Afaceri

Alege sushi pentru a-ţi pune pe picioare afacerea de milioane

Dacă mergi în alte ţări în afară Japoniei, vei descoperi că oamenii nu înţeleg care este diferenţa între reţetele de sushi cu peste şi cele cu fructe de mare. Dacă vrei să îţi deschizi un restaurant în care se va servi sushi, trebuie să fii atent la prezentarea acestor două diferenţe.

Peştele feliat este numit sashimi şi este diferit de sushi. Sashimi are la baza peste fără orez şi alte garnituri. Prepararea reţetei de sushi se bazează pe conservarea şi fermentarea peştelui cu sare şi gheaţă. Când sarea fermentează şi gheaţă se topeşte, se acreşte apoi peştele cu oţet, adăugându-se la sfârşit orezul fiert.

Poate fi dificil să deschizi un restaurant cu sushi fără să cunoşti meniul, aşadar te poţi ghida după următoarele idei:
• Nigri – o bucată de peste aşezată pe o porţiune de orez
• Maki – un tip de sushi ale cărui ingrediente sunt rulate în interiorul algei Nori (algă folosită la prepararea sushi)
• Temaki – sushi care conţine rulouri conice având că ingrediente peste şi legume.

Astăzi, bucătării-şefi ai restaurantelor care au sushi în meniu îşi folosesc imaginaţia în ceea ce priveşte ingredientele, de aceea este necesar să cunoşti diverse ingrediente pentru prepararea acestui fel de mâncare. Principalul ingredient este orezul, care este amestecat cu oţet, zahăr şi sare. Sushi poate fi umplut cu peste, legume, fructe de mare, carne roşie şi alte ingrediente, incluzând ouă şi tofu.

Pentru a deschide un restaurant de sushi, trebuie să îţi angajezi un bucătar foarte priceput. Un bucătar talentat trebuie să fie plătit pe măsură, dar merită efortul, pentru că un astfel de om la bucătărie are o mulţime de abilităţi:
• Bun-gust şi detectarea mirosurilor adecvate sau neadecvate
• Pasiune culinară
• Combinarea mâncărurilor pe baza criteriilor de textura şi arome
• Pasiunea pentru inovaţie în bucătărie
• Memorie bună
• Răbdarea de a stă peste program.

Sushi este o reţeta nutritională pe baza de peste şi gheaţă, care ajută la menţinerea siluetei. Aşadar, persoanele care sunt interesate atât de silueta, cât şi de sănătate, vor fi parte din potenţialii clienţi.

Trebuie să alegi o locaţie acceptabilă şi să fixezi preţuri la îndemână oricui, pentru că astfel îţi vei atrage clienţi. Pentru a cumpără mese, scaune, mobilierul pentru bucătărie, ustensilele de gătit, veselă specific japoneză şi pentru închirierea sau cumpărarea locului unde va fi restaurantul, vei avea nevoie de o investiţie destul de solidă. Vei avea nevoie de câteva ustensile pentru a găti sushi: uniformă de bucătărie, cuţite, beţe de gătit specific japoneze etc.

Nu este genul de afacere care să poată fi condusă de un singur om, de aceea este indicat să îţi alegi un partener de afaceri, că apoi să angajezi oameni pentru servirea clienţilor şi poate doi sau mai mulţi bucătari. Este o afacere solicitantă, care presupune efort fizic şi financiar, însă, dacă vei supravieţui pe piaţă în primii ani, vei putea să îţi recuperezi investiţiile iniţiale destul de rapid.

Sursa: ideideafaceri.manager.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *