Actualitate

ALERTĂ – ISIS a revendicat atacul TERORIST din Cambrils

Statul Islamic, care a revendicat atentatul de joi din Barcelona (13 morți), a indicat că "două escadroane jihadiste" au efectuat cele două atacuri care au vizat "adunările cruciaților", potrivit comunicatului difuzat de agenția de propagandă Amaq.

Într-un comunicat difuzat de gruparea teroristă prin rețeaua de mesagerie Telegram, Statul Islamic susține că "mai mulți jihadiști" au efectuat simultan atacurile — de la Barcelona și Cambrils — împotriva "cruciaților și a evreilor" în "două grupuri" separate, relatează EFE.

Statul Islamic a revendicat anterior atacul de joi de la Barcelona, când o camionetă a intrat în plin într-o mulțime de pietoni pe bulevardul Las Ramblas, principala arteră turistică din acest oraș, provocând 13 morți și aproximativ 100 de răniți.

Potrivit Reuters, guvernul spaniol a anunțat sâmbătă că menține nivelul 4 de alertă teroristă -„risc ridicat”—pe o scară de la 1 la 5 și a indicat că nu există riscul unui atac iminent.

Un anunț în acest sens a fost făcut de ministrul de interne spaniol, Juan Ignacio Zoido, la finalul unui consiliu de evaluare a amenințărilor. El a precizat totodată că măsurile prevăzute de acest nivel 4 vor fi consolidate, inclusiv creșterea prezenței serviciilor de securitate în zonele cu aflux mare de turiști.

AGERPRES 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *