Externe

Administraţia Obama va suspenda programul militar al Pentagonului de a antrena rebeli sirieni

"Nu am fost mulţumit de eforturile recente ale programului", a precizat Ashton Carter, secretarul american al Apărării, în cadrul unei întîlniri organizate vineri, la Londra, cu omologul său britanic, Michael Fallon, pe tema războaielor din Siria şi Irak.

"Astfel, am conceput un număr de diverse abordări", a adăugat Carter, precizînd că "veţi auzi de la preşedintele Obama (informaţii despre programul militar) în scurt timp". Reprezentanţii Pentagonului sînt aşteptaţi să anunţe vineri, în mod oficial, finalizarea programului militar, admiţînd eşecul acestuia de a crea trupe terestre capabile să combată organizaţia teroristă Stat Islamic din Siria, relatează The New York Times.

Un oficial american din Departamentul de Apărare a precizat că nu se vor mai face recrutări pentru aşa-numiţii rebeli moderaţi sirieni pentru programele de antrenament în Iordania, Qatar, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite. În schimb, un centru de antrenament mai mic va fi construit în Turcia, unde un grup de lideri ai opoziţiei vor învăţa manevre de operare din timpul raidurilor aeriene.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *