Actualitate

Adevăratul motiv pentru care Dragnea rămâne închis la Rahova. Cu cine va sta în celulă

Decizia a fost luată marţi pentru că fostul lider PSD să fie transferat mai uşor în Capitală, atunci când va fi chemat să dea declaraţii în dosarele în care mai este anchetat. De acum, Liviu Dragnea va ieşi din carantină şi se va alătura celorlalţi deţinuţi încarceraţi în regim închis.

Liviu Dragnea a primit decizia membrilor comisiei din Penitenciarul Rahova, la 23 de zile după încarcerare. Deşi perioada de carantină expirase de două zile, şedinţă a fost amânată ieri, pentru că angajaţii penitenciarului au fost liberi de Rusalii.

Decizia comisiei de individualizare de la Penitenciarul Rahova a venit mână în mână cu dorinţa lui Liviu Dragnea. Înainte de şedinţă, fostul lider PSD şi-a exprimat preferinţa de a rămâne încarcerat la Rahova, pentru a putea fi vizitat mai uşor de apropiaţi şi de rude.

Sorin Dumitraşcu, liderul sindicatului angajaţilor din penitenciare: „Criteriul preferinţei deţinutului este pe ultimul loc. Membrii comiei au luat în considerare că acest deţinut Liviu Dragnea mai are alte afaceri judiciare în Capitala pentru care va fi transportat destul de des la audieri sau la judecată.”

Cum pedeapsa lui Liviu Dragnea depăşeşte 3 ani de închisoare, regimul de detenţie ales de comisie a fost cel închis. Asta înseamnă că, în curând, Dragnea va fi scos din carantină şi dus într-una din celulele deţinuţilor aflaţi în regim închis, spun surse din cadrul Administraţiei Penitenciarelor. Sindicaliştii cred totuşi că Liviu Dragnea va avea o viaţă mai uşoară după gratii.

Dragnea ar putea sta în celulă cu alţi deţinuţi vulnerabili

“Va fi mutat într-o altă cameră, dar cel mai probabil cu alţi deţinuţi vulnerabili, sau chiar singur aşa cum s-a întâmplat până acum. Stau singuri în aceste camere, au pat separat, cu saltea, lenjerie, pernă, acces la baie, aer şi tot ce le trebuie”, explică Sorin Dumitraşcu.

Liviu Dragnea va putea beneficia şi de 15 de zile de permisie, dacă se va comporta frumos şi va participa la activităţi.

Pentru Liviu Dragnea ar putea totuşi să vină şi o veste bună. Ar putea să muncească, aşa cum a declarat că îşi doreşte. În regimul închis, deţinuţii pot să lucreze în interiorul penitenciarului, dar şi în afara lui, cu condiţia să fie supravegheaţi permanent.

Fostul lider PSD va primi şi consiliere psihologică şi va putea să participe la activităţi educative sau religioase. Conform unor surse din penitenciar, Liviu Dragnea va putea să ceară schimbarea regimului de detenţie după ce va execută o cincime din pedeapsa. Tot la Rahova este închis şi fostul primar al Constantei, Radu Mazăre.

Între timp, la Penitenciar se fac reparaţii. Marţi, de exemplu, muncitorii refăceau faţada unei clădiri. Reprezentanţii ANP ne-au transmis că sunt lucrări curente de întreţinere. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *