Actualitate

ALERTĂ // Un copil de doar cinci luni a murit din cauza gripei

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, diagnosticul final al copilului a fost: Gripa de tip B; Meningoencefalita de etiologie neprecizată, posibil virală; Septicemie; Şoc toxico-infecţios; Edem cerebral; Status epilepticus; Pneumonie bilaterală; Insuficienţa multiplă de organe; Maladie mitocondrială posibilă. Micuțul nu era vaccinat împotriva gripei sezoniere.

În total, săptămâna trecută în țară au fost înregistrate 22 cazuri de gripă, dintre care șase cazuri în municipiul Chișinău.

Potrivit Ministerului Sănătății, situația epidemiologică prin gripă este la nivel scăzut, iar morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a înregistrat o descreștere cu 17,6 % în comparație cu săptămâna precedentă.

În total, s-au înregistrat 955 cazuri noi de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), ceea ce reprezintă o descreștere cu 7,8 % în comparație cu săptămâna trecută și o creștere a numărului de cazuri cu 8,6 % în raport cu aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

Amintim că, de la începutul sezonului rece, în Republica Moldova patru persoane au decedat de gripă. Niciuna dintre victime nu era vaccinată.

Sursa: noi.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *