Air Moldova, singura companie care respectă orarul de zbor, în timp ce WizzAir și alți operatori au anulat mai multe curse

publicat în Actualitate pe 11 Ianuarie 2019, 16:39

Mai multe curse aeriene preconizate pentru astăzi pentru a decola sau ateriza pe Aeroportul Internațional Chișinău au înregistrat întârzieri, sau au fost anulate din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Presa a scris că o cursă operată de Wizz Air Chișinău-Bologna a fost anulată, iar pasagerii, după ce au așteptat ore în șir, au fost anunțat că vor putea să zboare abia pe 16 ianuarie. Datele Aeroportului Internațional Chișinău arată că Wizz Air a anulat și un zbor spre Londra.

Și câteva curse operate de Tarom se rețin. Avionul Chișinău-București, care urma să ajungă la ora 5.40 dimineața, către ora 16.00 încă nu aterizase la Chișinău. Iar o alta, operată împreună cu Alitalia, a fost anulată. De asemenea, au fost anulate cursele spre Frankfurt și Viena, operate de Lufthansa și Austrian Airlines.

Însă, în pofida condițiilor meteo extreme, toate cursele Air Moldova de vineri, 11 ianuarie, operează conform graficului. Operatorul național dă asigurări că nu există anulări și abateri și va depune toate eforturile să asigure confortul pasagerilor. „Toate 18 curse planificate pentru astăzi sunt operate fără anulări sau abateri”, potrivit directorului Air Moldova, Iulian Scorpan.

El dă asigurări că siguranța și confortul pasagerilor sunt prioritățile Air Moldova.

Este de menționat că Aeroportul din Iași a anulat astăzi toate zborurile din cauza condițiilor meteo.

Amintim că Air Moldova, o companie care a fost anterior în centrul mai multor scandaluri legate de încălcarea orarului de zbor, a fost privatizată în toamna anului 2018. Air Moldova a fost cumpărată de un consorțiu internațional în care titrata companie românească Blue Air deține cel mai mare pachet de acțiuni.