Astăzi 18 Ianuarie 2020, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 12:23
Abonamente

Timpul Liber 1 Aprilie 2010, ora 08:46    Din editia print

Cu umor, de Ziua Umorului„Alegerea unui unionist în funcţia de secretar executiv al PCRM e un banc de zile mari”

Marime Font

Foto: ezbiodiesel.com

Dacă unii politicieni ne fac să râdem până ne ţinem de burtă, prin declaraţiile lor haioase, alţii ne provoacă la râs prin stângăciile lor. Cu mici excepţii, majoritatea cred că au simţul umorului şi că oponenţii lor, dimpotrivă, sunt lipsiţi de acest dar. Este o concluzie la care am ajuns, punându-le două întrebări: „Aveţi simţul umorului? Dar oponenţii dvs. politici?”

Vadim Mişin, deputat PCRM
Înţeleg şi îmi plac glumele la adresa mea. De aceea le ascult liniştit şi cu interes şi cred că am simţul umorului. Printre oponenţii mei sunt diferiţi oameni şi mi-e dificil să-i nominalizez. Încă n-am avut ocazia să-i testez la acest capitol.

Vitalie Nagacevschi, deputat PLDM
(Râde) Deşi e o părere subiectivă, consider că am simţ al umorului, care se manifestă prin abordarea în glumă a situaţiilor dificile. Eu glumesc des. Şi oponenţii mei glumesc, chiar dacă sunt oameni cu alte viziuni politice. Discutând cu mai mulţi comunişti, i-am auzit cum spun bancuri, glumesc şi pe seama mea, şi pe seama lor, şi pe seama conducătorului lor.


Victor Osipov, vicepremier, AMN
Deoarece am crescut într-o familie în care gluma a fost apreciată, ştiu că am simţul umorului. Tatăl meu, Mişa Osipov, Dumnezeu să-l ierte, era renumit la Popeasca pentru talentul de a-i lua pe toţi peste picior. Pentru mine, ultimul banc important a fost situaţia în care mi s-a propus funcţia pe care o deţin în prezent. Niciodată nu m-aş fi gândit că am să ajung în asemenea hal, în asemenea ipostază. Însă în acest caz, percepţia umorului pe care o am a dat greş, deoarece oferta s-a dovedit a fi foarte serioasă. Cât despre comunişti, ei s-au transformat într-un partid-anectodă, chiar dacă sunt reprezentaţi masiv în parlament. Alegerea unui unionist în funcţia de secretar executiv PCRM este un banc de zile mari, mai ales pentru comuniştii ortodocşi…

Iurie Munteanu, deputat PCRM
Vreţi să mă întrebaţi despre „Horii Unirii”? Doamne Dumnezeule! (Râde) Eu cred că am simţul umorului. Eu cred că spun glume cu toţi. Dar oponenţii noştri, dacă se menţin în politică, nu cred că au… (Râde). Mă refer mai ales la conducerea AIE: Filat, Ghimpu, Urecheanu şi Lupu, care, spre regretul meu, se iau prea în serios. Un politician trebuie să dea dovadă de simţul umorului atunci când recunoaşte, prin definiţie, că se ia prea în serios.

Mark Tkaciuk, deputat PCRM
Naiba să ştie! Parcă am simţul umorului. Asta e toată întrebarea? (Râde) Oponenţii noştri n-au simţul umorului. Ei sunt foarte-foarte trişti. Singura excepţie e Urecheanu.

Dumitru Diacov, deputat PD
În viaţa politică moldovenească, dacă nu ai simţul umorului, trebuie să stai prin spitale. De aceea nu întotdeauna iau în serios ceea ce spun alţii şi mă strădui să nu mă complexez când cineva încearcă să mă scoată din echilibru. În privinţa comuniştilor, timpul a arătat că sunt lipsiţi de această calitate, după ce au demonstrat atâţia ani că se gândesc numai la ei şi îi abordează pe toţi ca pe duşmani.

Leonid Bujor, ministrul Educaţiei, AMN
Atâtea critici din stânga şi, de la o vreme, din dreapta, mi se aduc, încât mă mir cât sunt de rezistent. Aşa că am simţul umorului. Dintre comunişti, sunt buni la glume cei care spun cele trăsnăi la microfoane. Nu-i numesc, că ar fi o onoare să le fac imagine. Ei râd de noi, dar, de fapt, râd de ei, de criza în care ne-au adus ţara. Glumele lor sunt ca plânsul la cununie şi râsul la mormânt.

Anatol Şalaru, ministru al Transporturilor, PL
Eu am simţul umorului, dar astăzi pentru mine e o altă sărbătoare - fetiţa mea Victoria-Maria împlineşte doi ani. Aşa că pentru mine 1 aprilie nu-i o glumă. Oponenţii noştri, însă, nu au nici simţul ridicolului. Râde lumea de ei, dar asta nu înseamnă că ei sunt înzestraţi cu acest simţ. Doar diferenţa dintre un prost şi un deştept este că cel prost nu vede nicio diferenţă.

Ion Ciobanu, ministru al Tineretului, PL
Cred că am simţul umorului în măsura bunului simţ. Dar comuniştii au simţul umorului din belşug. Cea mai haioasă imagine a fost cea de la o televiziune, care l-au prins pe dl Mişin, dormitând în fotoliul de deputat. Chiar şi iniţiativa referendumului, organizat de 34 deputaţi în parlament, e o gogoaşă.

Oazu Nantioi, deputat PD
Societatea care nu este în stare să-şi bată joc de propriii politicieni nu este una normală. Concluzia este că noi mai avem mult până la normalitate. Iar oponenţii noştri au simţul cinismului, căci până acum, în RM, au avut succes cei care şi-au tratat alegătorii ca pe o turmă lipsită de demnitate şi raţiune.

Ana Tcaci, vicepreşedinte „Moldova Unită”
Eu? Sigur că am simţul umorului. E una din cele mai mari valori ale mele. Dacă ceva negativ mi se întâmplă, eu privesc cu umor la toate. Consider că omul care nu are simţul umorului este primitiv. Comuniştii nu au simţul umorului, fiindcă numai oamenii inteligenţi îl au. Ca să-i înţeleagă pe comunişti, AIE trebuie să aibă simţul umorului. Şi anume prin această valoare, preşedintele parlamentului obţine deseori simpatia oamenilor.

Maia Laguta
Mâine e ziua economiei RM pe aprilie. Am simţul umorului? Controlaţi! Cum? Cum doriţi, încercaţi! Mâine în TIMPUL o să iasă vreo caricatură cu mine? Umor e atunci când se face cu dragoste, dar ziarul TIMPUL n-a arătat nici măcar un pic de dragoste faţă de mine. Atunci când vine Jurnal TV la mine acasă, duminică, la opt dimineaţă, mă scoală din somn şi eu, fără să întreb cine-i, deschid uşa şi mă trezesc cu camera în faţă, ca să arate apoi ca Laguta e nespălată de dimineaţă şi nu-i frumoasă, asta nu-i simţul umorului. Scuzaţi, vă rog, eu nu pretind la prima krasaviţă a Moldovei.

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 12:23

Gătită la perfecţie, friptura de fazan umplut la cuptor în vas roman poate face cinste oricărei mese festive, de sărbători sau în familie. Este o friptură fină, ce se distinge prin carnea fragedă şi suculentă, având o piele crocantă şi o umplutură rafinată....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 12:09

Nominalizările pentru cea de-a 92-a ediţie a galei premiilor Academiei de film americane, ce va avea loc pe 9 februarie, au fost anunţate luni, de actorii Issa Rae şi John Cho. Ediţia de anul acesta a galei Oscar va avea loc fără o gazdă oficială, iar momentele din timpul ceremoniei...

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 18 Ianuarie 2020, ora: 12:01

Grigore Vieru, poetul poporului român, care a luptat pentru Mișcarea de Eliberare Națională a Basarabia. Poetul ce a trezit poporul român la conștiința națională, la dragostea de patrie. După 11 ani de la moarte, el rămâne a fi un simbol pentru neamul românesc.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 10:14

Olanda a exportat produse agricole în valoare de aproape 95 de miliade de euro într-un singur an

Olanda a exportat produse agricole în valoare de aproape 95 de miliade de euro într-un singur an

Exporturile de produse agricole ale Țărilor de Jos au crescut cu 4,6% în 2019, atingând un nou maxim istoric de 94,5 miliarde de euro, a anunţat vineri Institutul naţional de statistică.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 10:11

Virgil Popescu, ministrul Economiei: Industria de apărare va deveni vector pentru dezvoltarea României

Virgil Popescu, ministrul Economiei: Industria de apărare va deveni vector pentru dezvoltarea României

Industria de apărare va deveni curând un vector pentru dezvoltarea României, a afirmat, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 09:48

Pavel Crușevan - cel mai acerb antisemit ȘOVIN RUS - principalul INCITATOR la Pogromului anti-evreiesc din Chișinău din aprilie 1903

Pavel Crușevan - cel mai acerb antisemit ȘOVIN RUS - principalul INCITATOR la Pogromului anti-evreiesc din Chișinău din aprilie 1903

Pаvel (Pavalаchii) Alexаndrovici Crușeveanu (Krușevan, în rusă Павел Александрович Крушеван) (n. 27 ianuarie (stil vechi) 1860, satul Ghindești, Ținutul Soroca, gubernia Basarabia — d. 18 iunie (stil vechi) 1909, Chișinău) a fost un jurnalist,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 09:42

Toți cetățenii români vor trebui să-și schimbe cărțile de identitate(buletinele) până în august 2021 altfel NU VOR PUTEA TRECE HOTARUL

Toți cetățenii români vor trebui să-și schimbe cărțile de identitate(buletinele) până în august 2021 altfel NU VOR PUTEA TRECE HOTARUL

După atât timp, România intră în rândul lumii și va avea, în sfârșit, buletine biometrice. Îți vor încăpea în portofel, dar fac mai mult decât să fie mici.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 09:40

Mărturisire BOMBĂ: Dincă i-a spus unui polițist sub acoperire care poza în deținut că voia să îl ARDĂ și pe Ștefan Risipițeanu

Mărturisire BOMBĂ: Dincă i-a spus unui polițist sub acoperire care poza în deținut că voia să îl ARDĂ și pe Ștefan Risipițeanu

Anchetatorii din Cazul Caracal au acționat ca în filme. Dacă în spațiul public se vehicula ideea că Dincă nu va putea fi descusut de oamenii legii și de procurorii DIICOT, teoriile s-au dovedit a fi false. Anchetatorii au introdus un polițist sub acoperire în celulă cu Dincă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 09:37

MESAJ DUR al șefei FMI: Riscăm o nouă mare CRIZĂ economică

MESAJ DUR al șefei FMI: Riscăm o nouă mare CRIZĂ economică

Șefa FMI, Kristalina Georgieva, a avertizat asupra riscurilor unei noi mari crize economice la nivel global, comparabilă cu cea de la sfârșitul anilor 20, marcată de inechitate și instabilitate financiară, potrivit Guardian.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 09:37

Liderul PUN, Octavian Țîcu îl face praf pe Kulminski (ex-consilier al Maiei Sandu): „Își developează TOATĂ ESENȚA sa de agent de influență rusă”

Liderul PUN, Octavian Țîcu îl face praf pe Kulminski (ex-consilier al Maiei Sandu): „Își developează TOATĂ ESENȚA sa de agent de influență rusă”

Liderul Partidului Unității Naționale, deputatul Octavian Țîcu, vine cu o reacție la declarațiile fostului consilier al Maiei Sandu, Vladislav Kulminski, care ar încerca să dezbine electoratul românesc și proeuropean al R.Moldova. Potrivit lui Țîcu, acțiunile...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 09:13

Reacția fostului prieten al lui Dodon, acuzat că ar fi publicat pozele din vacanțele de lux: Dacă rămâne președinte, RENUNȚ la cetățenia R. Moldova

Reacția fostului prieten al lui Dodon, acuzat că ar fi publicat pozele din vacanțele de lux: Dacă rămâne președinte, RENUNȚ la cetățenia R. Moldova

Igor Grigoriev, fostul coleg de facultate al lui Igor Dodon, pe care șeful statului l-a acuzat că ar fi pus la dispoziția presei pozele pe care președintele le-a făcut în vacanțele sale de lux, a anunțat că nu are nicio legătură cu asta și că a părăsit Republica Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 09:08

TRAGEDIE LA TIRASPOL. Un copil, de 11 ani, găsită SPÂNZURATĂ în podul casei

TRAGEDIE LA TIRASPOL. Un copil, de 11 ani, găsită SPÂNZURATĂ în podul casei

Tragedie într-o localitate din Tiraspol. O fetiţă de 11 ani şi-a pus capăt zilelor. Copila a fost găsită spânzurată în podul casei, anunţă aşa-numitul Minister de interne din stânga Nistrului, informează publika.md.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 09:00

Site-ul pentru adulți PORNHUB dat în judecată pentru că nu asigură subtitrare

Site-ul pentru adulți PORNHUB dat în judecată pentru că nu asigură subtitrare

Portalul pentru adulți Pornhub este chemat în fața instanței pentru că nu oferă posibilități egale de a se bucura de conținutul oferit și persoanelor care au deficiențe de auz ori suferă de surzenie, notează TMZ, citat de Mediafax. Site-ul pentru adulți Pornhub...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 08:46

CEL MAI EFICIENT SUC ANTICELULITIC. Te scapă rapid de problemă!

CEL MAI EFICIENT SUC ANTICELULITIC. Te scapă rapid de problemă!

Sucul de grapefruit arde rapid grasimile si este unul dintre cele mai performante remedii anticelulitice.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 08:27

În Ucraina a fost lansată prima linie din lume de prelucrare a frunzelor pentru obținerea hârtiei/ FOTO

În Ucraina a fost lansată prima linie din lume de prelucrare a frunzelor pentru obținerea hârtiei/ FOTO

La începutul lunii noiembrie am scris despre faptul că, un elev din Ucraina a elaborat o tehnologie unică de producere a hârtiei din frunzele căzute, acesta fiind premiat cu medalie de aur în cadrul Olimpiadei Geniilor în SUA. Nu a trecut mult timp, că proiectul a și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 08:21

Mască cu miere și banane pentru părul uscat

Mască cu miere și banane pentru părul uscat

Parul isi poate pierde din stralucire in orice anotimp daca nu este ingrijit corect. In timpul verii, din cauza excesului de transpiratie pot aparea alergii ale scalpului sau alte probleme. Iarna, din princina frigului si a vantului, parul poate deveni uscat. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 08:13

Ministrul Mediului promite demararea, în primăvară, a celei mai ample campanii de împădurire pe care a avut-o vreodată România

Ministrul Mediului promite demararea, în primăvară, a celei mai ample campanii de împădurire pe care a avut-o vreodată România

Cea mai amplă campanie de împădurire a terenurilor degradate în vederea protejării solului, a refacerii echilibrului hidrologic şi a îmbunătăţirii condiţiilor de mediu va fi demarată în România în primăvara acestui an, a anunţat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 08:12

7 BENEFICII necunoscute ale frunzelor de Aloe Vera

7 BENEFICII necunoscute ale frunzelor de Aloe Vera

Numită și „crinul deșertului”, Aloe Vera este planta miraculoasă atât de binefăcătoare, încât te vei simți pătrunsă la un moment dat de evlavie în fața tuturor proprietăților sale. Conținând peste 200 de substanțe benefice, planta pe care...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 08:05

Maia Sandu și măcelul dintre partidele de dreapta

Maia Sandu și măcelul dintre partidele de dreapta

Campania electorală prezidențială încă n-a început, dar măcelul dintre partidele e dreapta este in toi.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 07:48

Ucraina: Preşedintele Zelenski a respins demisia premierului Goncearuk

Ucraina: Preşedintele Zelenski a respins demisia premierului Goncearuk

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a respins vineri seară demisia prezentată în cursul dimineţii de premierul Oleksi Honcearuk, care a luat această decizie după ce publicarea unei înregistrări audio a provocat o criză politică la Kiev.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 18 Ianuarie 2020, ora: 07:46

Voicu le răspunde deputaților PPDA. „Criminalitatea este produsul societății, nu al poliției separat”

Voicu le răspunde deputaților PPDA. „Criminalitatea este produsul societății, nu al poliției separat”

Ministrul de interne Pavel Voicu le răspunde deputaților Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), care i-au cerut astăzi să prezinte un raport cu privire la situația infracțională din ultima perioadă. De asemenea, Voicu a acuzat fostul Guvern de „problemele care au generat”...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2020, ora: 07:34

DEFRIȘĂRI ÎN MASĂ, LA DONDUȘENI. Copaci de 10.000 de lei, tăiați ilegal/ VIDEO

DEFRIȘĂRI ÎN MASĂ, LA DONDUȘENI. Copaci de 10.000 de lei, tăiați ilegal/ VIDEO

Defrișări în masă, la Dondușeni. Pădurile din raion sunt tot mai des atacate de tăietorii iliciți. Numai în primele săptămâni ale acestui an, au fost tăiați ilegal arbori în valoare totală de aproape 10.000 de lei.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)