Actualitate

Ajuta-l pe copil sa creasca un om mare

Micutii de la Gradinita de copii „Povestea” din Nisporeni au avut parte, in ajunul Zilei Internationale a Copilului, de o sarbatoare deosebita in cadrul actiunii comunitare „Ajuta-l pe copil sa creasca un om mare”. Mai multe personalitati originare din Nisporeni au venit la eveniment pentru a-i indemna pe adulti sa-si inconjoare copiii cu atentie si afectiune.

Artistul plastic Timotei Batranu le-a dezvaluit micutilor cate ceva din secretele picturii, demonstrandu-le cum isi pot si ei colora ideile. „La fel cum ii invatam pe copii sa scrie, tot asa trebuie sa le dezvoltam si aptitudinile artistice”, remarca pictorul. Actorul Anatol Palagniuc de la Teatrul-studio de comedie „Pinocchio” din Chisinau i-a distrat pe micii spectatori, iar sportivele Axenia Lupascu, Nina Popusoi, Corina Burujan si Mihaela Gheciu au incercat sa le arate copiilor ca activitatile sportive ii pot face mai sanatosi si mai plini de viata.

Sarbatoarea se inscrie in proiectul „Educatie pentru toti – Initiativa de Actiune Rapida”, a carui implementare a facut ca gradinita sa beneficieze de terenuri de joaca si sport, mobilier, sa aplice practici centrate pe copil, educatie timpurie pentru copiii din familiile socialmente vulnerabile.
„Este o necesitate imperioasa a timpului ca institutiile educationale sa se reformeze, elaborand si realizand obiective centrate pe actiunile prietenoase fata de copiii nostri”, a mentionat Maria Ciobanu, sefa Directiei educatie, tineret si sport Nisporeni.
„In cadrul actiunii „Ajuta-l pe copil sa creasca un om mare” am avut mai multe manifestari comunitare, al caror succes a depins de contributia si implicarea nemijlocita si conjugata a parintilor si a administratiei publice locale”, a mentionat Tatiana Cociuc, managerul gradinitei.
Proiectul a devenit posibil datorita unui grant oferit in cadrul Initiativei de Actiune Rapida in Educatia pentru Toti, desfasurata la nivel global. Resursele acestui grant sunt administrate de Banca Mondiala, iar proiectul este realizat cu asistenta UNICEF si UNESCO.

Svetlana Coneva,
stagiara la TIMPUL

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *