Astăzi 2 Iunie 2020, Marţi - Ultima actualizare la 1 Iunie 2020
Abonamente

Interviu 27 Martie 2012, ora 05:15

Adriana Ochişanu-Botgros: „Mă simt ca la 20 de ani, fericită şi mulţumită”

Marime Font

Diafană, vioaie, cu zulufi ce cad neascultători peste obrazul catifelat, cu mâini firave, ochi visători şi zâmbet de perle...  

Aşa este Adriana Ochişanu, decupată parcă din poveştile cu prinţese, salvată de eroul ei emblematic şi adusă în castelul de cleştar al Botgroşilor. Ea întruchipează femeia-copil, cea pentru care nu există supărarea de ieri, ci dragostea de azi. Este eroina din romanele Sandrei Braun - romantică, mistică, serafică, dar care îţi poate ultragia inima. Dacă o întrebi ce ştie să facă cel mai bine, îţi va răspunde: să fiu FEMEIE.
 
- Doamnă Ochişanu-Botgros, după ce v-am văzut coborând graţios de la bordul „Toyotei” dvs., nu puteam să nu vă întreb: de când aveţi pasiunea pentru motoare?

- Am deja şapte ani de când conduc şi în general ador maşinile. Cred că pentru o femeie e potrivit să stea la volanul unei maşini mai micuţe, deşi tendinţele în materie „conduc” spre modele cu mulţi cai putere şi foarte voluminoase. Eu sunt mulţumită cu ceea ce am.

- Cum au evoluat pretenţiile dvs. în materie de „roţi”?

Loading...


- Eu am rămas fidelă aceleiaşi mărci. Prima mea maşină a fost tot una japoneză. Ele mă fascinează prin iuţeala şi acceleraţia motorului. Prima mea maşină a fost tot o Toyota Yaris, de un azuriu-închis, ca mai apoi soţul să-mi ia o Toyota Camry. Şi dacă aş avea posibilitate mi-aş lua tot din seria acestei mărci, adică noul model de Camry. Mi se pare confortabilă, elegantă şi încăpătoare, mai ales pentru toate bagajele pe care mi le iau la drum. În plus, are temperament şi carismă.

- Cum e să fii nora maestrului Nicolae Botgros - greu, uşor, a trebuit să treceţi prin furcile caudine ale criticii?

- Tot timpul mi se pune această întrebare. Da, desigur a fost nu tocmai uşor. Făcând parte dintr-o dinastie de muzicieni, evident că am fost supusă anumitor teste. Şi împărtăşind şi eu aceeaşi meserie, am fost mereu în vizor, iar criticile au fost destul de dure la adresa mea. Dar, de regulă, sunt nişte critici constructive şi benefice. De altfel, domnul Botgros şi Cornel sunt primii examinatori ai mei, atunci când lansez o melodie sau particip la vreun spectacol. Ei ştiu ce e mai bine pentru mine, de aceea am încredere totală în ei.

- În ce măsură aţi profitat de pe urma celebrităţii?

- Pe măsură ce devii o persoană cunoscută, realizezi că ţi se deschid anumite uşi. Eu cred că majoritatea artiştilor profită în urma acestui fapt. Recunosc că la rândul meu am fost privilegiată în anumite situaţii, mai ales că port numele Botgros. De fapt, sunt o norocoasă, lucru pe care l-am recunoscut întotdeauna. Uneori faima dăunează, mă refer la cazul Mădălinei Manole şi Mălinei Olinescu. Este o nebunie să-ţi ei viaţa pentru că-ţi lipseşte atenţia publicului. Dacă eşti stabil din punct de vedere psihologic şi mai ales dacă ai susţinere din partea celor apropiaţi, nu recurgi la astfel de gesturi. De altfel, acesta e dezavantajul celebrităţii.

- Se spune că e uşor să ajungi în top, dar e mai greu să te menţii acolo. Dvs. cum vă asiguraţi succesul?

- Da, este adevărat, e greu să te ridici mai ales dacă n-ai susţinere, dar e şi mai dificil să-ţi păstrezi poziţia pe piedestal. Eu cred că trebuie să ştii care îţi este locul, să ştii când să apari în faţa publicului şi cu ce. Fiindcă, dacă o faci în mod excesiv, atunci rişti să plictiseşti devenind penibil. Secretul este tactul, iar acest principiu mi-a fost „impus” chiar de către soacră-mea, interpreta Lidia Bejenaru. Un artist trebuie să ştie se reinventeze mereu, în ce priveşte ţinuta scenică, tehnica interpretativă şi într-o măsură oarecare să ştie să improvizeze ca un veritabil actor.

- Cum este femeia Adriana Ochişanu şi ce slăbiciuni are?

- Sunt foarte haotică şi răvăşită. La mine sunt toate claie peste grămadă - interviuri, şedinţe şi toate alea, iar asta din motiv că nu ştiu a spune NU. Sunt o fire romantică, artistică, visătoare şi uneori extrem de naivă, calitate din cauza căreia am avut de pătimit. Eu am fost educată după alte valori decât cele de azi - omenie, bun-simţ, respect şi corectitudine. Şi mi s-au pus ochelari roz încă din scutece, ceea ce m-a şi făcut puţin idealistă. Dar probabil aşa e mai sănătos pentru creier şi suflet. În general, sunt responsabilă, foarte conştiincioasă şi care se ţine de cuvânt. Mă aprind atunci când cineva îmi suscită nervii, dar mă sting foarte repede. Îmi place confortul şi căldura din casă.

- Am bănuiala că gătiţi foarte bine. Este aşa?

- Într-adevăr, îmi place să gătesc, toată lumea care a fost la noi acasă poate confirma acest lucru, iar asta din motiv că prepar diverse feluri de bucate. De obicei prepar bucate tradiţionale şi ceea ce am învăţat la mama acasă. În afară de asta am o sumedenie de cărţi după care mă ghidez în ale gastronomiei.

- Nu cumva cu asta l-aţi cucerit pe Cornel şi v-aţi asigurat trecerea în faţa soacrei?

- Cam aşa a fost. Vorba ceea, dragostea trece prin stomac. Dar bănuiesc că nu a fost numai asta, probabil am eu ceva care l-a atras...

- Tocmai v-aţi întors de la sală. Vă pregătiţi silueta pentru sezonul estival, ori chiar vă place sportul?

- Fac shaping de două luni deja. Cred că oricât de bine am arăta, oricum avem nevoie de exerciţii fizice. În acest mod îmi pot menţine silueta şi sănătatea. După o anumită vârstă, organismul nostru nu mai asimilează caloriile, ca la 20 de ani... În copilărie detestam sportul, astăzi în schimb a devenit un hobby, pe care îl practic cu mare plăcere. În combinaţie cu masajul şi o alimentaţie sănătoasă îmi asigură un plus de energie şi o stare de bine.

- Dacă nu deveneaţi cântăreaţă, ce aţi fi vrut să fiţi?

- Poate... actriţă, fiindcă îmi place foarte mult să imit. Şi avocatura nu-mi displace sau afacerile. Îmi merge bine meliţa şi ştiu să fiu convingătoare.

- Cum arată fericirea în percepţia dvs.?

- Fericirea este atunci când ai alături soţul drag şi copilul sănătos, atunci când faci ceea ce-ţi place şi când eşti apreciată, dorită şi iubită.Totodată, înseamnă şi acceptare, mulţumire şi împăcarea cu ceea ce ţi-a dat bunul Dumnezeu. Fericirea vine atunci când ştii să dăruieşti.

- Ce sfat aţi primit de multe ori, dar nu l-aţi urmat niciodată?

- Să nu fiu naivă şi credulă. Cred că aceste trăsături sunt în natura mea şi nu mă pot debarasa de ele. Deşi am avut de pătimit de pe urma naivităţii mele, încă nu m-am învăţat minte.

- Cum vă vedeţi în postura de soacră?

- Mă văd o soacră bună, care are o relaţie excelentă cu nora sa. Dacă vrei să-ţi păstrezi băiatul, atunci este necesar s-o câştigi.

- În ce gen muzical vă regăsiţi cel mai bine, dat fiind faptul că abordaţi cu uşurinţă atât muzica populară, cât şi cea uşoară?

