Actualitate

Ai pus prea multă sare în mâncare? Iată cum o repari!

Diluează cu apă
Dacă ai pus prea multă sare într-o mâncare cu sos sau cu zeamă multă, cea mai bună soluţie este să mai adaugi nişte apă rece. Nu pune multă de la început. În funcţie de cantitatea de preparat, poţi începe cu un sfert de cană. Adu mâncarea din nou la punctul de fierbere. Gustă din nou şi mai adaugă apă dacă este nevoie.

Adaugă avocado
Poţi pune orice alt ingredient gras: avocado, smântână, lapte de cocos, ricotta. Ingredientele cremoase schimbă percepţia asupra gustului, făcând aromele să pară mai blânde. Metoda se poate folosi dacă ai scăpat prea multe condimente, în special ardei iute sau piper.

Pune un ingredient acid
Zeama de lămâie, muştarul de Dijon, oţetul de vin alb sau orice alt ingredient acid pot masca gustul mult prea sărat. Pune foarte puţin la început şi mai adaugă doar dacă este cazul. Nu vrei să transformi o cină prea sărată într-una prea acră.

Adaugă un ingredient bogat în amidon
Orezul, ovăzul, quinoa, couscousul sau pastele absorb sarea ca un burete. Pune 100 de grame în mâncare, adu la punctul de fierbere şi lasă-le să îşi facă treaba. Poţi folosi şi cartofi mai ales dacă e vorba de supă sau ciorbă.

Pune alte condimente
Zahărul, mierea sau un amestec de condimente proaspăt măcinate pot face minuni dacă ai scăpat prea multă sare. Dacă preparatul îţi permite, poţi sota usturoi sau ceapă cu câteva condimente, fără să mai adaugi sare şi să le adaugi în mâncarea pe care vrei să o repari chiar înainte de a o servi.

Spală ingredientele
Poate părea ciudat, dar poţi spăla legumele sau carnea şi să le pui înapoi în mâncare pentru a scăpa de gustul foarte sărat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *