Social

Administratorii rutelor municipale de microbuz sunt partial de acord cu noul regulament

Un nou regulament aprobat de municipalitate ii obliga pe soferii de microbuze din Chisinau sa aiba un aspect ingrijit, sa nu fumeze la volan si sa vorbeasca respectuos cu pasagerii. Documentul le interzice soferilor sa opreasca in afara statiilor si sa conecteze aparatele de radio.

Seful Directiei transport public si cai de comunicatie, Veaceslav ?arna, a declarat ca acest regulament a fost aprobat ca urmare a plangerilor depuse de pasageri. Doar in ultima perioada la directie au parvenit peste 300 de scrisori.

In cazul in care soferii nu se vor conforma prevederilor noului regulament, nu vor mai putea presta servicii de transportare a calatorilor, iar administratorii rutelor de microbuz risca sa fie desfacut contractul semnat cu primaria capitalei, a spus Veaceslav ?arna.

Administratorii rutelor de microbuz spun ca sunt partial de acord cu acest regulament , dar recunosc ca pasagerii se mai plang pe comportamentul uneori neadecvat al soferilor. „Aceste masuri ne vor ajuta sa facem ordine”, a mentionat Tatiana Popova. Un alt administrator de ruta, Sergiu Moghilda, a salutat aprobarea regulamentului si spune ca nu vede de ce soferii nu s-ar conforma acestuia.

Noile masuri de asigurare a calitatii si disciplinei tehnologice in transportul public de calatori au fost stabilite prin dispozitia primarului general Dorin Chirtoaca si au intrat in vigoare la data de 25 februarie. Microbuzele continua insa sa opreasca la solicitarea pasagerilor, dar in majoritatea dintre acestea muzica este data mai incet.

Sursa: Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *