CSI / Rusia

Alegeri în Rusia: Putin, sigur de victorie, votul a început

Cel mai recent sondaj realizat de centrul independent Levada arata ca Putin va castiga alegerile din primul tur de scrutin cu 63 la suta – 66 la suta din voturi. Cinci candidati – premierul Vladimir Putin, liderul comunist Ghennadi Ziuganov, ultranationalistul Vladimir Jirnovski, liberalul Serghei Mironov si miliardarul Mihail Prohorov – se vor infrunta in scrutin.

Alegerile au inceput inca de sambata seara, la 20.00 GMT, in Extremul Orient, urmand sa se incheie la 17.00 GMT, duminica, atunci cand sectiile de votare se inchid in enclava Kaliningrad.

Sâmbata, 22,00 – s-au deschis sectiile de vot din Extremul Orient

Acuzatii de frauda

Inca inainte de startul alegerilor, au existat acuzatii de frauda la adresa actualei Puteri. O sursa citata de Sky News, sub protectia anonimatului, a spus ca a primit ordin ca 25 la suta din cei 200.000 de angajati ai serviciilor de utilitati publice din Moscova sa voteze de cinci ori fiecare, in favoarea lui Vladimir Putin. In schimb, ei urmeaza sa primeasca 200 de lire sterline de om.

Alegerile vor fi monitorizare si de circa 700 de observatori straini, printre care se vor numara reprezentanti ai APCE si OSCE. Acestia urmeaza sa-si anunte concluziile intr-o conferinta comuna de presa organizata luni.

Peste 4.000 de jurnalisti, de la circa 3.000 de institutii media, vor urmari alegerile prezidentiale ruse din centrele de presa infiintate de comisiile electorale din tara.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *