Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 22 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Internațional 23 Martie 2016, ora 08:03

Agenți FBI vor ancheta atentatele din Bruxelles

Marime Font

Reprezentanți ai FBI și ai poliției din New York vor merge la Bruxelles pentru a lua parte la anchetă, pentru că printre victimele atentatelor figurează și cetățeni americani, a informat marți seara un responsabil al luptei antiteroriste din cadrul NYPD.

În atentatele de la Bruxelles, revendicate de organizația teroristă Statul Islamic, au fost răniți patru misionari mormoni și un membru al armatei americane a aerului. Departamentul de Stat a refuzat să ofere un bilanț exact al victimelor de naționalitate americană.
Poliția belgiană îl caută intens pe unul dintre presupușii autori ai atentatelor coordonate care au lovit marți aeroportul și metroul din Bruxelles, soldate cu peste 30 de morți și mai mult de 200 de răniți.

Actele teroriste, comise la o oră de vârf, au lovit o capitală europeană considerată până acum mai degrabă un refugiu pentru jihadiști. Scenele de oroare și panică de la aeroportul internațional și din cartierul unde sunt sediile instituțiilor europene au amintit de atentatele de la Madrid din 2004, de la Londra din 2005 sau de la Paris din 2015.Liderii celor 28 de țări din UE au denunțat la unison un atac împotriva unei societăți deschise și democratice, în timp ce președintele american Barack Obama a transmis, din Cuba, că lumea trebuie să fie unită în fața terorismului.

Turnul Eiffel, World Trade Center și Poarta Brandenburg au fost luminate, marți seara, în culorile drapelului belgian. Iar pe rețelele sociale, imaginea lui Tintin în lacrimi a devenit simbolul Belgiei îndoliate.

Autoritățile au difuzat imagini surprinse de camerele de supraveghere în care trei bărbați împing câte un cărucior cu bagaje. Ei sunt suspecții pentru atentatele comise în jurul orei locale 8:00 (9:00, ora României) la aeroportul Bruxelles-Zaventem. Procurorul federal Frédéric Van Leeuw a declarat că doi dintre ei au fost probabil kamikaze și sunt, prin urmare, morți, însă un al treilea, îmbrăcat în vestă și cămașă de culoare deschisă, cu ochelari și pălărie neagră, este intens căutat.  

sursa: digi24.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul