Ultima oră

Adelin Petrişor: Oamenii care-l îl atacă astăzi, erau în fotografii oficiale cu Gaddafi

Puterea lui Gaddafi. În ceea ce-l priveşte pe liderul libian Muammar Gaddafi, Adelin Petrişor spune că acesta este periculos prin faptul că în trecut a sponsorizat terorismul. Libia nu are o armată pregătită să facă faţă coaliţiei, însă cum prin liderul său a fost un sponsor al terorismului, ar putea fi vizată să devină bază a terorismului. În acest sens, poziţia sa strategică în sudul Europei este un avantaj. Gaddafi şi-a schimbat atitudinea în 2003, când l-a condamnat pe Saddam Hussein şi a oprit programul nuclear al ţării sale, devenind prieten cu o serie de lideri europeni precum Tony Blair, Silvio Berlusconi sau Nicholas Sarkozy. Adelin Petrişor remarcă faptul că aceeaşi oamenii care-l atacă astăzi, erau odinioară în fotografii oficiale cu liderul libian. Deşi Gaddafi nu are vreo funcţie oficială în Libia, el conduce de fapt ţara şi va juca dur în continuare. Colonelul a anunţat că războiul va fi unul lung, toţi libienii sunt pregătiţi să devină martiri, însă nu ei vor muri, ci inamicul.

Rolul de vioară I pe care îl are Franţa în aceste operaţiuni. După ce a fost acuzată că nu s-a implicat în operaţiuni militare de amploare, Franţa a devenit activă în NATO abia în 2009, iar acum vrea să dovedeacă că este o mare putere. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte Libia, Franţa a făcut o serie de greşeli – a recunoscut rebelii din Benghazi, în condiţiile în care mulţi dintre liderii rebelilor nu sunt cu nimic mai buni decât Gaddafi, spune jurnalistul.

Poziţia României. De la începerea operaţiunilor, Bucureştiul tace, deşi la summitul UE a avut o poziţie articulată. România trebuie însă să-şi facă în curând cunoscută poziţia, pentru că este atât membru NATO, cât şi membru UE, spune Adelin Petrişor. 

Sursa: TVR.RO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *