Timpul Liber

Adaugă-mă prietenă

Există prietene care te ascultă, îţi oferă umărul pentru un oftat şi te ajută să vezi lucrurile altfel. Sau prietene care te scot la discotecă şi-ţi dau cele mai bune sfaturi în materie de tendinţe. Sunt prietene pe care le întâlneşti doar la o cafea sau o îngheţată. Sau prietene pe care le vezi doar pe Facebook. Există prietene care te-au trădat şi te-au învăţat ce e încrederea. Şi prietene care, într-o zi, pur şi simplu uită de tine. Există prietene cărora le încredinţezi parola de e-mail, dar niciodată discuţiile sincere pe care le ai cu iubitul.
Mi-e dor de prieteniile din copilărie: sincere, naive, visătoare, libere. Copilăria mea are imaginea unei prietene care stătea în aceeaşi curte. Alături de ea am început să descopăr viaţa, să pun întrebări, să ascult. De mai mulţi ani locuieşte în altă ţară, iar discuţiile noastre lungi s-au transformat în e-mail-uri scurte. Orice mesaj din partea ei înseamnă retrăirea copilăriei. Atunci când m-a anunţat că se căsătoreşte, am înţeles că am crescut.
Unii dintre noi adună bani, haine, filme, cadouri inutile. Eu am ales să adun conversaţii purtate la un pahar de vin roşu, zâmbete fericite, destăinuiri, emoţii şi prietenii de durată.

Silvia Ursu

psihologie@timpul.md

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *