Sănătate

Ai probleme cu fierea? Încearcă aceste preparate

Coada-şoricelului

Infuzia de coada-şoricelului, consumată cu jumătate de oră înaintea meselor principale, stimulează evacuarea bilei. Conform unui studiu, efectele acestei plante sunt de trei ori mai puternice decât cele ale anghinarei.

În cazul dischineziilor biliare, manifestate prin dureri în regiunea ficatului, balonări şi dureri de cap, sunt de mare ajutor decoctul de cicoare, care are un rol depurativ, precum şi ceaiul de levănţică, cu acţiune calmantă şi antiseptică.

Rezultate bune dau şi decoctul de genţiană, consumat înaintea meselor, infuziile de gălbenele, lemnul domnului, mentă, roiniţă, tincturile de volbură şi sovârv, precum şi uleiul de sunătoare şi oţetul de mere.

Terapii alternative de încercat

Acupunctura, reflexoterapia, masajul cu uleiuri esenţiale de mentă şi rozmarin, bioterapia şi aromaterapia pot fi soluţii complementare fitoterapiei în tratarea afecţiunilor vezicii biliare.

Prin aceste terapii, se elimină stresul şi se ajunge la un echilibru, la energizarea şi revigorarea organismului. Starea de spirit a pacientului este esenţială pentru obţinerea rezultatelor dorite.

Ulei de măsline

Există metode la îndemână de eliminare naturală a calculilor. Tratamentul cu ulei de măsline în amestec cu suc de lămâie (în proporţii egale) poate dizolva aşa-numitele pietre.

Rezultate bune în dizolvarea calculilor le au şi sucul de pătrunjel, amestecul de suc de morcovi, sfeclă roşie şi ridichi. La rândul lor, infuziile de albăstrele, lavandă, rostopască, mătase de porumb, mentă, precum şi decocturile din brusture, frăsinel, lemn-dulce şi valeriană au rolul de a diminua formarea şi depunerea calculilor.

Anghinare

Întâlnită mai ales la femeile cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani, colecistita debutează frecvent ca o colică biliară. Este importantă golirea regulată a vezicii biliare, lucru ce se poate realiza consumând suc de ridiche neagră. O metodă la îndemână pentru curăţarea bilei este cura de o zi cu mere verzi.

Pe parcursul unei zile se consumă numai mere verzi şi se bea numai apă şi ceaiuri de plante. Pentru că au proprietatea de a stimula secreţia biliară şi de a calma durerile, sunt indicate infuziile, decocturile şi ceaiurile de sunătoare, anghinare, cimbru, păpădie, salvie, măceş, trei fraţi pătaţi şi tei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *