Film

„Aferim!” a fost nominalizat pentru „Oscarul European” la categoria „cel mai bun scenariu”

Gala „European Film Awards”, ajunsă la cea de-a 28-a ediție, va avea loc luna viitoare, pe 12 decembrie, la Berlin. Scenariul filmului este scris de regizorul Radu Jude (foto dreapta sus) şi de scriitorul Florin Lăzărescu.

„Aferim!” a câştigat, la începutul acestui an, trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Berlin, dar și numeroase alte premii (Trofeul Orașului Lisabona și Premiul de Distribuție la IndieLisboa, Le Bayard d’Or pentru cea mai bună imagine la Namur, Premiul Publicului la Let’s CEE Viena, distincția FIPRESCI la Miskolc în Ungaria).

Lungmetrajul produs de Ada Solomon este până în prezent cel mai de succes film românesc al anului, înregistrând aproape 77.000 de spectatori în sălile de cinema. Marius Panduru a realizat imaginea, montajul, Cătălin Cristuţiu, sound designul este semnat de Dana Lucreţia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia, de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, producător, Ada Solomon.

Din distribuţia filmului fac parte Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu şi Dan Nicolaescu.

Alături de „Aferim!” la categoria cel mai bun scenariu au mai fost incluse producțiile: „The Lobster” (Yorgos Lanthimos şi Efthimis Filippou), „Youth” (Paolo Sorrentino), „45 Years” (Andrew Haigh), „Ex Machina” (Alex Garland), „A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence” (Roy Andersson).

„Aferim!” este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films și cu participarea HBO România.

De asemenea, „Aferim!” este propunerea României la Premiile Oscar, la categoria „cel mai bun film străin”.â

Sursa: forbes.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *