„Alegerea unui unionist în funcţia de secretar executiv al PCRM e un banc de zile mari” | Timpul Liber
Astăzi 19 Septembrie 2020, Sâmbătă - Ultima actualizare la 18 Septembrie 2020
Abonamente

Timpul Liber 1 Aprilie 2010, ora 08:46    Din editia print

Cu umor, de Ziua Umorului„Alegerea unui unionist în funcţia de secretar executiv al PCRM e un banc de zile mari”

Marime Font

Foto: ezbiodiesel.com

Dacă unii politicieni ne fac să râdem până ne ţinem de burtă, prin declaraţiile lor haioase, alţii ne provoacă la râs prin stângăciile lor. Cu mici excepţii, majoritatea cred că au simţul umorului şi că oponenţii lor, dimpotrivă, sunt lipsiţi de acest dar. Este o concluzie la care am ajuns, punându-le două întrebări: „Aveţi simţul umorului? Dar oponenţii dvs. politici?”

Vadim Mişin, deputat PCRM
Înţeleg şi îmi plac glumele la adresa mea. De aceea le ascult liniştit şi cu interes şi cred că am simţul umorului. Printre oponenţii mei sunt diferiţi oameni şi mi-e dificil să-i nominalizez. Încă n-am avut ocazia să-i testez la acest capitol.

Vitalie Nagacevschi, deputat PLDM
(Râde) Deşi e o părere subiectivă, consider că am simţ al umorului, care se manifestă prin abordarea în glumă a situaţiilor dificile. Eu glumesc des. Şi oponenţii mei glumesc, chiar dacă sunt oameni cu alte viziuni politice. Discutând cu mai mulţi comunişti, i-am auzit cum spun bancuri, glumesc şi pe seama mea, şi pe seama lor, şi pe seama conducătorului lor.

Loading...


Victor Osipov, vicepremier, AMN
Deoarece am crescut într-o familie în care gluma a fost apreciată, ştiu că am simţul umorului. Tatăl meu, Mişa Osipov, Dumnezeu să-l ierte, era renumit la Popeasca pentru talentul de a-i lua pe toţi peste picior. Pentru mine, ultimul banc important a fost situaţia în care mi s-a propus funcţia pe care o deţin în prezent. Niciodată nu m-aş fi gândit că am să ajung în asemenea hal, în asemenea ipostază. Însă în acest caz, percepţia umorului pe care o am a dat greş, deoarece oferta s-a dovedit a fi foarte serioasă. Cât despre comunişti, ei s-au transformat într-un partid-anectodă, chiar dacă sunt reprezentaţi masiv în parlament. Alegerea unui unionist în funcţia de secretar executiv PCRM este un banc de zile mari, mai ales pentru comuniştii ortodocşi…

Iurie Munteanu, deputat PCRM
Vreţi să mă întrebaţi despre „Horii Unirii”? Doamne Dumnezeule! (Râde) Eu cred că am simţul umorului. Eu cred că spun glume cu toţi. Dar oponenţii noştri, dacă se menţin în politică, nu cred că au… (Râde). Mă refer mai ales la conducerea AIE: Filat, Ghimpu, Urecheanu şi Lupu, care, spre regretul meu, se iau prea în serios. Un politician trebuie să dea dovadă de simţul umorului atunci când recunoaşte, prin definiţie, că se ia prea în serios.

Mark Tkaciuk, deputat PCRM
Naiba să ştie! Parcă am simţul umorului. Asta e toată întrebarea? (Râde) Oponenţii noştri n-au simţul umorului. Ei sunt foarte-foarte trişti. Singura excepţie e Urecheanu.

Dumitru Diacov, deputat PD
În viaţa politică moldovenească, dacă nu ai simţul umorului, trebuie să stai prin spitale. De aceea nu întotdeauna iau în serios ceea ce spun alţii şi mă strădui să nu mă complexez când cineva încearcă să mă scoată din echilibru. În privinţa comuniştilor, timpul a arătat că sunt lipsiţi de această calitate, după ce au demonstrat atâţia ani că se gândesc numai la ei şi îi abordează pe toţi ca pe duşmani.

Leonid Bujor, ministrul Educaţiei, AMN
Atâtea critici din stânga şi, de la o vreme, din dreapta, mi se aduc, încât mă mir cât sunt de rezistent. Aşa că am simţul umorului. Dintre comunişti, sunt buni la glume cei care spun cele trăsnăi la microfoane. Nu-i numesc, că ar fi o onoare să le fac imagine. Ei râd de noi, dar, de fapt, râd de ei, de criza în care ne-au adus ţara. Glumele lor sunt ca plânsul la cununie şi râsul la mormânt.

Anatol Şalaru, ministru al Transporturilor, PL
Eu am simţul umorului, dar astăzi pentru mine e o altă sărbătoare - fetiţa mea Victoria-Maria împlineşte doi ani. Aşa că pentru mine 1 aprilie nu-i o glumă. Oponenţii noştri, însă, nu au nici simţul ridicolului. Râde lumea de ei, dar asta nu înseamnă că ei sunt înzestraţi cu acest simţ. Doar diferenţa dintre un prost şi un deştept este că cel prost nu vede nicio diferenţă.

Ion Ciobanu, ministru al Tineretului, PL
Cred că am simţul umorului în măsura bunului simţ. Dar comuniştii au simţul umorului din belşug. Cea mai haioasă imagine a fost cea de la o televiziune, care l-au prins pe dl Mişin, dormitând în fotoliul de deputat. Chiar şi iniţiativa referendumului, organizat de 34 deputaţi în parlament, e o gogoaşă.

Oazu Nantioi, deputat PD
Societatea care nu este în stare să-şi bată joc de propriii politicieni nu este una normală. Concluzia este că noi mai avem mult până la normalitate. Iar oponenţii noştri au simţul cinismului, căci până acum, în RM, au avut succes cei care şi-au tratat alegătorii ca pe o turmă lipsită de demnitate şi raţiune.

Ana Tcaci, vicepreşedinte „Moldova Unită”
Eu? Sigur că am simţul umorului. E una din cele mai mari valori ale mele. Dacă ceva negativ mi se întâmplă, eu privesc cu umor la toate. Consider că omul care nu are simţul umorului este primitiv. Comuniştii nu au simţul umorului, fiindcă numai oamenii inteligenţi îl au. Ca să-i înţeleagă pe comunişti, AIE trebuie să aibă simţul umorului. Şi anume prin această valoare, preşedintele parlamentului obţine deseori simpatia oamenilor.

Maia Laguta
Mâine e ziua economiei RM pe aprilie. Am simţul umorului? Controlaţi! Cum? Cum doriţi, încercaţi! Mâine în TIMPUL o să iasă vreo caricatură cu mine? Umor e atunci când se face cu dragoste, dar ziarul TIMPUL n-a arătat nici măcar un pic de dragoste faţă de mine. Atunci când vine Jurnal TV la mine acasă, duminică, la opt dimineaţă, mă scoală din somn şi eu, fără să întreb cine-i, deschid uşa şi mă trezesc cu camera în faţă, ca să arate apoi ca Laguta e nespălată de dimineaţă şi nu-i frumoasă, asta nu-i simţul umorului. Scuzaţi, vă rog, eu nu pretind la prima krasaviţă a Moldovei.

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 18 Septembrie 2020, ora: 17:38

Alegeri 2020 / Andrian Candu a fost „eliminat” din cursa electorală

Alegeri 2020 / Andrian Candu a fost „eliminat” din cursa electorală

Andrian Candu nu a fost înregistrat în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din partea partidului Pro Moldova. Împotriva înregistrării acestuia au votat 5 membri ai CEC. Alții 2 s-au abținut.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Septembrie 2020, ora: 14:08

Uniunea Europeană și-a asigurat 300 de milioane de doze din vaccinul Sanofi-GSK

Uniunea Europeană și-a asigurat 300 de milioane de doze din vaccinul Sanofi-GSK

Uniunea Europeană a convenit achiziționarea unui potențial vaccin anti-covid cu Sanofi și GSK în al doilea astfel de acord pentru asigurarea de astfel de doze, în condițiile în care se apropie termenul limită pentru înscrierea în programul de achiziționare de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Septembrie 2020, ora: 09:15

Socialistul Corneliu Furculiță recunoaște că în „marea” Uniune Sovietică veceurile din curtea școlii erau într-o stare catastrofală

Socialistul Corneliu Furculiță recunoaște că în „marea” Uniune Sovietică veceurile din curtea școlii erau într-o stare catastrofală Foto: simbol

Corneliu Furculiță lasă să se înțeleagă că WC-urile din timpul URSS erau într-o stare deplorabilă. Deputatul PSRM a învătat la școala din satul Sadova, actualul raion Călărași pe care a terminat-o în anul 1986. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Septembrie 2020, ora: 09:04

Moldova (n-)are viitor?! / În doar patru ani populația a SCĂZUT cu 170 de mii de oameni. Doar anul trecut au plecat 40 de mii de cetățeni apți de muncă, iar asta este aproape egal cu populația unui raion

Moldova (n-)are viitor?! / În doar patru ani populația a SCĂZUT cu 170 de mii de oameni. Doar anul trecut au plecat 40 de mii de cetățeni apți de muncă, iar asta este aproape egal cu populația unui raion

Tinerii continuă să plece în număr mare din Moldova, iar motivele principale ale acestei decizii sunt șomajul, salariile mici și incertitudinea.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Septembrie 2020, ora: 08:37

alegeri 2020 Alexandru Tănase comentează circulara expediată de CEC: „Nu are NICIO VALOARE juridică. E o pierdere de timp”

Alexandru Tănase comentează circulara expediată de CEC: „Nu are NICIO VALOARE juridică. E o pierdere de timp”

Circulara Comisiei Electorale Centrale (CEC), care interzice partidelor să finanțeze campaniile candidaților înaintați, nu are valoare juridică. Asta a declarat Alexandru Tănase, ex-președintele Curții Constituționale în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Septembrie 2020, ora: 07:28

Suspiciune de fraudă la vaccinul rusesc / Forbes: Au fabricat rușii date despre producerea vaccinului lor Covid-19?

Suspiciune de fraudă la vaccinul rusesc / Forbes: Au fabricat rușii date despre producerea vaccinului lor Covid-19?

Săptămâna trecută, o echipă de oameni de știință ruși a publicat rezultatele primelor două faze a procesului de fabricare a unui nou vaccin anti-Covid-19 dezvoltat în Rusia care ridică mai multe semne de întrebare și care a atras atenția mai multor oameni de...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 18 Septembrie 2020, ora: 04:25

(REȚETA ZILEI) Mâncare de gutui cu pui

(REȚETA ZILEI) Mâncare de gutui cu pui

Asocierea dintre fructe şi carne este una ingeniosă. Încearcă această reţetă, cu siguranţă o vei repeta.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 18 Septembrie 2020, ora: 01:58

Horoscop 18 septembrie 2020. Oboseala se resimte la final de săptămână

Horoscop 18 septembrie 2020. Oboseala se resimte la final de săptămână

Horoscop 18 septembrie 2020. După o săptămână plină cu activități de tot felul, în sfârșit a venit timpul pentru o binemeritată odihnă. Oboseala se resimte din plin, iar nevoia de pauză este tot mai acută. Dintre toate zodiile, cei mai fresh sunt nativii în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Septembrie 2020, ora: 01:47

„Vrei să bei cu 5 lei?” Un bărbat din Bălți vinde printre gard alcool contrafăcut / VIDEO

„Vrei să bei cu 5 lei?” Un bărbat din Bălți vinde printre gard alcool contrafăcut / VIDEO

De-i cald, de plouă, de bate vântul, alcoolul ieftin și fără acte de proveninență se vinde ca pâinea caldă într-o curte din orașul Bălți. Un bărbat și-a făcut un punct de comercializare a alcoolului contrafăcut chiar după gard. 100 de grame de vodcă sunt...

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 18 Septembrie 2020, ora: 00:50

Prognoza METEO. Schimbări radicale: temperaturile scad brusc

Prognoza METEO. Schimbări radicale: temperaturile scad brusc

Pentru astăzi meteorologii prevăd maxime de +26..+29 de grade Celsius în nord, +27..+30 de grade în centru și +28..+31 de grade în sud.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 17 Septembrie 2020, ora: 12:49

VIDEO: Cum sunt făcute conservele de TON - Mai mănânci după ce vezi asta?

VIDEO: Cum sunt făcute conservele de TON - Mai mănânci după ce vezi asta?

 Te-ai întrebat vreodată cum sunt fabricate conservele de ton? Acum poți vedea imagini rare dintr-o fabrică.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2020, ora: 12:45

Tariful la gaz ar urma să scadă cu exact o lună înainte de turul 1 al alegerilor

Tariful la gaz ar urma să scadă cu exact o lună înainte de turul 1 al alegerilor Foto: simbol

Consumatorii vor plăti mai puțin pentru gazele naturale începând cu luna viitoare. Întreprinderea Moldovagaz a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să reducă tarifele la combustibilul albastru.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2020, ora: 12:40

„Zâmbește, e gratis” i-a câștigat pe Stamate și Nagacevschi, în toate instanțele naționale. Dumitru Țîra: „Le mulțumesc pentru această experiență”

„Zâmbește, e gratis” i-a câștigat pe Stamate și Nagacevschi, în toate instanțele naționale. Dumitru Țîra: „Le mulțumesc pentru această experiență”

Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție (CSJ), examinând recursul Ministerului Justiției la cererea de chemare în judecată depusă de Dumitru Țîra cu privire la contestarea unui act administrativ al instituției, l-a declarat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 17 Septembrie 2020, ora: 12:36

FOTO. O toaletă dintr-o şcoală din R. Moldova, inaugurată cu tăierea panglicii roşii. Oficialii au fost întâlniţi cu pâine şi sare

FOTO. O toaletă dintr-o şcoală din R. Moldova, inaugurată cu tăierea panglicii roşii. Oficialii au fost întâlniţi cu pâine şi sare

Deschiderea unui grup sanitar în Gimnaziul din satul Hiliuţi, raionul Râşcani, a devenit prilej pentru câţiva oficiali de a tăia panglica roşie cu această ocazie. La inaugurarea WC-ului au participat primarul satului, Alexandru Sandu, deputatul socialist Vladimir...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)