unui înalt funcţionar din Ministerul Economiei, care ar fi transmis informaţii referitoare la poziţia Varşoviei privind gazoductul Nord Stream 2, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Marek W. (legea poloneză interzice în acest caz să se dea numele complet - n.r.) a fost acuzat că a participat în anii 2014-2016 la activităţi ale serviciului de spionaj al armatei ruse GRU în detrimentul Poloniei'', potrivit unui comunicat al Parchetului polonez.

''În cadrul activităţii sale de spionaj, acuzatul a transmis informaţii obţinute cu titlu de activitate la Ministerul Economiei'', se afirmă într-un comunicat laconic.Marek W. a fost interpelat pe 23 martie şi plasat în detenţie provizorie. ''El riscă până la 10 ani de închisoare'', potrivit comunicatului.

Varşovia se opune ferm proiectului Nord Stream 2, care urmează să facă legătura între Rusia şi Germania ocolind, pe sub Marea Baltică, Polonia şi Ucraina, ţări prin care trece în prezent gazul rusesc. Potrivit Varşoviei, acest proiect este politic şi destinat să sporească mijloacele de presiune ale Moscovei asupra Europei de Est. El vizează de asemenea divizarea Uniunii Europene.

https://www.stiripesurse.ro 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md