Astăzi 6 Iunie 2020, Sâmbătă - Ultima actualizare la 5 Iunie 2020
Abonamente

Actualitate 14 August 2011, ora 10:44

FotoAflaţi care sunt cele 100 de atracţii gratuite în 10 capitale ale lumii

Marime Font

Foto: sydneyharbourcruises.org

De la spectacole de tango în Buenos Aires, la vizitarea Parlamentului britanic sau pur şi simplu plimbări pe străzi neatinse de reconstrucţie în Shanghai, toate sunt lucruri care pot fi făcute gratuit. CNN a întocmit o listă cu 100 de atracţii de acest gen, din zece capitale importante ale lumii.

10. Cairo, Egipt

Loading...


1. Bab al-Futuh, Bab al-Nasr şi Bab Zuwayla sunt trei porţi care datează din secolul al XI-lea, în partea veche a oraşului Cairo şi au fost construite în timpul lui Badr al-Jamali, care a condus Egiptul în perioada 1074 – 1094.
2. Demult, această instituţie a fost un vechi centru al comercianţilor. Astăzi, la Wakalat El-Ghouri se pot vedea în zilele de miercuri şi sâmbătă dansuri sufi şi îi veţi vedea pe dansatori cum se tot învârt în cerc.
3. În cimitirul El-Arafa, unele morminte datează din secolul VII d.Hr., printre care mulţi oameni săraci trăiesc şi muncesc împreună cu animalele lor. Unele mausolee au fost transformate în locuinţe.
4. Catedralele Fecioara Maria şi cea a Sf. Simion nu trebuie ratate. În complexul Sf. Simion, şapte biserici şi capele au fost construite în peşterile de pe dealul Moqattam.
5. Citadela - un complex islamic fortificat de Saladin în secolul al XII-lea, a fost pentru 700 de ani centrul puterii în Egipt. Zidurile, palatele şi moscheele oferă privelişti fantastice asupra oraşului.
6. Moscheia Aqsunqur este decorată cu majolica albastră şi datează din 1347. Doar musulmanii şi vizitatorii îmbrăcaţi potrivit pot intra.
7. Galeriile Townhouse au un un program de filme, muzică, teatru şi arte vizuale şi se vrea a fi cel mai mare centru de acest gen din Orientul Mijlociu.
8. Haoticul şi coloratul bazar Khan el-Khalili este foarte atractiv. În plus mai puteţi vedea moscheia Al-Hussein, poarta Bab Zuwayla sau moscheia Aqmar din secolul al XII-lea.
9. În Piaţa Talaat Harb veţi putea să-i observaţi mai bine pe locuitori. Cafeaua la terasă se plăteşte.
10. Biserica coptă Al-Muallaqah a fost construită în secolul al VII-lea şi are icoane vechi, din secolul al VIII-lea

9. Moscova, Rusia

1. Moscova nu se poate lăuda cu muzee unde intrarea este gratuită, dar muzeul Mikhail Bulgakov este un must pentru fanii scriitorului. Chiar lângă apartamentul autorului, muzeul organizează serate de lectură.
2. Centrul de Artă Contemporană Winzavod este o fereastră către scena artistică din Rusia. La cafeneaua Zurzum internetul Wi-Fi este gratuit.
3. Biblioteca de Stat are camere de lectură în cinci corpuri diferite, iar accesul este permis nu doar rezidenţilor, ci şi străinilor care se înregistrează. În plus, tot aici se află şi un muzeu al cărţilor, cu evenimente şi expoziţii regulate.
4. Adulţii, dar şi copiii se pot bucura de expoziţia permanentă cu desene realizate de copii. Se mai pot vizita studiourile de artă, de ceramică şi olărit.
5. Muzeul Kolomenskoye este un complex care reuneşte vechile sate Kolomenskoye şi Diakovo, dar şi reşedinţa antică a ţarului Rusiei. Muzeul mai are o colecţie de icoane, obiecte arheologice, manuscrise rare şi fotografii.
6. Deşi nu sunt prea multe atracţii la care ruşii nu percep o taxă, corpul îmbălsămat al lui Lenin este una dintre cele pentru care nu trebuie să plătiţi vreun ban.
7. Nu trebuie ratate staţiile de metrou ruseşti, renumite pentru decor. E de ajuns să cumpăraţi doar un bilet pentru a merge în staţiile Majakovskaya, Novoslobodskaya, Kievskaya, Ploshchad Revolutsi şi Arbatskaya.
8. Cea mai de lux zonă de cumpărături este zona Pieţei Roşii, unde GUM este un magazin al oligarhilor.
9. Vechea Curte a Comerciantului a fost construită între 1789 şi 1830 de arhitectul italian Giacomo Quarenghi pentru Catherine the Great. De atunci însă a fost împărţită în mai multe spaţii comerciale şi de birouri, dar interiorul a rămas la fel de impresionant.
10. Patriarch Ponds este zona rezidenţială în care a trăit Bulgakov, care a plasat deschiderea romanului Maestrul şi Margareta chiar aici.

8. Buenos Aires, Argentina

1. Intrarea la Muzeul de Arte Frumoase este liberă tot timpul, iar la Muzeul Americii Latine doar studenţii au acces liber, în zilele de miercuri. Alte muzee şi galerii au intarare liberă în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în perioada aprilie-noiembrie.
2. În Plaza de Mayo, se poate vizita palatul – Casa Rosada - cu birourile prezidenţiale şi faimosul balcon de unde Eva Peron a ţinut discursuri. Intrarea este liberă miercurea şi duminica.
3. Compania Buenos Aires Free Tour oferă două plimbări cu ghid în limba engleză în fiecare zi. Acelaşi lucru îl face şi biroul de turism al oraşului.
4. Teatrul San Martin oferă din când în când spectacole gratuite în unele dintre săli şi mai găzduieşte expoziţii de fotografie şi artă.
5. Caminito este de mult timp deja cea mai colorată stradă din oraş. Dar, se pare că începe să aibă un rival: artistul local Marino Santa Maria transformă zona Calle Lanin într-un mozaic plin de culori. Plimbaţi-vă pe amândouă străzile şi decideţi care îşi merită ... tiltlu.
6. Festivalul de muzică Ciudad Emergente are loc în fiecare an în luna iunie, cu noi formaţii din 2008 încoace, fiind absolut gratuit.
7. Cimitirul Recoleta este casa de veci a multor personalităţi şi oameni bogaţi ai oraşului, inclusiv a Evei Peron. Aleile din cimitir se aseamănă străzilor şi puteţi admira cavourile somptuoase din marmură albă şi sculpturile.
8. Dacă intraţi pe site-ul Club de Tango, căutaţi locaţiile unde au loc spectacole de tango gratuite, dar nu rataţi şi Festivalul Buneos Aires Tango.
9. De câteva ori pe lună, Universitatea Buenos Aires organizează spectacole de muzică clasică, unde intrarea este liberă.
10. Să dansezi până în zori este una dintre cele mai mari atracţii din oraş. Pentru o seara cu muzică underground, unde intrarea este liberă, interesaţi-vă pe siteul Roxy Disco, dar şi cluburile Cocoliche şi Kika au seri speciale.

7. Tokyo, Japonia

1. Încercaţi o sesiune gratuită de meditaţia Gyoten-Zazen, care începe la 5 dimineaţa la Toshoji International Zen Center sau o şedinţă de Zen de la 6 dimineaţa.
2. Intrarea în Grădinile de Est ale Palatului Imperial este gratuită. Se poate rezerva un tur cu ghid de pe siteul Imperial Household Agency.
3. Într-un oraş cu multe clădiri înalte, există mai multe puncte favorabile dintre care puteţi alege. Cel mai popular este etajul 45 al clădirii Tokyo Metropolitan Government din Shinjuku, dar puteţi încerca şi etajul 47 al Seiroka Tower sau etajul 30 al Observatorului Shinjuku NS.
4. Biroul de turism al oraşului oferă patru tururi diferite şi gratuite ale oraşului.
5. Muzeul Sumo Wrestling oferă o istorie acest sport, iar dacă vreţi să vedeţi un meci, există o clădire amenajată unde au loc lupte.
6. Dacă mergeţi în luna aprilie la Tokyo, nu trebuie să rataţi cireşii înfloriţi din parcurile Ueno şi Yoyogi sau din cimitirul Aoyama.
7. Diet Building nu are nimic de-a face cu sushi, ci este un complex de clădiri ale parlamentului, numite „Diet”. Tururile sunt gratuite, dar în limba japoneză.
8. Plimbaţi-vă prin districtul Harajuku dacă vreţi să vedeţi tineri care parcă par decupaţi din desenele anime.
9. Muzeul Suginami Animation este amplasat într-o zonă unde se găsesc studiouri de animaţie. Aici vă puteţi uita prin arhiva de anime-uri, să participaţi la o demonstraţie de creaţie sau pur şi simplu să admiraţi operele de artă în acelaşi stil.
10. Evenimentele din programul Tokyo Art Beat includ numeroase expoziţii fotografice, lansări de cărţi şi galerii de artă contemporană, unde accesul este liber.

6. Sidney, Australia

1. Descărcaţi gratuit harta unei plimbări de 10 km pe coasta mării, de la Spring Cove în Manly până la Spit Reserve şi bucuraţi-vă de plajele cu nisip alb.
2. Grădina Regală Botanică adăposteşte specimene colectate din Golful Botany încă din 1770, dar şi animale precum vulpile zburătoare sau ibişi albi. În Herbarium se află un milion de plante prezervate.
3. La Art Gallery of New South Wales se află expoziţii de artă tematice aborigiene, asiatice, dar şi contemporane. Pentru expoziţiile mai speciale se plăteşte bilet.
4. Customs House este o zonă plină de cafenele. Aici locuia tribul Eora, martor al sosirii deţinuţilor britanici pe insulă.
5. Dacă veţi conduce pe podul Harbour, veţi plăti trei dolari australieni. Dacă vă veţi plimba, nu veţi plăti nimic. Acesta este doar unul dintre locurile de unde oraşul se poate vedea cel mai bine.
6. Patru etaje ale unei foste fabrici de tricotaje adăpostesc una dintre cele mai mari colecţii de artă chineză contemporană (de după 2000) din lume.
7. Parcul Biocentennial, din Sydney Olympic Park are opt km de cărări, cu locuri special amenajate pentru grătar şi picnic.
8. Proiectate de Edward Blore, arhitectul Palatului Buckingham Palace, Camerele Statale au o colecţie de artă decorativă şi mobilă ale artizanilor australieni din ultimii 150 de ani. Peste drum, se poate vizita şi prima fabrică de monede a Australiei, tot gratuit.
9. Paddy's Markets din Haymarket dateaaă de acum 150 de ani. Aici veţi găsi articole de la haine şi bijuterii, la piese auto sau obiecte de artizanat lucrate manual.
10. Programul City of Sydney History a pus la un loc zece tururi care pot fi străbătute pe jos şi care pot fi descărcate gratuit de pe internet.

5. Shanghai, China

1. În galeriile de artă din districtul M50 se poate intra gratuit şi admira opere ale artiştilor contemporani.
2. Deşi nu este tocmai gratuit – biletul costă 1,5 dolari, se poate vizita templul budist Longhua, vechi de peste 1.700 de ani, unde s-au filmat scene din filmul Imperiul Soarelui.
3. Nu rataţi o plimbare în zona Bund, unde se găsesc clădiri istorice, în care odată funcţionau bănci şi companii britanice.
4. În Piaţa Poporului, bătrânii se adună la un jos de şah sau mahjong, în timp ce tinerii înalţă zmee. De aici se vede turnul Jinjiang şi clădirile în care funcţionează autorităţile oraşului. Intrarea în parc costă ... 0,03 dolari.
5. Fie că vreţi să faceţi cumpărături sau doar să priviţi, în piaţa Dongtai veţi da peste un bazar plin de coşuri, lampioane din hârtie, materiale colorate, dar şi obiecte false care imită piese antice.
6. Pentru a vedea un Shanghai neschimbat de 200 de ani, trebuie să mergeţi în zona Qi Bao, unde străzile nu au fost atinse de reconstrucţii. De obicei, această zonă este aglomerată, dar încercaţi să gustaţi tofu şi prăjituri din orez.
7. În JZ Club au loc de multe ori concerte unde intrarea este liberă.
8. În parcul Fuxing puteţi să vedeţi dansatori şi artişti.
9. Unul dintre cele mai bune muzee ale oraşului - Shanghai Museum, adăposteşte picturi antice, sculpturi din bronz, obiecte din ceramică şi de caligrafie.
10. În Cité Bourgogne se găsesc unele dintre cele mai bine păstrate porţi tradiţionale din piatră.

4. Hong Kong, China

1. În fiecare miercuri dimineaţă, la ora 8, se organizează un tur gratuit pentru observarea păsărilor din Hong Kong Park, un paradis al păsărilor exotice.
2. Tot în fiecare miercuri, intrarea la Heritage Museum este gratuită – în mod normal costă 1,3 dolari, în timp ce la Centrul Heritage Discovery din Parcul Kowloon, intrarea este tot timpul liberă.
3. La Templul Wong Tai Sin, călugării îţi pot prezice viitorul cu ajutorul unui şarpe. Iar dacă asta nu vă atrage, puteţi vedea zidul celor nouă dragoni sau grădina templului.
4. Biroul de turism al oraşului organizează cursuri gratuite de Tai Chi, Feng Shui sau medicină chineză.
5. Dacă sunteţi obosiţi de atâţia zgârie-nori, daţi o fugă până la plaja Tai Long Wan.
6. Deşi aveţi de plătit consumaţia, o privelişte de pe cel mai înalt hotel din lume – Ritz-Carlton, este de nepreţuit.
7. Peste 15.000 de opere de artă şi alte expoziţii pot fi vizitate în fiecare miercuri la Muzeul de Artă.
8. În fiecare seară, la ora 20, în portul Victoria are loc un spectacol de lumini şi câteodată artificii, care poate fi văzut de pe Avenue of Stars sau din Golden Bauhinia Square.
9. Situl Pokfulam oferă multe trasee pentru drumeţii şi plimbări atât familiilor, cât şi turiştilor.
10. Dacă sunteţi pasionaţi de ceai, biroul de turism organizează cursuri gratuite pentru a învăţa cum se serveşte şi cum se bea ceaiul în China.

