Astăzi 15 Iunie 2021, Marţi - Ultima actualizare la ora 10:25
babasının taş gibi bir kadını bulup evlenmeye karar vermesi porno ve onu bir de kendi yaşadıkları eve getirmesi sonucunda mobil porno hayalini kurduğu seksi kadının üvey annesi gibi sex hikayeleri olduğunu fark eden genç adam seks tecrübesinin ve üst sex izle seviye olduğu dışarıdan bakıldığında çok net şekilde porno seyret belli olan üvey annesini hayal edip 31 çekerek düşlerken porno izle odanın oradan geçen mature üvey oğlunu görür Odaya hd porno gelip sikini kimin için kaldırdığını soran üvey annesiyle porno farkında olmadan yakınlaşan genç adam boşalmak mobil porno izle için olgun bir kadının hayallerini kurduğunu söyleyince mature porno izle sikini eline alıp amına sokmadan çıplak şekilde üzerine çıktı
Abonamente

Culinar.md 29 Aprilie 2021, ora 06:21

Alege vinurile potrivite pentru masă de Paşte!

Marime Font

Este esenţial ca personalităţile vinului şi ale mâncării să fie respectate şi să se completeze reciproc. 

O mâncare bună evidenţiază aspectele complexe ale unui vin şi invers. Nu se pune problema de a-şi completa reciproc neajunsurile, ci de a-şi potenţa şi evidenţia în mod reciproc calităţile.

Un vin neechilibrat, de o calitate mai slabă nu poate fi „trecut cu vederea”, chiar dacă este asociat cu o mâncare spectaculoasă, deosebită. O combinaţie de succes se obține atunci când vinul evidenţiază un aspect al mâncării, iar mâncarea subliniază o calitate a vinului.

Metoda de gătit şi vinul potrivit

Modalitatea în care mâncarea este pregătită şi gătită îi dă savoarea, gustul, textura şi culoarea finală. Iar principiul general de asociere a vinurilor cu mâncarea în funcţie de tehnica de preparare a acesteia este următorul: o metodă uşoară de gătit (prepararea la abur, spre exemplu), care să păstreze cât mai mult calităţile iniţiale ale alimentului cere un vin uşor, fructat, cu aciditate scăzută. În schimb, cu cât metoda începe să se complice şi să îmbogăţească toate aspectele mâncării, cu atât şi vinul asociat trebuie să fie mai greu, mai bogat în taninuri.

Gustul, consistenţa, textura alimentelor şi asocierea de vin

Mâncărurile mai acide cer, la rândul lor, vinuri acide, fructate, aromate, demiseci.


Mâncărurile acre se asociază de regulă cu vinurile albe, fructate, uşoare, seci sau demiseci.

Preparatele afumate merg cu vinurile albe fructate sau cu vinuri roşii, condimentate.

Mâncărurile grase se asociază în general cu vinurile roşii seci, cu arome tari, bogate.

Preparatele pe bază de peşte se combină cu vinurile albe, cu o aromă tare, seci sau demiseci.

Deserturile dulci se combină cu vinuri la fel de dulci sau mai dulci.

Preparatele sărate se asociază bine cu vinurile albe dulci sau cu vinuri roşii cu conținut mai scăzut de taninuri.

Asocierea mâncărurilor cu vinurile

Mulţi se întreabă dacă există reguli de asociere a mâncărurilor cu vinurile. Evident că există, răspunsul este afirmativ şi ţine foarte mult de „chimia” vinului şi a mâncării. Acrul şi amarul se potenţează reciproc. Dulcele modifică gustul sărat, precum şi aciditatea sau gustul amar. Vinurile dulci se asociază, de regulă, cu mâncărurile sărate. În schimb, gustul amărui şi aciditatea unui vin roşu, taninic vor da peştelui sau brânzei topite un gust uşor metalic. Însă, conform zicalei, „gusturile nu se discută”, orice asociere pur subiectivă poate fi acceptată ca regulă… cel puţin a casei.

Recomandări generale de servire a vinurilor în timpul mesei

Vinurile reci se servesc înainte de vinurile băute la temperatura camerei.
Vinurile albe se servesc, de regulă, înaintea vinurilor roşii.
Vinurile se servesc în ordine cronologică: mai întâi cele mai tinere, urmate de cele mai vechi şi mai complexe.
Vinurile mai uşoare se servesc înaintea celor mai grele.

Reguli generale de asociere a vinurilor cu mâncarea

Gusturile opuse se atrag: un vin dulce, spre exemplu, poate echilibra o mâncare acidă, acră, ori sărata.
Primăvara, vara şi toamna se beau vinuri mai uşoare, albe şi roze tinere. Iarna se beau vinuri mai vechi, mai corpolente, de regulă, roşii.
Asociază aromele mâncărurilor cu cele ale vinurilor: aromele ierboase ale Sauvignon Blancului merg foarte bine cu legumele; Chardonnay-ul cu aromă de stejar se combină foarte bine cu peştele.

Găteşte cu vinul pe care îl serveşti la masă sau bea acelaşi vin folosit la prepararea mâncării.

Ţine cont de modul de pregătire şi gătit al mâncărurilor.

Mâncărurile care se asortează mai greu cu vinurile sunt brânzeturile, ciocolata, murăturile, iar acestea se combină de obicei cu vinurile locale.

Există anumite tipuri de vin care se pot asocia cu aproape orice fel de mâncare, aşa cum există anumite mâncăruri care merg cu aproape orice fel de vin – friptura de pui.

Vinurile albe şi roze demidulci şi demiseci se servesc la deserturile dulci, ficat gras sau pateuri.

Asociază vinul nu doar cu mâncarea, ci şi cu evenimentul sau locul: cina romantică, masa în familie, serbarea zilei de naştere, picnic, Paşte, Crăciun etc.

La antreuri se pot servi vinuri albe, seci, uşoare, tinere.

La supe, ciorbe, borşuri nu se recomandă consumul de vin.

Vinurile spumante brute sau seci, albe şi roze, se servesc la începutul mesei, odată cu aperitivele.

La cafea se servesc vinuri vechi distilate-coniac.

Vinurile spumante albe şi roze, demidulci sau dulci se servesc de obicei la desert, la finalul mesei.

Dacă ai dubii în privinţa vinului pe care să-l foloseşti, mergi la sigur şi serveşte șampanie.

Nu uita că pentru a decora masa de Paşte ai nevoie de flori, fructe şi teme de sezon. Nelipsite sunt coşuleţele cu ouă vopsite (roşii, verzi, albastre sau galbene), fie simple, încondeiate (pictate manual) sau din ciocolată. Toate simbolurile de Paşti, precum miei, iepuraşi (ornamentali sau din ciocolată), lumânări decorative, în special în formă de ou, îşi vor găsi loc pe masă. Alege o faţă de masă imprimată cu motive pascale sau una albă, simplă, pe care şerveţelele să fie în culori pastelate. Fața de masă, vesela, ornamentele, întreaga atmosferă trebuie să fie în ton cu sărbătoarea.


 

Un articol de: Mira Tănase Contactează autorul
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 14 Iunie 2021, ora: 17:03

AUR cere președintelui Maia Sandu convocarea Consiliului Suprem de Securitate. Taxe mai mari impuse de Tiraspol pentru transportul de mare tonaj

AUR cere președintelui Maia Sandu convocarea Consiliului Suprem de Securitate. Taxe mai mari impuse de Tiraspol pentru transportul de mare tonaj

Taxe mai mari impuse de Tiraspol pentru transportul de mare tonaj. AUR cere președintelui Maia Sandu convocarea Consiliului Suprem de Securitate Transportatorii de mare tonaj care circulă din Republica Moldova în regiunea transnistreană sunt nevoiți să achite taxe mai mari la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Iunie 2021, ora: 13:26

Vladimir Voronin: „Dodon e cel mai mare impediment pentru dezvoltarea RM, PSRM a fost finanțat din Rusia”

Vladimir Voronin: „Dodon e cel mai mare impediment pentru dezvoltarea RM, PSRM a fost finanțat din Rusia”

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, cere repetarea alegerilor din 24 februarie, deoarece PSRM a fost finanțată cu bani din Federația Rusă. Declarația a fost făcută la postul TV Moldova 1. «Alegerile trebuie repetate! Categoric! Să întoarcă la varianta zero și de petrecut...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 14 Iunie 2021, ora: 12:49

Rusia lui Putin îi alungă pe moldovenii care lucrează acolo. Mai au 1 zi să părăsească țara. „Kuliokarul” Dodon tace mâlc

Rusia lui Putin îi alungă pe moldovenii care lucrează acolo. Mai au 1 zi să părăsească țara. „Kuliokarul” Dodon tace mâlc

 Moldovenii care se află ilegal pe teritoriul Federației Ruse mai au cinci zile la dispoziție pentru a părăsi țara. Astfel, toți cei care nu au un permis de ședere în Rusia, trebuie să părăsească țara pana la data de 15 iunie curent.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Iunie 2021, ora: 07:10

Ivanov (ȘOR) huiduită de moldoveni: „Începeți de la furtul miliardului, nu puneți macaroane pe urechi” / VIDEO

Ivanov (ȘOR) huiduită de moldoveni: „Începeți de la furtul miliardului, nu puneți macaroane pe urechi” / VIDEO

Scandal în timpul unei întrevederi electorale la care a participat candidata la funcția de deputat din partea Partidului „Șor” Violeta Ivanov, o traseistă a clasei politice de la Chișinău. În cadrul discuțiilor din localitatea Boșcana, raionul Criuleni,...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)