Astăzi 21 Februarie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 18:46
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 12 August 2017, ora 12:09

Alergie în august şi septembrie. Cum o tratăm?

Marime Font

În luna August, mai exact după 15 august încep timid – apoi se intensifică – strănuturile şi ne mirăm cu toţii: ce se întâmplă ? Om fi răcit de la berea rece … ? 

Ce este alergia ?

Alergia este o reacţie anormală, exagerată a organismului declanşată de expunerea la substanţe comune, prezente în mod obişnuit în mediul înconjurător, bine tolerate de persoanele fără predispoziţie la dezvoltarea bolilor alergice şi percepute ca alergene de persoanele susceptibile.Cum îmi dau seama dacă am alergie ?

Dacă strănutaţi des, vă lăcrimează ochii, simţiţi mâncărime la baza ochilor, în interiorul nasului şi chiar în cerul gurii, este foarte probabil să fiţi alergic! În limbajul medicilor afecţiunile alergice se numesc: rinită alergică, astm bronşic, urticarie, angioedem, dermatita atopică, conjunctivita alergică şi reacţiile anafilactice. Spre deosebire de răceli, toate aceste simptome apar brusc în acelaşi timp:
– Nas înfundat, mâncărime (prurit) intens la nivelul nasului, ochilor şi gâtului, secreţii nazale clare, lichide, abundente;
– Ochi iritaţi şi roşii, pleoape umflate, lăcrimare excesivă (conjunctivită);
– Strănut foarte frecvent (în salve);
– Gât iritat şi dureros (faringită).

Cine suferă de alergie ?

Potrivit unor studii, 1 din 4 europeni suferă de alergie … fără să ştie !!!

Pot scăpa de alergie ?

Alergiile afectează sănătatea, starea psihologică şi implicit situaţia financiară. Neglijarea unei astfel de probleme poate avea complicaţii grave asupra organismului.

Alergiile pot fi prevenite sau tratate astfel: evitarea alergenilor, tratamentul medicamentos, imunoterapie.

Febra fânului sau alergia la polen

Tipul şi cantitatea de polen variază mult în funcţie de regiune şi de condiţiile climatice. În funcţie de data apariţiei simptomelor „febrei fânului” poţi încerca să identifici alergenul responsabil. Începând cu luna august (cu prelungire … până în octombrie) alergiile pot fi provocate de: ambrozie, graminee, talpa gâştii, pătlagină, rapiţă, iarbă, păpădie, porumb, urzică, pelin.

Alergia trece ca prin minune ?

Nu. Din păcate, trebuie să luaţi muulte pastile (deloc ieftine, necompensate) până să vedeţi o îmbunătăţire …

Trebuie discutat cu medicul care sunt cele mai importante simptome şi medicamentele eficiente. Medicaţia poate fi folosită fie pentru a ameliora rapid simptomele apărute brusc sau în avans dacă ştiţi că aveţi o astfel de sensibilitate „programată” în lunile august şi septembrie …

Tratament alergie

Cel mai vândut antihistaminic din lume este Claritine, acesta şi-a dovedit eficienţa în tratarea alergiilor, cu precădere în cazul rinitei alergice, a conjunctivitei alergice, a urticariei şi a altor dermatoze alergice. Alte soluţii sunt Symphoral sau Aerius.

Se poate face ceva în privinţa ambroziei?

Ambrozia este o buruiană extrem de periculoasă, însă nu este recunoscută oficial în România că plantă de carantină cu pericol biologic, aşa cum se întâmplă în străinătate. Ambrozia invadează terenurile lăsate în paragină şi agreează clima caldă şi ploile de vară, aşa că în ultimii ani s-a dezvoltat extrem de mult în România.

Ce spun alergicii:

„Deja am început cu tuse foarte urâtă, cu o iritaţie foarte puternică a gâtului, iar în timpul nopţii abia pot respira”.

„Sufăr de 10 ani, din august până la sfârşitul lui octombrie…”

„Nu credeam niciodată că o să devin alergică la această plantă, dar este atât de toxică încât, mai devreme sau mai târziu, tot mai multe persoane vor deveni alergice. Este foarte bine că a fost scrisă o lege privind obligativitatea distrugerii ambroziei”.

Aşteptăm cu sufletul la gură ca printr-o asemenea lege, care să se şi aplice dacă va fi aprobată, să ni se redea liniştea şi sănătatea timp de 1 lună şi jumătate în fiecare an! Nu mai vorbim de banii cheltuiţi şi stresul ce poate fi evitat cu analizele, doctorii şi medicamentele, anual!

blog.welcome.ro 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:45

Omul pentru om e lup

Omul pentru om e lup Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:38

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md