3. Roma, Italia

1. Deşi băuturile costă – şase euro pentru un pahar de prosecco, aperitivele la Doppoiozeroo, din Garbatella sunt gratuite. Din meniu fac parte pizza, paste, salate, couscous şi legume.
2. Dacă vreţi să intraţi în cea mai mare biserică din lume, dar nu şi cea mai înaltă, atunci mergeţi la Basilica Sf. Petru, unde puteţi admira sculptura Pieta a lui Michelangelo.
3. Muzeele administrate de municipalitate au intrarea gratuită în timpul evenimentelor culturale, în aprilie, dar şi în ultima zi de sâmbătă a lunii sau în noaptea albă a muzeelor, eveniment ce se petrece în mai multe capitale europene.
4. Muzeul Vatican, unde se poate admira Capela Sixtină, camerele Rafael şi grupul statuar Laocoon şi fii, are intrarea gratuită în fiecare ultimă zi de sâmbătă din lună.
5. Comisionat de Agrippa şi reconstruit de împăratul Hadrian în secolul al II-lea, Panteonul este cea mai influentă clădire din istoria arhitecturii. Intrarea este întotdeauna gratuită.
6. Parcul Appia Antica oferă câteva itinerarii pentru vizitarea acestui drum roman antic şi a împrejurimilor, de la vechile apeducte, la mormântul Celiei Mantella şi Vila dei Quintili.
7. În multe dintre bisericile din Roma se poate intra gratuit. La Santa Maria del Popolo şi casa San Luigi dei Francesi se pot admira pânzele lui Caravaggio, iar mozaicurile din San Clemente, San Cecilia şi Santa Maria dell’Orto sunt fermecătoare.
8. Aşa cum Pere Lachaise din Paris atrage mulţi turişti, şi în Roma puteţi vizita cimitirele Campo Verano sau Cimitirul Protestant în Testaccio, unde sunt înmormântaţi Keats şi Shelley.
9. Dacă vreţi să vedeţi Forumul, Colosseumul şi dealul Palatin va trebui să scoateţi din buzunar 12 euro. Sau puteţi avea parte de o privelişte asupra acestora de pe via dei Fori Imperiali, care se intersectează cu Forumul. De aici se poate vedea Columna lui Traian şi Arcul lui Septimus Severus.
10. În ultima zi de marţi a fiecărei luni, intrarea este gratuită la Cripta Balbi, Casetelul Sant’Angelo, Palazzo Altemps şi Vila d’Este din Tivoli.

2. New York, SUA

1. Evenimentele Summer Stage din Central Park prezintă artişti precum RAM, diverşi DJ și alte formaţii.
2. Muzeul de Artă Modernă poate fi vizitat gratuit în zilele de vineri, de la ora 16 la 20, însă va trebui să aşteptaţi la coadă. Pentru cei sub 16 ani nu se plăteşte bilet nici în timpul săptămâni.
3. National Museum of the American Indian are o expoziţie permanentă cu 700 de lucrări ale indienilor din nordul şi sudul ţării, de la costume, la arme, sculpturi şi obiecte casnice.
4. Doi istorici urbani, Justin Ferante şi Peter Laskowich oferă un tur gratuit prin Manhattan, în fiecare vineri, de la 12.30. Punctul de întâlnire este la Park Avenue, nr. 120.
5. Multe centre de întreţinere din oraş oferă lecţii de zumba, yoga, salsa sau aerobic.
6. În anumite serii, Brooklyn Academy of Music oferă spectacole grauite de jazz, rock, R&B, pop sau blues în cafenea.
7. Nu rataţi şansa de a intra în sediul Rezervei Federale, unde puteţi vedea un muzeu al istoriei banilor sau să aflaţi mai multe despre cum funcţionează banca. În plus, turul mai include şi o vizită la tezaurul de aur, în subsolul clădirii, la 50 m sub nivelul mării.
8. Tot gratuită este şi plimbarea cu feribotul care face legătura între State Island şi Manhattan. Veţi avea parte de cea mai bună privelişte spre Statuia Libertăţii.
9. African Burian Ground este un centru unde se pot afla mai multe despre povestea scalvilor africani, ale căror trupuri au fost descoperite în 1991.
10. Muzeul Brooklyn organizează în prima sâmbătă din lună concerte de la ora 17 la 23.

1. Londra, Marea Britanie

1. Royal Opera House are în fiecare luni, la ora prânzului recitaluri la care intrarea este grautită. De asemenea, spectacolele de operă pot fi văzute şi pe ecranele imense din Trafalgar Square.
2. La National Portret Gallery puteţi vedea o colecţie de picturi şi fotografii, de la portrete cu familia Tudor iar desene cu staruri pop.
3. Cei pasionaţi de arta contemporană pot da o fugă la Serpentine Gallery.
4. Dacă vreţi să vă destindeţi la un joc, puteţi merge în parcul Londin Fields pentru meciuri de ping-pong şi bassebal.
5. Cele mai valoroase opere de artă ale lumii pot fi văzute la British Museum.
6. La Photography Gallery pot fi admirate expoziţiile de fotografii, dar aici au loc în mod regulat evenimente de socializare şi discuţii.
7. Parlamentul poate fi vizitat şi de turişti, nu doar de britanici. Aici puteţi să vedeţi cum se face legea, dar şi să urcaţi în faimosul turn cu ceas şi să vedeţi Big Ben-ul.
8. Schimbarea gărzii la Palatul Buckingham, a cărei tradiţie datează din 1837 poate fi văzută la ora 11.30.
9. Museum of London este un alt muzeu unde puteţi admira fotografii sau artă antică şi unde intrarea este gratuită.
10. La The British Library, în Galeria Sir John Ritblat puteţi vedea Magna Carta, manuscrisul orginial al romanului Domnul Dalloway, dar şi primul coloncifru al lui Shakespeare.

Sursa: CNN.com

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Moldova 5 Iunie 2020, ora: 17:59

analiză economică Carantina a prăbușit piața valutară - Moldovenii nu au putut aduce valută în țară din cauza carantinei

Carantina a prăbușit piața valutară - Moldovenii nu au putut aduce valută în țară din cauza carantinei

Criza prin care trece Republica Moldova are un impact major asupra economiei. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 5 Iunie 2020, ora: 16:57

BRAVO DODON! BRAVO CHICU! Cel mai mare număr de cazuri active, de la începutul pandemiei / Urmează BLAJINII!

BRAVO DODON! BRAVO CHICU! Cel mai mare număr de cazuri active, de la începutul pandemiei / Urmează BLAJINII!

Astăzi în R. Moldova a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri active de la începutul pandemiei.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 5 Iunie 2020, ora: 14:12

A doua eclipsă de Lună prin penumbră din 2020 are loc în 5 iunie. La ce oră o poți vedea

A doua eclipsă de Lună prin penumbră din 2020 are loc în 5 iunie. La ce oră o poți vedea

Eclipsa de Lună prin penumbră din 5 iunie este a doua de anul acesta și este vizibilă în cea mai mare parte a Europei (inclusiv în România), Africa, Asia, Orientul Apropiat, cea mai mare parte din Australia şi Oceanul Indian.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 5 Iunie 2020, ora: 14:00

O nouă alertă (falsă?) cu bombă la Ambasada Rusiei / Centrul este blocat

O nouă alertă (falsă?) cu bombă la Ambasada Rusiei / Centrul este blocat

Alertă cu bombă la Ambasada Rusiei din Chișinău

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 5 Iunie 2020, ora: 13:41 de Alecu Reniță

CUMPĂNA DINTRE VERDE ŞI NEGRU

CUMPĂNA DINTRE VERDE ŞI NEGRU

Ziua de 5 iunie considerată ziua internaţională a mediului înconjurător nu are încărcătura festivă a sărbătorilor profesionale sau tradiţionale. Nici nu are cum să aibă, fiindcă cele peste 7 miliarde de oameni continuă să perpetueze nepăsarea lor faţă de...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 5 Iunie 2020, ora: 12:44

video Documentar 10TV. „Pagini albe Basarabia” a avut o audiență de peste 1 milion de oameni

Documentar 10TV. „Pagini albe Basarabia” a avut o audiență de peste 1 milion de oameni

Documentarul cu imagini cutremurătoare de arhivă despre „eliberarea” sovietică la 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial a avut un reach de peste 1 milion de persoane, doar pe rețeaua de socializare (facebook/10tv.md)

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 5 Iunie 2020, ora: 12:31

Atac sângeros într-o școală din CHINA. Zeci de elevi au fost tăiați cu cuțitul / VIDEO

Atac sângeros într-o școală din CHINA. Zeci de elevi au fost tăiați cu cuțitul / VIDEO

Mai mult de 40 de elevi şi membri ai personalului unei şcoli primare din oraşul Wuzhou, din sudul Chinei, au fost răniţi joi într-un atac cu cuţitul, a relatat presa de stat chineză, potrivit DPA.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 5 Iunie 2020, ora: 12:06

Noi imagini VIDEO în care Dodon se laudă lui Plahotniuc cu strigă la Kozak

Noi imagini VIDEO în care Dodon se laudă lui Plahotniuc cu strigă la Kozak

Igor Dodon îi povestește lui Plahotniuc și Iaralov ce discută cu Putin și Kozak.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 5 Iunie 2020, ora: 09:44

INVESTIGAȚIE. Socialistul Țîrdea Bogdat Kaidarovici trăiește în lux / Vilă și mașini de zeci și sute de mii euro dintr-un salariu MODEST de bugetar

INVESTIGAȚIE. Socialistul Țîrdea Bogdat Kaidarovici trăiește în lux / Vilă și mașini de zeci și sute de mii euro dintr-un salariu MODEST de bugetar

Bogdat Țîrdea (numele din acte al deputatului, dar cunoscut și ca Bogdan Țîrdea) locuiește, împreună cu familia sa, într-un imobil care costă acum, la preț de piață, aproximativ 3 milioane de lei. L-a cumpărat în 2017, când nu era finisat,...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 5 Iunie 2020, ora: 09:03

De ce guvernul Chicu merită lăsat să „lucreze” și cu ce se ocupă Plahotniuc la Miami

De ce guvernul Chicu merită lăsat să „lucreze” și cu ce se ocupă Plahotniuc la Miami

Tot mai multe voci îndeamnă blocul ACUM să demită repede guvernul Chicu.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 5 Iunie 2020, ora: 09:03

Ultima oră / Suspendarea traficul rutier pe unele străzi din Chișinău

Ultima oră / Suspendarea traficul rutier pe unele străzi din Chișinău

În perioada 5-7 iunie și 9-11 iunie va fi sistat traficul rutier pe strada Ion Inculeț. Măsura este luată în legătură cu executarea lucrărilor de reamplasare a pilonilor de energie electrică și telecomunicații, transmite IPN.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 5 Iunie 2020, ora: 08:58

Un minor în vârstă de 15 ani s-a înecat într-un lac din raionul Ungheni

Un minor în vârstă de 15 ani s-a înecat într-un lac din raionul Ungheni

Un minor în vârstă de 15 ani s-a înecat în lacul din apropierea satului Zagarancea, raionul Ungheni.

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 5 Iunie 2020, ora: 08:48

Dezastru ecologic în Portul Constanța: Adevărate focare de poluare care afectează solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre

Dezastru ecologic în Portul Constanța: Adevărate focare de poluare care afectează solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre

Trei gropi ilegale, tolerate de autoritățile locale Dezastru ecologic în Portul Constanța. Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Mircea Fechet, spune că a găsit în Portul Constanța o rampă unde au fost aruncate de-a lungul anilor zeci de tone de deșeuri...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 5 Iunie 2020, ora: 08:35

Chicu și Furtună îi amenință pe cetățeni CU MOARTEA / Niciun cuvânt despre „exemplu” dat de „prșdinti” care se plimbă relaxat prin republică

Chicu și Furtună îi amenință pe cetățeni CU MOARTEA / Niciun cuvânt despre „exemplu” dat de „prșdinti” care se plimbă relaxat prin republică

„Stați acasă - nu la cimitir”, ne îndeamnă tehnocratul de Pârjolteni, Ion Chicu, pe facebook.com

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 5 Iunie 2020, ora: 07:43

Brazilia a depășit Italia la numărul deceselor provocate de coronavirus

Brazilia a depășit Italia la numărul deceselor provocate de coronavirus

Brazilia a devenit joi a treia ţară din lume ca număr de decese din cauza noului coronavirus, depăşind 34.000 de morţi, în faţa Italiei, după un nou record de morţi înregistraţi în 24 de ore.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 5 Iunie 2020, ora: 07:37

Horoscopul zilei de azi, VINERI 5 IUNIE 2020. Deschide bine ochii! Influențele eclipsei de Lună plină

Horoscopul zilei de azi, VINERI 5 IUNIE 2020. Deschide bine ochii! Influențele eclipsei de Lună plină

Este ziua marii eclipse de Luna in Sagetator. N-a mai fost una asemanatoare din 2010-2013. Esti Gemeni sau Sagetator? Ai nevoie de actiuni curajoase. Echilibrul se poate pierde usor. Insa toate zodiile se pot simti pe taram nesigur. Mercur si Uranus au idei briliante si te ajuta pe alocuri.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 5 Iunie 2020, ora: 06:42

Implicarea Armatei a 14-a a Federației Ruse în războiul ruso-moldovenesc din 1992

Implicarea Armatei a 14-a a Federației Ruse în războiul ruso-moldovenesc din 1992

Colapsul Uniunii Sovietice, dincolo de implozia imperiului comunist, a creat o serie de probleme tuturor statelor ex-sovietice, una dintre cele mai stringente devenind cea a existenţei, în teritoriul acestora, a unui contingent uriaş de forţe armate ale unei formaţiuni statale noi...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 5 Iunie 2020, ora: 03:53

Întâmpină vara cu un desert delicios! Cum prepari checul cu ciocolată, numai bun de combinat cu îngheţata

Întâmpină vara cu un desert delicios! Cum prepari checul cu ciocolată, numai bun de combinat cu îngheţata

Uşor de preparat, checul cu ciocolată şi frişcă este un desert excelent care va fi apreciat de întreaga familie în special de iubitorii de ciocolată.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 5 Iunie 2020, ora: 03:46

Important pentru sănătate: Alimentele care reglează nivelul acidului uric şi ţin alte boli la distanţă

Important pentru sănătate: Alimentele care reglează nivelul acidului uric şi ţin alte boli la distanţă

Acidul uric este un acid organic, care se găseşte în sânge şi urină, rezultând din arderea proteinelor. Patologia lui este în primul rând dominată de gută. Valorile normale în sânge sunt de 2-5 mg/100 ml ser la adulţi şi între 1-3 mg/100 ml...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 5 Iunie 2020, ora: 00:41

De ce se teme Rusia: România va deveni citadela unei flote NATO la Marea Neagră, cu sprijinul lui Erdogan

De ce se teme Rusia: România va deveni citadela unei flote NATO la Marea Neagră, cu sprijinul lui Erdogan

Statele Unite sunt în căutarea unei noi baze la Marea Neagră pentru a putea exercita o presiune cât mai mare asupra Rusiei în regiune. Dorința Occidentului de a controla zona strategică a strâmtorii Bosforului și Marea Neagră este atât de mare încât...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 5 Iunie 2020, ora: 00:01

(Ne)cuvântul zilei: ALOLINGV

(Ne)cuvântul zilei: ALOLINGV

Se dă startul examenelor de bacalaureat. Mii de candidați, din mediul "alolingv", susţin astăzi, 4 iunie, primul examen din sesiunea de bacalaureat 2019, cel de limbă şi literatură română.

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 4 Iunie 2020, ora: 18:43

Dodon își arată limitele: „Nu accept revenirea la județe” / Nu oferă nicio soluție de alternativă. Județe - nu, uezduri - da?!

Dodon își arată limitele: „Nu accept revenirea la județe” / Nu oferă nicio soluție de alternativă. Județe - nu, uezduri - da?!

„Să facem reforme de dragul reformei, că așa le este pe plac unor experți, nu contează că sunt nemți sau români... Noi trebuie să vedem care este interesul nostru național. Eu sunt de acord cu reforma APL, ea este necesară, dar sunt categoric împotriva reformei de...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)