- Ambele genuri îmi sunt pe plac. Iar în contextul în care mi-am propus să mă reinventez am optat pentru muzica uşoară. La început a fost o glumă, fără a anticipa măcar cât de puţin că voi avea succes, iar piesele mele vor fi solicitate la diverse manifestaţii artistice şi nu numai. Această pasiune provine din perioada adolescenţei, când mai cochetam cu melodiile din repertoriul Patriciei Kass, Doinei Aldea-Teodorovici, care erau în vogă la acea vreme. Consider că nu e obligatoriu să interpretez 100% muzică uşoară şi mai pot strecura câte o melismă... Cred că ambele genuri vor merge mână-n mână şi în viitor.

- Ştiu că pe 18 martie aţi împlinit o vârstă... Cum aţi depăşit pragul celor 30 de ani?

- Eu niciodată nu am avut frustrări legate de vârstă. Fiecare perioadă a vieţii îşi are farmecul ei, fie 20, 30 de ani sau mai mult. Eu mă simt exact ca la 20 - fericită şi mulţumită că sunt sănătoasă.

- Succesul pe scena mare este iminent în cazul fiului dvs., Cristian. Cum v-aţi dat seama că a moştenit talentul bunicului său?

- Dragostea lui Cristian pentru vioară am sesizat-o din perioada prunciei, când dormea cu vioara sa de jucărie în pătuţ. Ca mai apoi să ne dăm seama că are un talent înnăscut, pe care astăzi îl dezvoltă mai departe, făcând studii muzicale la Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu”. Vioara este un instrument care necesită multă muncă pentru ca să poată fi mânuită, iar Cristian exersează uneori şi câte patru ore pe zi. Vă daţi seama că acest lucru îl privează de a sta cu prietenii, dar cred că merită sacrificiul. Pentru asta este răsplătit şi răsfăţat din plin, în special de bunici, care îi satisfac toate capriciile.

- Vă mulţumim pentru interviu!


Timpul Suplimentul Femeia

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Moldova 1 Iunie 2020, ora: 19:33

„200 DE MILIOANE” / Împrumutul de la ruși - analiză 10TV despre acordul diabolic cu Moscova (VIDEO)

„200 DE MILIOANE” / Împrumutul de la ruși - analiză 10TV despre acordul diabolic cu Moscova (VIDEO)

Ce se ascunde, de fapt, în spatele așa-numitului acord de împrumut pe care l-au negociat oamenii lui Igor Dodon „din numele Republicii Moldova”, ce interese stau în spatele acestui document și ce risca Republica Moldova în cazul în care acesta nu ar fi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 18:45

PUTIN HOȚ - Un mesaj GIGANTIC a fost afișat pe un deal din Rusia. Presa a „cenzurat” mesajul (FOTO)

PUTIN HOȚ - Un mesaj GIGANTIC a fost afișat pe un deal din Rusia. Presa a „cenzurat” mesajul (FOTO)

 Locuitorii din satul Aginskoe, Ținutul Transbaikal au afișat un mesaj „dur” despre Președintele rus - Vladimir Putin.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 1 Iunie 2020, ora: 18:42

Cum a dorit Pavel Filip să preia în 2019 de la R. Moldova circa 4 mln de dolari

Cum a dorit Pavel Filip să preia în 2019 de la R. Moldova circa 4 mln de dolari

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip a pus la cale încă din 2018 o schemă de escrocherie care urmărea deposedarea Republicii Moldova de clădirea Consulatului Republicii Moldova în Odessa și a terenului aferent acesteia, evaluate total la circa 4 mln dolari....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 17:37

109 cazuri noi de Covid-19 și 10 decese / Informații de ultimă oră despre răspândirea coronavirusului

109 cazuri noi de Covid-19 și 10 decese / Informații de ultimă oră despre răspândirea coronavirusului

Numărul persoanelor infectate cu Covid-19 în RM continuă să crească. Doar în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 109 cazuri noi de infectare cu temutul coronavirus. Totodată, zece oameni și-au pierdut viața din cauza infecției. Numărul celor infectați e de 8360 , iar al...

( ) Citeşte tot articolul

Social 1 Iunie 2020, ora: 16:28

Nistrul riscă să ajungă un canal înnămolit

Nistrul riscă să ajungă un canal înnămolit

Nistrul ar putea rămâne în totalitate fără apă. Dezastrul este mai aproape decât ne imaginăm, din cauza planificatei construcţii a şase hidrocentrale în amonte pe Nistru, mai sus de Novodnestrovsk, Ucraina. Guvernul ucrainean a luat asemenea decizie la mijlocul...

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 1 Iunie 2020, ora: 16:22

VIDEO / Cercetătorii ieşeni sunt îngrijoraţi: în pădurile din judeţ şi-a făcut apariţia şacalul auriu

VIDEO / Cercetătorii ieşeni sunt îngrijoraţi: în pădurile din judeţ şi-a făcut apariţia şacalul auriu

Specialiştii îl numesc „distrugătorul universal“ şi spun că poate distruge ecosistemele în care apare, fiindcă prădătorul său natural, lupul, a fost exterminat din pădurile din zona de şes sau câmpie din Iaşi.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 1 Iunie 2020, ora: 16:05

Dieta cu ouă: 10 kg în doar 7 zile! Iată cât de simplu este de ținut

Dieta cu ouă: 10 kg în doar 7 zile! Iată cât de simplu este de ținut

Lupta cu pierderea kilogramelor este una dintre cele mai dificile sarcini, iar noi căutăm mereu cele mai eficiente sfaturi și modalități de a duce la capăt această luptă.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 1 Iunie 2020, ora: 15:38

3 cupluri din ZODIAC care se formează de 1 IUNIE și rămân împreuna pe viață

3 cupluri din ZODIAC care se formează de 1 IUNIE și rămân împreuna pe viață

Ești în căutarea sufletului pereche? Astrele au vești bune pentru tine: se apropie luna iunie, o adevărată lună a dragostei și ai liber la iubire. Te poți îndrăgosti chiar de 1 iunie, când copilul din sufletul tău iese la iveală și lumea pare vrăjită. 

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 1 Iunie 2020, ora: 15:32

Anunț important pentru studenții basarabeni care își fac studiile în România

Anunț important pentru studenții basarabeni care își fac studiile în România

Cu referire la solicitările de informații referitoare la exceptarea plasării elevilor și studenților din Republica Moldova în autoizolare pentru 14 zile la revenirea în România pentru preluarea lucrurilor personale din cămine, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 15:20

Dezbateri pe arena internațională: De ce alternativele fumatului merită atenția OMS

Dezbateri pe arena internațională: De ce alternativele fumatului merită atenția OMS

“Nu avem suficiente date pentru a afirma că țigările electronice sunt mai puțin nocive.” Declarația aparține reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care săptămână trecută au organizat o conferință de presă dedicată Zilei Mondiale Fără...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 15:10

Un celebru medic italian de urgenţe a dat asigurări că noul coronavirus a DISPĂRUT din Italia

Un celebru medic italian de urgenţe a dat asigurări că noul coronavirus a DISPĂRUT din Italia Foto: simbol

Un celebru medic italian de urgenţe a dat asigurări că noul coronavirus a dispărut din Italia şi că a venit timpul să ca italienii să nu mai fie "terorizaţi" inutil, afirmaţii care au provocat imediat reacţii din partea autorităţilor şi a altor specialişti, relatează AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 15:02

Dan Dungaciu: În Ținutul Secuiesc au loc confruntări hibride. Asistăm la „desuveranizarea” României

Dan Dungaciu: În Ținutul Secuiesc au loc confruntări hibride. Asistăm la „desuveranizarea” României

Ținutul Secuiesc nu doar că se află pe orbita Ungariei, dar în zonă are loc și o „desuveranizare” a României, crede analistul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI) al Academiei Române.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 15:01

Cunoscuți interpreți vor participa la ediția de caritate a jocului ”Bani la greu”

Cunoscuți interpreți vor participa la ediția de caritate a jocului ”Bani la greu”

Doi cunoscuți interpreți din Moldova, Cornelia Ștefăneț și Igor Cuciuc, își vor încerca norocul, în această seară, în noul Joc TV special al Loteriei Naționale, ”Bani la greu”, în care câștigul maxim este de peste 1 000 000 de lei. Toată...

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 1 Iunie 2020, ora: 14:43

Primul român care a ajuns în China. Mai înainte un domnitor i-a tăiat nasul

Primul român care a ajuns în China. Mai înainte un domnitor i-a tăiat nasul

Nicolae Milescu Spătaru a fost unul din marii calatori, aventurieri şi carturari ai secolului al XVII - lea Născut la 31 mai 1636, dintr-un tată aromân din Peloponez şi o mamă moldoveancă get-beget, Nicolae Milescu Spătaru a avut o carieră politică şi diplomatică...

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 1 Iunie 2020, ora: 14:37

Simona Halep mărturisire uimitoare! Când se retrage din tenis?

Simona Halep mărturisire uimitoare! Când se retrage din tenis?

După lungi speculații, campioana României s-a hotărât să pună capăt misterului. Simona Halep a anunțat când se va retrage din tenis. Simona Halep a mărturisit că este nerăbdătoare să se întoarcă în competiții, însă a făcut și o declaratie...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 14:27

Tragedie aviatică în Italia! Doi sportivi au murit, după ce avionul s-a prăbușit

Tragedie aviatică în Italia! Doi sportivi au murit, după ce avionul s-a prăbușit

Doi campioni la inot din Italia au murit in urma unui accident aviatic.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 13:20

DOC// Un nou scandal la Centrul comercial Gemenii: Guvernul a solicitat revizuirea deciziei CEDO după ce a executat-o parțial

DOC// Un nou scandal la Centrul comercial Gemenii: Guvernul a solicitat revizuirea deciziei CEDO după ce a executat-o parțial

Guvernul a solicitat CEDO să-și revizuiască decizia din 18 februarie în dosarul Centrului comercial Gemenii după ce le-a restituit păgubașilor suma de 1,7 milioane de euro, ce constituie venitul ratat, prejudiciul moral și cheltuielile de judecată. Autoritățile de la Chișinău...

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 1 Iunie 2020, ora: 13:15

Paradoxul pandemiei. Europa nu mai are unde să stocheze SURPLUSUL de alimente

Paradoxul pandemiei. Europa nu mai are unde să stocheze SURPLUSUL de alimente

Procesatorul belgian de cartofi congelaţi Agristo nu mai are unde să îşi depoziteze cartofii pai şi, din cauză că nu mai găseşte spaţii de închiriat, compania a decis să îşi reducă producţia cu aproximativ 20%, informează Bloomberg.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Liber 1 Iunie 2020, ora: 13:02

Testul prin care descoperi dacă ai o boală psihică. Ce vezi în aceste imagini?

Testul prin care descoperi dacă ai o boală psihică. Ce vezi în aceste imagini?

Un test cu imagini poate să-ți arate dacă suferi sau nu de vreo boală psihică nedescoperită, aflată în stadii incipiente.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 12:51

VIDEO / Veaceslav Platon explică procurorilor o schemă, în timpul audierilor

VIDEO / Veaceslav Platon explică procurorilor o schemă, în timpul audierilor

Într-un nou video, din timpul audierilor lui Veaceslav Platon, se vede cum acesta explică procurorilor conexiunile financiare dintre băncile prin intermediul căruia ar fi fost realizată frauda bancară de un miliard de dolari.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 12:49

STAT MAFIOT / Malta a confiscat bancnote libiene FALSE în valoare de 1,1 miliarde USD tipărite de RUSIA

STAT MAFIOT / Malta a confiscat bancnote libiene FALSE în valoare de 1,1 miliarde USD tipărite de RUSIA

Autorităţile din Malta au confiscat bancnote libiene false în sumă echivalentă cu 1,1 miliarde de dolari, tipărite de o firmă din Rusia. Anunțul a fost făcut de Departamentul de Stat al SUA, în timp ce Malta nu a emis până acum niciun comunicat oficial pe această...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 1 Iunie 2020, ora: 12:30

ALERTĂ FALSĂ la Ambasada Federației Ruse din Chișinău

ALERTĂ FALSĂ la Ambasada Federației Ruse din Chișinău Foto: Sandu Scodin

Potrivit poliției zona din apropierea Ambasadei a fost izolată, iar la fața locului au fost dislocate polițiști, salvatori și geniști, urmând să cerceteze clădirea, pentru a găsi presupusul explozibil.

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 1 Iunie 2020, ora: 12:23

Fostul Principe Nicolae va deveni tată pentru a doua oară

Fostul Principe Nicolae va deveni tată pentru a doua oară

Dacă până acum nu s-a mai știut mai nimic desprefostul Prinț Nicolae și soția sa, Alina Binder, astăzi, de 1 iunie,printr-un comunicat postat pe facebook, aflăm vești noi despre cuplul princiar.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)