Femeia

Află secretele angajatorilor

Tu poţi gândi că persoana care îţi ia interviul ştie ce face şi deţine controlul asupra discuţiei. În realitate, o bună parte dintre intervievatori sunt necalificaţi, nu au experienţa necesară în a realiza interviuri eficiente. Iar unii sunt chiar foarte nervoşi.

Viitorii angajatori se poartă ca nişte prieteni, pentru ca tu să-ţi laşi garda jos. Astfel, îţi vei da jos mai repede „faţa de interviu” şi vei fi tu însăţi. Când te simţi în largul tău, confortabil, există mari şanse să spui lucruri mai puţin măgulitoare despre tine.

Dacă spui că poţi începe munca mai devreme de două săptămâni, vei da un semnal de alarmă. Pentru viitorul angajator, faptul că vei pleca de la actualul loc de muncă fără o înştiinţare prealabilă înseamnă că mai târziu va avea parte de acelaşi tratament.

Scrisorile de refuz sunt în mod intenţionat vagi. Nu căuta să citeşti nimic în ele. Majoritatea mesajelor de acest fel sunt scrisori standarde, care utilizează acelaşi limbaj pentru fiecare candidat. Nu încerca să înţelegi dacă într-adevăr o cred când spun că „ai fost un candidat puternic” sau „experienţa ta nu corespunde necesităţilor noastre”. O scrisoare de respingere are o singură semnificaţie – „nu am decis să te angajăm”.

„Vom păstra CV-ul tău în baza noastră de date” rareori înseamnă că acesta va fi examinat când un nou post vacant va fi deschis. De regulă, angajatorii ţin o bază de date a CV-urilor primite pentru că aşa cere regulamentul intern al companiei.

Te vom suna noi” ar putea să însemne „nu vei mai auzi de noi”. Din păcate, a devenit o practică frecventă ca angajatorii să nu revină cu un răspuns pentru candidaţii intervievaţi. Este nepoliticos şi nechibzuit, dar acest comportament a devenit comun.

Modul în care vei aborda căutarea unui loc de muncă va afecta nivelul de fericire la noul serviciu. Dacă vei folosi diferite strategii de promovare şi tactici agresive de vânzare în loc să-ţi prezinţi propriile competenţe, rişti să ajungi să lucrezi într-un loc unde este promovat comportamentul, nu meritele. Iar apoi te vei plânge că măririle de salariu nu se fac în baza rezultatelor atinse. 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *