Social

Administratorii a 274 de blocuri locative din capitală refuză începerea sezonului de încălzire

Respectiv, locatarii care doresc conectarea imediată la căldură trebuie să se adreseze la administratorul fondului locativ, care, în conformitate cu legislația în vigoare, este reprezentantul autorizat al consumatorilor în drept să solicite furnizarea energiei termice, se anunță într-un comunicat emis de instituție. 

Potrivit datelor, 274 de blocuri locative deocamdată nu sunt conectate la căldură doar din cauza gestionarului fondului locativ, care nu își
îndeplinește atribuțiile. Astfel, pentru 53 de adrese este vorba de administratori care refuză semnarea facturilor, extraselor și tranzacțiilor, nu recunoaște suma datoriilor și refuză semnarea unui grafic de reeșalonare a plății restanțelor financiare; nu colaborează cu Termoelectrica S.A.; este plecat peste hotare; este dispărut, sau nu este înregistrat la Camera Înregistrării de Stat. Pentru alte 221 de blocuri locative, gestionarul refuză categoric conectarea edificiilor la căldură, motivând că temperaturile de afară deocamdată sunt prielnice.

În comunicat se mai anunță că Termoelectrica S.A. este pregătită pentru livrarea agentului termic tuturor obiectivelor conectate la SACET.v Imediat după înregistrarea cererii, în termen de maxim 3 ore, agentul termic poate fi livrat consumatorilor.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *