Astăzi 23 Octombrie 2019, Miercuri - Ultima actualizare la 22 Octombrie 2019
Abonamente

Actualitate 14 August 2011, ora 10:44

FotoAflaţi care sunt cele 100 de atracţii gratuite în 10 capitale ale lumii

Marime Font

Foto: sydneyharbourcruises.org

De la spectacole de tango în Buenos Aires, la vizitarea Parlamentului britanic sau pur şi simplu plimbări pe străzi neatinse de reconstrucţie în Shanghai, toate sunt lucruri care pot fi făcute gratuit. CNN a întocmit o listă cu 100 de atracţii de acest gen, din zece capitale importante ale lumii.

10. Cairo, Egipt


1. Bab al-Futuh, Bab al-Nasr şi Bab Zuwayla sunt trei porţi care datează din secolul al XI-lea, în partea veche a oraşului Cairo şi au fost construite în timpul lui Badr al-Jamali, care a condus Egiptul în perioada 1074 – 1094.
2. Demult, această instituţie a fost un vechi centru al comercianţilor. Astăzi, la Wakalat El-Ghouri se pot vedea în zilele de miercuri şi sâmbătă dansuri sufi şi îi veţi vedea pe dansatori cum se tot învârt în cerc.
3. În cimitirul El-Arafa, unele morminte datează din secolul VII d.Hr., printre care mulţi oameni săraci trăiesc şi muncesc împreună cu animalele lor. Unele mausolee au fost transformate în locuinţe.
4. Catedralele Fecioara Maria şi cea a Sf. Simion nu trebuie ratate. În complexul Sf. Simion, şapte biserici şi capele au fost construite în peşterile de pe dealul Moqattam.
5. Citadela - un complex islamic fortificat de Saladin în secolul al XII-lea, a fost pentru 700 de ani centrul puterii în Egipt. Zidurile, palatele şi moscheele oferă privelişti fantastice asupra oraşului.
6. Moscheia Aqsunqur este decorată cu majolica albastră şi datează din 1347. Doar musulmanii şi vizitatorii îmbrăcaţi potrivit pot intra.
7. Galeriile Townhouse au un un program de filme, muzică, teatru şi arte vizuale şi se vrea a fi cel mai mare centru de acest gen din Orientul Mijlociu.
8. Haoticul şi coloratul bazar Khan el-Khalili este foarte atractiv. În plus mai puteţi vedea moscheia Al-Hussein, poarta Bab Zuwayla sau moscheia Aqmar din secolul al XII-lea.
9. În Piaţa Talaat Harb veţi putea să-i observaţi mai bine pe locuitori. Cafeaua la terasă se plăteşte.
10. Biserica coptă Al-Muallaqah a fost construită în secolul al VII-lea şi are icoane vechi, din secolul al VIII-lea

9. Moscova, Rusia

1. Moscova nu se poate lăuda cu muzee unde intrarea este gratuită, dar muzeul Mikhail Bulgakov este un must pentru fanii scriitorului. Chiar lângă apartamentul autorului, muzeul organizează serate de lectură.
2. Centrul de Artă Contemporană Winzavod este o fereastră către scena artistică din Rusia. La cafeneaua Zurzum internetul Wi-Fi este gratuit.
3. Biblioteca de Stat are camere de lectură în cinci corpuri diferite, iar accesul este permis nu doar rezidenţilor, ci şi străinilor care se înregistrează. În plus, tot aici se află şi un muzeu al cărţilor, cu evenimente şi expoziţii regulate.
4. Adulţii, dar şi copiii se pot bucura de expoziţia permanentă cu desene realizate de copii. Se mai pot vizita studiourile de artă, de ceramică şi olărit.
5. Muzeul Kolomenskoye este un complex care reuneşte vechile sate Kolomenskoye şi Diakovo, dar şi reşedinţa antică a ţarului Rusiei. Muzeul mai are o colecţie de icoane, obiecte arheologice, manuscrise rare şi fotografii.
6. Deşi nu sunt prea multe atracţii la care ruşii nu percep o taxă, corpul îmbălsămat al lui Lenin este una dintre cele pentru care nu trebuie să plătiţi vreun ban.
7. Nu trebuie ratate staţiile de metrou ruseşti, renumite pentru decor. E de ajuns să cumpăraţi doar un bilet pentru a merge în staţiile Majakovskaya, Novoslobodskaya, Kievskaya, Ploshchad Revolutsi şi Arbatskaya.
8. Cea mai de lux zonă de cumpărături este zona Pieţei Roşii, unde GUM este un magazin al oligarhilor.
9. Vechea Curte a Comerciantului a fost construită între 1789 şi 1830 de arhitectul italian Giacomo Quarenghi pentru Catherine the Great. De atunci însă a fost împărţită în mai multe spaţii comerciale şi de birouri, dar interiorul a rămas la fel de impresionant.
10. Patriarch Ponds este zona rezidenţială în care a trăit Bulgakov, care a plasat deschiderea romanului Maestrul şi Margareta chiar aici.

8. Buenos Aires, Argentina

1. Intrarea la Muzeul de Arte Frumoase este liberă tot timpul, iar la Muzeul Americii Latine doar studenţii au acces liber, în zilele de miercuri. Alte muzee şi galerii au intarare liberă în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în perioada aprilie-noiembrie.
2. În Plaza de Mayo, se poate vizita palatul – Casa Rosada - cu birourile prezidenţiale şi faimosul balcon de unde Eva Peron a ţinut discursuri. Intrarea este liberă miercurea şi duminica.
3. Compania Buenos Aires Free Tour oferă două plimbări cu ghid în limba engleză în fiecare zi. Acelaşi lucru îl face şi biroul de turism al oraşului.
4. Teatrul San Martin oferă din când în când spectacole gratuite în unele dintre săli şi mai găzduieşte expoziţii de fotografie şi artă.
5. Caminito este de mult timp deja cea mai colorată stradă din oraş. Dar, se pare că începe să aibă un rival: artistul local Marino Santa Maria transformă zona Calle Lanin într-un mozaic plin de culori. Plimbaţi-vă pe amândouă străzile şi decideţi care îşi merită ... tiltlu.
6. Festivalul de muzică Ciudad Emergente are loc în fiecare an în luna iunie, cu noi formaţii din 2008 încoace, fiind absolut gratuit.
7. Cimitirul Recoleta este casa de veci a multor personalităţi şi oameni bogaţi ai oraşului, inclusiv a Evei Peron. Aleile din cimitir se aseamănă străzilor şi puteţi admira cavourile somptuoase din marmură albă şi sculpturile.
8. Dacă intraţi pe site-ul Club de Tango, căutaţi locaţiile unde au loc spectacole de tango gratuite, dar nu rataţi şi Festivalul Buneos Aires Tango.
9. De câteva ori pe lună, Universitatea Buenos Aires organizează spectacole de muzică clasică, unde intrarea este liberă.
10. Să dansezi până în zori este una dintre cele mai mari atracţii din oraş. Pentru o seara cu muzică underground, unde intrarea este liberă, interesaţi-vă pe siteul Roxy Disco, dar şi cluburile Cocoliche şi Kika au seri speciale.

7. Tokyo, Japonia

1. Încercaţi o sesiune gratuită de meditaţia Gyoten-Zazen, care începe la 5 dimineaţa la Toshoji International Zen Center sau o şedinţă de Zen de la 6 dimineaţa.
2. Intrarea în Grădinile de Est ale Palatului Imperial este gratuită. Se poate rezerva un tur cu ghid de pe siteul Imperial Household Agency.
3. Într-un oraş cu multe clădiri înalte, există mai multe puncte favorabile dintre care puteţi alege. Cel mai popular este etajul 45 al clădirii Tokyo Metropolitan Government din Shinjuku, dar puteţi încerca şi etajul 47 al Seiroka Tower sau etajul 30 al Observatorului Shinjuku NS.
4. Biroul de turism al oraşului oferă patru tururi diferite şi gratuite ale oraşului.
5. Muzeul Sumo Wrestling oferă o istorie acest sport, iar dacă vreţi să vedeţi un meci, există o clădire amenajată unde au loc lupte.
6. Dacă mergeţi în luna aprilie la Tokyo, nu trebuie să rataţi cireşii înfloriţi din parcurile Ueno şi Yoyogi sau din cimitirul Aoyama.
7. Diet Building nu are nimic de-a face cu sushi, ci este un complex de clădiri ale parlamentului, numite „Diet”. Tururile sunt gratuite, dar în limba japoneză.
8. Plimbaţi-vă prin districtul Harajuku dacă vreţi să vedeţi tineri care parcă par decupaţi din desenele anime.
9. Muzeul Suginami Animation este amplasat într-o zonă unde se găsesc studiouri de animaţie. Aici vă puteţi uita prin arhiva de anime-uri, să participaţi la o demonstraţie de creaţie sau pur şi simplu să admiraţi operele de artă în acelaşi stil.
10. Evenimentele din programul Tokyo Art Beat includ numeroase expoziţii fotografice, lansări de cărţi şi galerii de artă contemporană, unde accesul este liber.

6. Sidney, Australia

1. Descărcaţi gratuit harta unei plimbări de 10 km pe coasta mării, de la Spring Cove în Manly până la Spit Reserve şi bucuraţi-vă de plajele cu nisip alb.
2. Grădina Regală Botanică adăposteşte specimene colectate din Golful Botany încă din 1770, dar şi animale precum vulpile zburătoare sau ibişi albi. În Herbarium se află un milion de plante prezervate.
3. La Art Gallery of New South Wales se află expoziţii de artă tematice aborigiene, asiatice, dar şi contemporane. Pentru expoziţiile mai speciale se plăteşte bilet.
4. Customs House este o zonă plină de cafenele. Aici locuia tribul Eora, martor al sosirii deţinuţilor britanici pe insulă.
5. Dacă veţi conduce pe podul Harbour, veţi plăti trei dolari australieni. Dacă vă veţi plimba, nu veţi plăti nimic. Acesta este doar unul dintre locurile de unde oraşul se poate vedea cel mai bine.
6. Patru etaje ale unei foste fabrici de tricotaje adăpostesc una dintre cele mai mari colecţii de artă chineză contemporană (de după 2000) din lume.
7. Parcul Biocentennial, din Sydney Olympic Park are opt km de cărări, cu locuri special amenajate pentru grătar şi picnic.
8. Proiectate de Edward Blore, arhitectul Palatului Buckingham Palace, Camerele Statale au o colecţie de artă decorativă şi mobilă ale artizanilor australieni din ultimii 150 de ani. Peste drum, se poate vizita şi prima fabrică de monede a Australiei, tot gratuit.
9. Paddy's Markets din Haymarket dateaaă de acum 150 de ani. Aici veţi găsi articole de la haine şi bijuterii, la piese auto sau obiecte de artizanat lucrate manual.
10. Programul City of Sydney History a pus la un loc zece tururi care pot fi străbătute pe jos şi care pot fi descărcate gratuit de pe internet.

5. Shanghai, China

1. În galeriile de artă din districtul M50 se poate intra gratuit şi admira opere ale artiştilor contemporani.
2. Deşi nu este tocmai gratuit – biletul costă 1,5 dolari, se poate vizita templul budist Longhua, vechi de peste 1.700 de ani, unde s-au filmat scene din filmul Imperiul Soarelui.
3. Nu rataţi o plimbare în zona Bund, unde se găsesc clădiri istorice, în care odată funcţionau bănci şi companii britanice.
4. În Piaţa Poporului, bătrânii se adună la un jos de şah sau mahjong, în timp ce tinerii înalţă zmee. De aici se vede turnul Jinjiang şi clădirile în care funcţionează autorităţile oraşului. Intrarea în parc costă ... 0,03 dolari.
5. Fie că vreţi să faceţi cumpărături sau doar să priviţi, în piaţa Dongtai veţi da peste un bazar plin de coşuri, lampioane din hârtie, materiale colorate, dar şi obiecte false care imită piese antice.
6. Pentru a vedea un Shanghai neschimbat de 200 de ani, trebuie să mergeţi în zona Qi Bao, unde străzile nu au fost atinse de reconstrucţii. De obicei, această zonă este aglomerată, dar încercaţi să gustaţi tofu şi prăjituri din orez.
7. În JZ Club au loc de multe ori concerte unde intrarea este liberă.
8. În parcul Fuxing puteţi să vedeţi dansatori şi artişti.
9. Unul dintre cele mai bune muzee ale oraşului - Shanghai Museum, adăposteşte picturi antice, sculpturi din bronz, obiecte din ceramică şi de caligrafie.
10. În Cité Bourgogne se găsesc unele dintre cele mai bine păstrate porţi tradiţionale din piatră.

4. Hong Kong, China

1. În fiecare miercuri dimineaţă, la ora 8, se organizează un tur gratuit pentru observarea păsărilor din Hong Kong Park, un paradis al păsărilor exotice.
2. Tot în fiecare miercuri, intrarea la Heritage Museum este gratuită – în mod normal costă 1,3 dolari, în timp ce la Centrul Heritage Discovery din Parcul Kowloon, intrarea este tot timpul liberă.
3. La Templul Wong Tai Sin, călugării îţi pot prezice viitorul cu ajutorul unui şarpe. Iar dacă asta nu vă atrage, puteţi vedea zidul celor nouă dragoni sau grădina templului.
4. Biroul de turism al oraşului organizează cursuri gratuite de Tai Chi, Feng Shui sau medicină chineză.
5. Dacă sunteţi obosiţi de atâţia zgârie-nori, daţi o fugă până la plaja Tai Long Wan.
6. Deşi aveţi de plătit consumaţia, o privelişte de pe cel mai înalt hotel din lume – Ritz-Carlton, este de nepreţuit.
7. Peste 15.000 de opere de artă şi alte expoziţii pot fi vizitate în fiecare miercuri la Muzeul de Artă.
8. În fiecare seară, la ora 20, în portul Victoria are loc un spectacol de lumini şi câteodată artificii, care poate fi văzut de pe Avenue of Stars sau din Golden Bauhinia Square.
9. Situl Pokfulam oferă multe trasee pentru drumeţii şi plimbări atât familiilor, cât şi turiştilor.
10. Dacă sunteţi pasionaţi de ceai, biroul de turism organizează cursuri gratuite pentru a învăţa cum se serveşte şi cum se bea ceaiul în China.

3. Roma, Italia

1. Deşi băuturile costă – şase euro pentru un pahar de prosecco, aperitivele la Doppoiozeroo, din Garbatella sunt gratuite. Din meniu fac parte pizza, paste, salate, couscous şi legume.
2. Dacă vreţi să intraţi în cea mai mare biserică din lume, dar nu şi cea mai înaltă, atunci mergeţi la Basilica Sf. Petru, unde puteţi admira sculptura Pieta a lui Michelangelo.
3. Muzeele administrate de municipalitate au intrarea gratuită în timpul evenimentelor culturale, în aprilie, dar şi în ultima zi de sâmbătă a lunii sau în noaptea albă a muzeelor, eveniment ce se petrece în mai multe capitale europene.
4. Muzeul Vatican, unde se poate admira Capela Sixtină, camerele Rafael şi grupul statuar Laocoon şi fii, are intrarea gratuită în fiecare ultimă zi de sâmbătă din lună.
5. Comisionat de Agrippa şi reconstruit de împăratul Hadrian în secolul al II-lea, Panteonul este cea mai influentă clădire din istoria arhitecturii. Intrarea este întotdeauna gratuită.
6. Parcul Appia Antica oferă câteva itinerarii pentru vizitarea acestui drum roman antic şi a împrejurimilor, de la vechile apeducte, la mormântul Celiei Mantella şi Vila dei Quintili.
7. În multe dintre bisericile din Roma se poate intra gratuit. La Santa Maria del Popolo şi casa San Luigi dei Francesi se pot admira pânzele lui Caravaggio, iar mozaicurile din San Clemente, San Cecilia şi Santa Maria dell’Orto sunt fermecătoare.
8. Aşa cum Pere Lachaise din Paris atrage mulţi turişti, şi în Roma puteţi vizita cimitirele Campo Verano sau Cimitirul Protestant în Testaccio, unde sunt înmormântaţi Keats şi Shelley.
9. Dacă vreţi să vedeţi Forumul, Colosseumul şi dealul Palatin va trebui să scoateţi din buzunar 12 euro. Sau puteţi avea parte de o privelişte asupra acestora de pe via dei Fori Imperiali, care se intersectează cu Forumul. De aici se poate vedea Columna lui Traian şi Arcul lui Septimus Severus.
10. În ultima zi de marţi a fiecărei luni, intrarea este gratuită la Cripta Balbi, Casetelul Sant’Angelo, Palazzo Altemps şi Vila d’Este din Tivoli.

2. New York, SUA

1. Evenimentele Summer Stage din Central Park prezintă artişti precum RAM, diverşi DJ și alte formaţii.
2. Muzeul de Artă Modernă poate fi vizitat gratuit în zilele de vineri, de la ora 16 la 20, însă va trebui să aşteptaţi la coadă. Pentru cei sub 16 ani nu se plăteşte bilet nici în timpul săptămâni.
3. National Museum of the American Indian are o expoziţie permanentă cu 700 de lucrări ale indienilor din nordul şi sudul ţării, de la costume, la arme, sculpturi şi obiecte casnice.
4. Doi istorici urbani, Justin Ferante şi Peter Laskowich oferă un tur gratuit prin Manhattan, în fiecare vineri, de la 12.30. Punctul de întâlnire este la Park Avenue, nr. 120.
5. Multe centre de întreţinere din oraş oferă lecţii de zumba, yoga, salsa sau aerobic.
6. În anumite serii, Brooklyn Academy of Music oferă spectacole grauite de jazz, rock, R&B, pop sau blues în cafenea.
7. Nu rataţi şansa de a intra în sediul Rezervei Federale, unde puteţi vedea un muzeu al istoriei banilor sau să aflaţi mai multe despre cum funcţionează banca. În plus, turul mai include şi o vizită la tezaurul de aur, în subsolul clădirii, la 50 m sub nivelul mării.
8. Tot gratuită este şi plimbarea cu feribotul care face legătura între State Island şi Manhattan. Veţi avea parte de cea mai bună privelişte spre Statuia Libertăţii.
9. African Burian Ground este un centru unde se pot afla mai multe despre povestea scalvilor africani, ale căror trupuri au fost descoperite în 1991.
10. Muzeul Brooklyn organizează în prima sâmbătă din lună concerte de la ora 17 la 23.

1. Londra, Marea Britanie

1. Royal Opera House are în fiecare luni, la ora prânzului recitaluri la care intrarea este grautită. De asemenea, spectacolele de operă pot fi văzute şi pe ecranele imense din Trafalgar Square.
2. La National Portret Gallery puteţi vedea o colecţie de picturi şi fotografii, de la portrete cu familia Tudor iar desene cu staruri pop.
3. Cei pasionaţi de arta contemporană pot da o fugă la Serpentine Gallery.
4. Dacă vreţi să vă destindeţi la un joc, puteţi merge în parcul Londin Fields pentru meciuri de ping-pong şi bassebal.
5. Cele mai valoroase opere de artă ale lumii pot fi văzute la British Museum.
6. La Photography Gallery pot fi admirate expoziţiile de fotografii, dar aici au loc în mod regulat evenimente de socializare şi discuţii.
7. Parlamentul poate fi vizitat şi de turişti, nu doar de britanici. Aici puteţi să vedeţi cum se face legea, dar şi să urcaţi în faimosul turn cu ceas şi să vedeţi Big Ben-ul.
8. Schimbarea gărzii la Palatul Buckingham, a cărei tradiţie datează din 1837 poate fi văzută la ora 11.30.
9. Museum of London este un alt muzeu unde puteţi admira fotografii sau artă antică şi unde intrarea este gratuită.
10. La The British Library, în Galeria Sir John Ritblat puteţi vedea Magna Carta, manuscrisul orginial al romanului Domnul Dalloway, dar şi primul coloncifru al lui Shakespeare.

Sursa: CNN.com

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 16:10

1. Ardei iuti - Capsaicina pe care o contin iti stimuleaza metabolismul si iti reduce poftele. 2. Cereale integrale - Iti ofera portia de fibre si carbohidrati complecsi de care ai nevoie pentru a-ti accelera metabolismul. 3. Cafea - Cafeina stimuleaza in mod natural sistemul nervos central...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 16:01

Regele Thailandei, Maha Vajiralongkorn, a ordonat retragerea tuturor titlurilor regale şi militare acordate concubinei sale, prezentată oficial în urmă cu două luni la Palatul Regal din Bangkok, motivând că aceasta nu i-a respectat dorinţele şi nu a dat dovadă de loialitate, a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 15:55

Deputatul socialist, Grigore Novac, se arată indignat de faptul că – după ce Năstase și Ceban au acces în turul doi al alegerilor locale – Dorin Chirtoacă s-a arătat (mai mult) pro candidaturii liderului ACUM. Iar asta – în timp ce pe parcursul campaniei sale...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 15:50

O femeie de 44 de ani din Iași a fost la un pas să arunce un bloc în aer în timp ce a încercat să se sinucidă. Femeia s-a încuiat în apartament, a dat drumul la gaz, și-a tăiat venele, a băut diluant și a dat foc unui covor, transmite corespondentul MEDIAFAX....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 14:12

 Scorpionul este unul dintre cele mai puternice și misterioase semne, pentru că este conectat cu tumultul inconștientului și oceanul emoționalității pure. Atunci când Soarele, semn al individualității și afirmării, pătrunde în Scorpion, multe trăiri ale zodiilor ies...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 14:06

Conducerea Facebook a anunţat luni că a blocat patru operaţiuni de manipulare a opiniei publice realizate de grupări ce se prezentau drept utilizatori ai reţelei sociale, dar erau susţinute de entităţi statale din Iran şi Rusia, informează Agerpres. Trei dintre campanii erau...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 13:54

Existenţa vechiului oraş Mahendraparvata, odinioară una dintre capitalele imperiului Khmer, oraş menţionat în numeroase izvoare istorice, a fost în sfârşit confirmată de arheologi, folosind instrumente de ultimă generaţie, sub jungla cambodgiană, informează Agerpres,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 13:25

 Prețul la gaz pentru consumatorii finali ar trebui să fie mai mare, spune președintele Moldovagaz, Vadim Ceban. Într-un interviu pentru Newsmaker, noul șef al întreprinderii se declară mirat că, anterior, tarifele au fost micșorate în condițiile unor tendințe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 13:10

De anul viitor, în ţara noastră ar putea fi interzise produsele care conţin plumb: jucării, vopsele şi materiale de construcţie. Propuneri în acest sens au fost elaborate deja de responsabilii Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică şi urmează să ajungă pe masa...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 13:06

Un incident șocant a avut loc weekendul trecut la Vulcănești. Un bărbat de 67 de ani a ajuns la reanimare. Un vecin al său a intrat în curtea sa și l-a bătut crunt cu o lopată.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 12:29

Pretendenții la funcția de director al Serviciului Vamal: Avere și interese

Pretendenții la funcția de director al Serviciului Vamal: Avere și interese

Cinci candidați au rămas în cursa pentru funcția de director al Serviciul Vamal: un actual și trei foști angajați ai instituției, dar și un șef de direcție de la Curtea de Conturi. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 12:00

Trecem la ora de iarnă sâmbătă spre duminică, un motiv în plus de stres pentru organism, alături de schimbările bruște ale vremii. Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră și, ca să ne adaptăm schimbării, avem nevoie de cel puțin două săptămâni spun medicii....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 11:53

 Gerrit Jan van Dorsten, în vârstă de 67 de ani, apărea pe rețeaua de socializate Facebook sub numele John Eagles și avea pe profilul diverse fotografii și clipuri video. Bărbatul de 67 de ani din Olanda care și-ar fi sechestrat timp de 9 ani copiii într-o casă...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 11:49

Aeroportul Chișinău, gestionat de compania „Avia Invest”, a obținut Premiul Mare „Big See Tourism Award” la prestigiosul festival „Creative Tourism” din Slovenia. Premiul i-a fost oferit Aeroportului pentru designul conceput de compania...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 11:48

Tragedie aviatică în Brazilia. Un pieton, un șofer și pasagerul unui avion de mici dimensiuni au murit după ce aeronava s-a prăbușit pe o stradă aglomerată.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 11:00

Soția lui Năstase recunoaște că Chișinăul nu-i suficient de sigur pentru dânsa și copiii ei. Chiar dacă soțul ei e ministrul de Interne

Soția lui Năstase recunoaște că Chișinăul nu-i suficient de sigur pentru dânsa și copiii ei. Chiar dacă soțul ei e ministrul de Interne

Liderul PPDA, Andrei Năstase, este un model de înțepenire în propria importanță. În opinia jurnaliştilor de la Politics, Năstase este modelul omului care nu învață - pentru că e sigur că le cunoaște pe toate. Totodată, portalul citat demolează ipoteza...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 10:20

Cât fac 2+2x2-2x2? Exercițiul simplu de matematică care a revoltat internetul

Cât fac 2+2x2-2x2? Exercițiul simplu de matematică care a revoltat internetul

O problemă de matematică simplă, pentru elevii de clasa a patra, a revoltat internetul.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 10:08

Aliata lui Igor Dodon, Maia Sandu vrea ca Parteneriatul Estic să ofere perspective clare de aderare la Uniunea Europeană

Aliata lui Igor Dodon, Maia Sandu vrea ca Parteneriatul Estic să ofere perspective clare de aderare la Uniunea Europeană

Începând cu 2020, UE își propune realizarea unei noi agende a politicii de vecinătate. Astfel, după 10 ani, este pusă în discuție regândirea formatului și crearea unui PaE 2.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Octombrie 2019, ora: 09:59

Caz HORROR la Dubasari. Un minor a decedat, după ce a fost bătut de prieteni, pentru că nu a vrut să le cumpere alcool. A fost dus pe un câmp și pus să-și sape propria groapă

Caz HORROR la Dubasari. Un minor a decedat, după ce a fost bătut de prieteni, pentru că nu a vrut să le cumpere alcool. A fost dus pe un câmp și pus să-și sape propria groapă

Un minor a fost batut cu sange rece de catre mai multi amici, pentru ca nu a vrut sa le cumpere alcool. Baiatul a fost dus pe un camp si impus sa-si sape propria groapa, iar apoi lasat sa zaca in cimitir.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 22 Octombrie 2019, ora: 09:53

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 22 OCTOMBRIE 2019. VĂRSĂTORII POT PIERDE O FUNCȚIE

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 22 OCTOMBRIE 2019. VĂRSĂTORII POT PIERDE O FUNCȚIE

Horoscopul zilei de 22 octombrie 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 22 octombrie 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 22...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 18:54

Cazul pădurarului ucis în Maramureș a ajuns la BBC. Ce relatează postul public de televiziune de la Londra

Cazul pădurarului ucis în Maramureș a ajuns la BBC. Ce relatează postul public de televiziune de la Londra

BBC relatează că Liviu Pop avea trei copii și că ar fi al șaselea pădurar ucis în ultimii ani. Cazul lui Liviu Pop, pădurarul din Maramureș ucis săptămâna trecută, a ajuns în presa internațională. BBC, televiziunea publică din Marea Britanie, relatează,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Octombrie 2019, ora: 18:17

Ion Ceban este candidatul care a obținut cele mai multe voturi în toate cele cinci sectoare ale capitalei

Ion Ceban este candidatul care a obținut cele mai multe voturi în toate cele cinci sectoare ale capitalei

Ion Ceban este candidatul care a obținut cele mai multe voturi în toate cele cinci sectoare ale capitalei.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)