Frumusețe

Alege coafura potrivită!

Nu de puţine ori s-a întâmplat ca în momentul în care ai decis că vrei o anumită tunsoare, coafeza ţi-a spus că nu este posibilă. Tipul de păr cu care ai fost înzestrată este cel care stabileşte care este coafura ce ţi se potriveşte. Dacă ai onduleuri, oricât ai vrea să ai o tunsoare bob, acest lucru nu se poate realiza decât cu multe şiretlicuri. Orice dorinţă de a avea un păr rebel, uşor dezordonat, nu poate fi îndeplinită, dacă firul de păr este drept şi gros. Poţi avea o coafură potrivită numai dacă ţii cont de structura firului de păr. 

În cazul în care eşti fericita posesoare a unei podoabe capilare dese, trebuie să porţi părul lung. Te avantajează părul lung, cu o linie dreaptă, perfectă. Poţi opta şi pentru o coafură în trepte. Coafarea acestui tip de păr este extrem de simplă. Părul se aşază foarte bine, dacă este perfect întins. Poţi folosi placa pentru întins doar după ce părul este uscat complet. Poţi obţine acelaşi efect, dacă îţi usuci părul natural, pieptănându-l din când în când, pentru a se aşeza. Ca produse de styling, foloseşte puţină spumă şi fixativ pentru așezare.

Dacă eşti la polul opus, în cazul în care ai un păr rar, ai nevoie de o coafură care să-i ofere volum. Încearcă să apelezi la o tunsoare cu lungimi diferite ale şuviţelor. Pentru o coafură rezistentă, aplică pe părul ud spumă modelatoare, iar pentru volum poţi să îl usuci ţinând capul în jos. După uscare, pulverizează fixativ în palme şi masează uşor la rădăcini. Nu mai pieptăna părul uscat, ci scoate şuviţele mai lungi în exterior, aplicând puţină ceară pe vârfuri.

Nu opta pentru o tunsoare scurtă în cazul în care ai părul creţ. Frizurile scurte nu te vor avantaja, pentru că, în general, părul creţ are tendinţa de a creşte în sus, urmând să se lase numai după ce a ajuns la o anumită lungime. Nu e recomandat să îl laşi nici foarte lung, pentru că îţi va fi greu să-l întreţii. Lungimea medie este ideală, iar pentru un plus de stil şi, eventual, volum, tunde-ţi câteva şuviţe mai scurte. Va fi coafat impecabil, dacă vei folosi un pieptene care are dinţii rari, dar numai când părul este ud. Aplică apoi spumă, strângând mereu părul în palme, pentru a da onduleurilor o formă frumoasă. În afară de spuma modelatoare, nu mai ai nevoie de niciun alt produs de styling.

Pentru un păr fragil şi subţire, frizurile scurte sunt cele potrivite, pentru că sunt mai uşor de întreţinut şi de aranjat. Alege un bob şic, cu o formă perfect rotundă şi cu marginile finisate. Fii originală şi lasă-ţi un breton asimetric, uşor franjurat pe o parte. Dacă firul de păr e foarte subţire, nu purta părul mai lung de umeri, pentru că se va rupe şi se va despica foarte repede. Pentru a te coafa ireproșabil, trebuie să aplici spuma pe părul ud. Aceasta se întinde pe păr cu ajutorul unui pieptene. Foloseşte o perie mare, rotundă pentru a ajuta părul să obţină forma pe care o visezi.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *