Eveniment

Alegeri cu scântei pentru funcţia de preşedinte SINDASP

Unii sindicalişti au propus ca preşedintele să fie ales prin vot secret. Această propunere a fost pusă la vot de cinci ori. La început, cei mai mulţi sindicalişti au optat pentru votul secret, dar s-au găsit persoane din ultimele rânduri care au spus că nu au auzit bine ce s-a vorbit, apoi alţii, vorbitorii de limbă rusă, au spus că nu au înţeles esenţa votării şi până la urmă, oamenii obosiţi au votat pentru votul secret.

Înainte de începerea congresului, membrii SINDASP s-au speriat când au văzut mulţimea de poliţişti care stăteau în faţa Palatului Republicii unde urma să aibă loc Congresul al IV-lea al acestei organizaţii. Deşi Palatul Republicii este strict securizat datorită faptului că joia şi vinerea acolo au loc şedinţele Parlamentului, în celelalte zile aici sunt organizate diverse întruniri, şedinţe, chiar şi nunţi. O astfel de ceremonie privată a avut loc în Platul Republicii chiar vinerea trecută.

Pe sindicaliştii din serviciile publice i-a iritat şi faptul că înainte de a intra în sala de şedinţe au fost controlaţi cu detectorul de metale, un poliţist le verifica lucrurile ce le aveau în geantă şi mai mulţi membri de rând ai sindicatelor nu au putut să asiste la congres fiindcă nu erau în lista invitaţilor.

Specialiştii din cadrul aparatului principal ne-au spus că organizatorii au dorit ca acest congres să aibă loc fără prezenţa mijloacelor de informare în masă, dar planul conducerii le-a fost dat peste cap datorită faptului că la congres a participat preşedintele interimar Mihai Ghimpu.

În timpul discursului său Mihai Ghimpu a vorbit despre problema contabilităţii paralele, lucru ce trebuie rezolvat împreună cu sindicatele. S-a vorbit şi despre salariile mici pe care le au angajaţii serviciilor publice. „Pentru a majora salariile, trebuie să ridicăm economia. Îmi pare rău că fosta guvernare comunistă a manipulat şi cu salariaţii, şi cu sindicatele. Dar nu putem avea salarii din împrumut”, a menţionat Ghimpu

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *