Astăzi 21 Februarie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 18:46
Abonamente

Actualitate 25 Septembrie 2017, ora 18:59

Ai probleme cu somnul în timpul nopții? Vezi ce-ţi semnalează organismul!

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Mulți oameni se trezesc în fiecare noapte la aceeași oră, însă nu acordă acestui fapt prea multă atenție. Probleme la muncă, în familie sau poate forțele divine vor să-ţi transmită un mesaj?

 În medicina tradițională chineză se folosesc meridianele energetice, formate, la rândul lor din puncte sau centri energetici. Fiecare meridian este îndreptat spre un anumit organ și este responsabil de activitatea sa vitală. Prin acupunctură sau presiune asupra punctelor active care se află pe aceste meridiane, te poți vindeca de multe boli.

Noaptea, corpul are nevoie de odihnă, deoarece se umple cu energie. Fiecare organ îşi ia energia într-o anumită perioadă. De aceea, dacă te trezești noaptea la diferite ore, înseamnă că organismul tău trece prin anumite stări care semnalează existența unor problemele emoționale sau fizice.1.Probleme de somn între orele 21.00 şi 23.00 – semn al stresului.

Dacă adormi greu în această perioadă de timp, aceasta poate indica îngrijorare excesivă și stres. Un medicament excelent pentru ameliorarea problemelor emoționale este meditația.

2. Probleme de somn între orele 23:00 și 01:00 – semn al dezamăgirii emoționale.

Supărările emoționale ne împiedică să adormim în această perioadă. Potrivit medicinei chineze, este timpul de activitate a vezicii biliare, de aceea încearcă înainte de somn să nu mânânci grăsimi și alimente grele.


3. Probleme de somn între orele 01.00 şi 03.00 – semn al furiei.

Acest meridian energetic este legat de ficat care semnalează o funcționare defectuoasă a corpului. Înainte de somn, bea un pahar cu apă și încearcă să nu mânânci nimic altceva. Relaxează-te și eliberează-te de problemele zilnice, încearcă să-ţi amintești momentele fericite și calmează-ţi sistemul nervos. De exemplu, poți număra în minte până la 100…

4. Probleme de somn între orele 03.00 şi 05.00 – forțele divine încearcă să-ţi transmită un mesaj.

Forțele divine îţi trimit tot felul de indicii pentru a te îndrepta pe calea cea dreaptă. Relaxează-te – aceasta e perioada tristeții. Încearcă să-ţi normalizezi respirația și să te rogi. Înainte de somn poți asculta muzică pentru purificarea conștiinței sau gândește-te ce nu se întâmplă corect în viața ta sau ce ar trebui să se întâmple? Încearcă să înțelegi ce-ţi transmite Universul.

5. Probleme de somn între orele 05.00 şi 07.00 – semn al blocajelor emoționale.

Această perioadă este legată energetic de intestinul gros. Dacă te trezești în acest timp, probabil ai blocaje emoționale. Ca să adormi din nou, relaxează-ţi mușchii sau mergi la toaletă. Înainte de culcare, amintește-ţi evenimentele care ți s-au întâmplat și lasă emoțiile să iasă.

Ascultându-ţi corpul, este posibil şi fără tratament medicamentos să-ţi îmbunătățești starea generală a organismului, desigur, dacă aceasta nu este o boală gravă.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:45

Omul pentru om e lup

Omul pentru om e lup Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:38

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md