Actualitate

Alegerile din 5 aprilie au fost fraudate masiv de comunisti

Vineri, 24 iulie 2009, Partidul Liberal Democrat din Moldova a prezentat in Piata Marii Adunari Nationale un amplu raport despre fraudele comise la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. Raportul, bazat pe investigatiile Coalitiei 2009, confirma cu lux de amanunte toate metodele de fraudare semnalate de Opozitie, de societatea civila si de presa libera. S-a confirmat intreaga schema diabolica folosita de comunisti pentru a fura voturile cetatenilor si a se mentine ilegal la putere. Toti cei interesati pot descarca Raportul de pe site-ul www.pldm.md 

Campania electorala pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009
In campania electorala pentru alegerile in Parlamentul Republicii Moldova din 5 aprilie 2005 principiile unor alegeri libere si corecte au fost neglijate in totalitate.
Legislatia electorala a fost incalcata in multiple cazuri.
Concurentii electorali nu au avut acces egal la mass-media, iar mass-media publica a favorizat partidul de guvernamant.
Campania electorala a continuat peste perioada legala.
Circa unei treimi din alegatori nu li s-au creat conditii pentru exercitarea dreptului la vot.

Ziua alegerilor
Ziua alegerilor a fost marcata de multiple incalcari ale legislatiei electorale si nereguli, fapt care, in corelatie cu cele 208 cazuri de intocmire gresita a proceselor-verbale electorale pe intreg teritoriul tarii si a neregulilor constatate in listele electorale vin sa confirme incorectitudinea si ingradirea libertatii de exprimare a votului la 5 aprilie 2009.

Fraudarea alegerilor
Au fost aplicate mai multe scheme de fraudare a alegerilor, printre care extinderea numarului de alegatori pe listele de baza din contul persoanelor decedate, a cetatenilor plecati peste hotare si chiar a minorilor.
A crescut semnificativ si numarul cetatenilor care au votat in baza listelor suplimentare.
Comisia Electorala Centrala n-a asigurat intocmirea corecta a listelor electorale.
Birourile de circumscriptii n-au lucrat/verificat listele primite de la Ministerul Dezvoltarii Informationale prin intermediul Comisiei Electorale Centrale , ba din contra au mai adaugat 33 325 cetateni.
Listele suplimentare au avut un rol important in procesul de fraudare a alegerilor. Ele ascund votarea multipla si alte tipuri de frauda electorala.

Evenimentele din 7 aprilie 2009
Evenimentele din 7 aprilie 2009 au fost parte a scenariului general de fraudare a alegerilor pus in aplicare de puterea comunista. Aceste evenimente au fost realizate pentru a distrage atentia opiniei publice de la problema fraudarii masive a alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009
Protestele pasnice anuntate pentru 7 aprilie au fost deturnate cu concursul nemijlocit al Puterii, prin intermediul grupurilor numeroase de provocatori si cu concursul organelor de forta.
Patrunderea protestatarilor in edificiile Presedintiei si a Parlamentului si vandalizarea lor au fost in mod evident un scenariu pus la cale de serviciile speciale si realizat de fortele de ordine cu ajutorul grupului de provocatori.

Represaliile de dupa 7 aprilie 2009
In urma evenimentelor din 7 aprilie au fost arestati circa 1000 de cetateni, preponderent tineri. Arestarile in masa au fost operate pentru a intimida populatia.
Cetatenii arestati au fost supusi torturii si detinuti in conditii inumane si degradante. Au fost aplicate cele mai diabolice forme de tortura pentru a se obtine marturii false despre organizatorii violentelor din 7 aprilie.
Cetatenii retinuti nu au beneficiat de asistenta juridica. Deplasarea judecatorilor in comisariatele de politie si emiterea hotararilor chiar in incinta acestora reprezinta o grava incalcare a normelor procedurale.
Autoritatile au impiedicat jurnalistii si mass-media sa informeze corect cetatenii despre evenimentele din Chisinau.
Partidele de opozitie au fost supuse unei ample campanii de defaimare, autoritatile incercand sa responsabilizeze Opozitia pentru actele de vandalism de la Parlament si Presedintie.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *