Astăzi 18 Martie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 14:24
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Politică 4 Februarie 2016, ora 12:42

Șalaru: Unirea este un deziderat naţional al tuturor românilor şi ea trebuie să se realizeze

Marime Font

”Din ce în ce mai mulţi analişti, politicieni sau lideri din societatea civilă se unesc pentru a ne convinge că dezunirea Basarabiei cu România este cea mai bună soluţie, pentru că altfel, fie vor intra ruşii peste noi (ei încă nu au plecat), fie ungurii vor rupe Transilvania, fie vine apocalipsa”, scrie ministrul Apărării, Anatol Șalaru pe pagina sa de Facebook.

”Fostul consilier al preşedintelui Traian Băsescu, Iulian Fota, vorbeşte de intermarium (teritoriul cuprins între Marea Baltică şi Marea Neagră), uitând că la momentul când s-a lansat acest concept, în perioada interbelică, Basarabia era în componentă României Mari. Domnul Armand Gosu încearcă să ne convingă că actualul guvern de la Bucureşti lucrează pentru Plahotniuc. Poate ”prietenii” domniei sale din tinereţe, de când învaţă la Moscova, l-au convins că dumnealui ştie mai bine ceea ce 28 de ţări UE plus SUA ştiu : alegerile anticipate ar fi un dezastru pentru Republica Moldova, deoarece ar aruncă-o în braţele Rusiei pentru cel puţin 20 de ani. Acest lucru ar crea un dezechilibru strategic cu repercursiuni nefaste atât asupra Ucrainei cât şi a frontierei UE şi NATO, oferind Rusiei noi arme de a juca în ecuaţia de forţe la Marea Neagră. Cum ar arată GOTR pe Prut? Asta în timp ce România şi NATO încearcă să refacă echilibru militar în regiunea Marii Negre.

Unirea este un deziderat naţional al tuturor românilor şi ea trebuie să se realizeze. Niciodată PL nu a abandonat acest obiectiv, care, deşi nu este înscris în statut el este înscris în sufletul fiecărui membru şi simpatizant al PL. A fi român în Basarabia înseamnă a fi unionist. Nu poţi fi că popa Burducea (sau ca Năstase&CO) şi cu steaua şi cu crucea!Le transmit prietenilor mei că personaje precum Fota, Gosu, Năstase, Sandu, Dodon etc...fac parte dintr-o categorie specială, a laşilor cărora le este frică şi ruşine să fie români. Nouă nu ne este nici ruşine că suntem români şi nici frică! Pentru noi lupta continuă!!”, scrie acesta pe Facebook.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 14 Martie 2018, de Moni Stănilă

Biserica în dialog (?)

Duminică m-am întristat foarte tare. Uitându-mă la un program de știri, cu speranța că în weekend toate sunt bune și frumoase, dacă tot era duminica Sfântului Grigore Palama, a luminii necreate, văd un circ fără pâine, dar cu televiziune, în fața bisericii din Dereneu,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Moni Stănilă

„Lumea mea este în flăcări”

„Lumea mea este în flăcări” este ultimul vers din volumul de poezie al poetului flamand Michaël Vandebril (n. 1972), New romantics, tradus de Doina Ioanid și Jan H. Mysjkin și publicat de editura Arc în această lună, vers care surprinde perfect starea indusă de lecturarea cărții.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Dan Nicu

Parlamentarii de la Chişinău, antiromâni prin absenţă

În an de Centenar al Marii Uniri din 1918, există în ambele state româneşti o societate care, prin diferite manifestări, sărbătoreşte marele eveniment de acum un secol.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Martie 2018, de Moni Stănilă

Panoul de onoare

Săptămânile trecute v-am vorbit despre „panoul rușinii”, acele reclame uriașe în care așa-zișii oameni simpli își manifestă susținerea față de un politician sau altul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 Martie 2018, de George Simion

NU E ACUM MOMENTUL!

Dragi Tovarăși și pretini, galeria intelectualilor și politicienilor de vază care ne spun că nu este acum momentul Unirii s-a întregit cu o nouă figură hâdă. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul