Femeia

Alegeţi vasul potrivit pentru copt

Cele mai durabile şi mai practice sunt vasele din fontă termorezistentă. Ele se încălzesc uniform, permiţând o coacere omogenă. Ungerea formei din fontă cu ulei creează un strat natural de protecţie, care nu permite prăjiturilor să se lipească de pereţi. Dezavantajul unor astfel de forme, probabil, este doar greutatea lor.

Vasele din oţel sunt de asemenea practice, durabile şi nu modifică gustul alimentelor. Pe lângă toate acestea, ele au un preţ destul de mic.

Formele de sticlă sunt convenabile, deoarece permit vizualizarea procesului de coacere. Aceste forme sunt fabricate din sticlă specială cu o conductivitate termică scăzută, de aceea prăjiturile se păstrează calde pe o perioadă mai mare de timp. Sticla rezistă la temperaturi foarte mari, fără a emite substanţe chimice, iar mâncarea gătită nu are mirosuri străine. Totuşi, fiind vorba de un material fragil, trebuie să fiţi foarte atente când lucraţi cu ele.

Formele din ceramică pentru copt au proprietăţi cu totul speciale. Ceramica este un material care „respiră”. Prin urmare, alimentele gătite într-o oală păstrează toate elementele nutritive. Argila şi porţelanul sunt potrivite pentru gătitul la foc mic. De asemenea, formele din ceramică sunt foarte estetice, iar felurile de mâncare pot fi servite direct în ele. Cu toate acestea, ceramica nu este un material durabil, fiind sensibil la umiditate. În plus, nu se recomandă să plasaţi vasele de ceramică în cuptorul supraîncălzit.

Elena Sărăteanu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *