Afaceri

Afacerea Alibaba, cea mai mare listare la bursa din istorie

În ciuda dominației sale pe piața chineză, unde intermediază peste 80% din comerțul electronic în China, succesul acestei afaceri nu a fost încă extins la nivel global.

Dar listarea sa bursa de valori din New York, aștepată săptămâna viitoare, ar putea aduce Alibaba la același nivel cu Facebook, Amazon și eBay, făcându-l un gigant al lumii virtuale.

Potrivit BBC, e mai ușor de arătat cu ce NU se ocupă grupul Alibaba, fondat în 1999 de Jack Ma. Site-ul îi ajută pe exportatorii din China, dar și din alte state, să ia legătura cu companii din 190 de țări din lume. De asemenea, sitemul îi permite unui om de afaceri din Marea Britanie să găsească un producător în China și o gamă variată de produse.

Alibaba mai deține cel mai mare site de shopping taobao.com și tmall.com, care oferă bunuri destinate clasei de mijloc din China. Și nu se oprește aici: mai gestionează un sistem de plăți online, care operează ca și Paypal, deține un portofoliu important de acțiuni la Sina Weibo, versiunea chineză a Twitter-ului, și deține Youku Tudou, similar cu You Tube. Recent s-a lasant și în lumea filmului și a cumpărat 50% din cel mai de succes club de fotbal din China – Guangzhou Evergrande.

Sursa: bbc.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *