Internațional

Agenţiile secrete din SUA încă nu pot confirma că atacul din Manchester a fost comis de reţeaua Stat Islamic

Reţeaua teroristă Stat Islamic "revendică practic toate atacurile. Noi încă nu putem confirma legătura lor cu atacul", a declarat Dan Coats în faţa membrilor Comisiei Forţelor Armate din Senatul Statelor Unite.

Dan Coats a putut confirma că a fost vorba de un atac sinucigaş, însă agenţiile de informaţii americane verifică dacă autorul avea legături cu vreo organizaţie teroristă sau a acţionat pe cont propriu.

Un expert britanic, Will Geddes, a explicat că atacul din Manchester a fost comis cu o bombă artizanală, construită folosind un recipient sub presiune, explozibil, cuie şi alte fragmente metalice. Cel mai probabil, atacul a fost comis de un simpatizant al reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, fără ca organizaţia să fi ordonat atentatul.

Potrivit postului tv CBS, autorul atacului sinucigaş din Manchester este Salman Abedi, un bărbat în vârstă de 23 de ani care era în evidenţele serviciilor secrete britanice.

Cel puţin 22 de persoane au fost ucise, iar alte 59 au fost rănite în atentatul comis luni seară în Manchester, la finalul unui concert al artistei americane Ariana Grande. Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatul.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *