Timpul Local

Adio, grădiniţă!

„Azi îmi iau adio de la grădiniţă,
Locul drag în care-am învăţat,
Şi promit: n-am să uit, acolo cineva
M-a iubit la fel ca mama mea”.

Cântând aceste versuri, micuţii „absolvenţi” de la Grădiniţa nr. 225 din capitală şi-au luat ieri adio de la educatoarea dragă, de la prieteni şi colegi, de la prima parte a copilăriei. Copiii nu au mai reuşit să cânte desluşit până la urmă, pentru că, văzând educatoarea lăcrimând, au început a plânge împreună cu ea. Frecându-se cu mânuţele la ochişori, s-au strâns cu toţii în jurul educatoarei, care încerca să-i cuprindă pe toţi într-o îmbrăţişare. I-am întrebat mai târziu de ce au plâns. Copiii mi-au spus că e foarte trist când te desparţi de o persoană dragă. Se refereau la educatoarea lor, Cristina Ursachi, pe care au îndrăgit-o ca pe o mamă. Toţi copiii i-au promis doamnei educatoare că vor veni în ospeţie şi că vor avea note bune la şcoală.

I-am întrebat pe câţiva copii dacă doresc să meargă la şcoală şi ce vor face acolo.

Cătălin Pintec:
„Ştiu că o să-mi fie dor de educatoare, dar vreau să mă duc la şcoală. Acolo o să învăţ multe lucruri interesante. Iar când nu voi mai putea de dor, o să mă uit la poze”.

Daria Visovschi:
„Mă despart cam greu de colegi, dar azi o să ne mai jucăm împreună, aşa că o să-mi treacă. La şcoală am de învăţat multe lucruri: să scriu, să citesc, să colorez. Cel mai mult îmi place că la şcoală nu se doarme la amiază”.

Ovidiu Lupan:
„Eu nu am plâns la matineu. Bărbaţii adevăraţi nu plâng. Mai ales că aproape sunt şcolar, căci am fost deja la şcoală şi am susţinut testarea. Mi-a plăcut acolo, învăţătoarea e bună la suflet. Dar am emoţii că merg în clasa întâi şi nu ştiu încă atât de multe lucruri”.

Valerica Verdeş:
„Eu sunt veselă că avem Adio, grădiniţă! Poate voi fi în clasă cu colegii mei de aici. Am să învăţ acolo lucruri interesante, o să pictez tablouri. Vreau să mă fac pictoriţă”.

Sandu Ciobârcă:
„Mama mea e învăţătoare şi mie nu-mi este frică de şcoală. Când voi fi elev, cred că o să devenim cu mama prieteni şi mai buni, căci vom merge împreună la şcoală”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *