Ultima oră

Alerta cu bomba la Procuratura

Leonid Zubin, originar din Rezina, avand in mana o grenada, a amenintat ieri dimineata ca o va detona in fata Procuraturii Generale din Chisinau. Barbatul a recurs la acest gest pe motiv ca feciorul sau, Denis Zubin, ar fi fost condamnat ilegal pentru omor cu sapte ani in urma. Astfel, barbatul a vrut sa ceara reexaminarea dosarului.

Zubin avea grenada legata de mana cu o franghie. In scurt timp, sediul Procuraturii a fost incercuit. La fata locului si-au facut aparitia oficialii organelor de forta, care intr-un interval de jumatate de ora l-au convins pe barbat sa renunte la detonarea explozibilului. Potrivit procurorului general Valeriu Zubco, Procuratura din Soldanesti a refuzat sa reexamineze cererea de revizuire in ce priveste condamnarea lui Denis Zubin. „Barbatul spune ca in spatele condamnarii fiului sau sunt persoane care ar avea anumite interese. Procuratura urmeaza sa examineze cererea lui Zubin si se va pronunta in acest sens”, spune Zubco.

Leonid Zubin le-a declarat reprezentantilor procuraturii ca a cumparat grenada de la piata din Rezina. Totodata, Victor Catan, ministrul Afacerilor Interne, a precizat ca Zubin va raspunde penal pentru pastrarea ilicita de arme si amenintarea cu grenada a reprezentantilor procuraturii. Pedeapsa, insa, o va stabili instanta de judecata.Victor Catan a declarat ca incidentul de ieri nu are nicio legatura cu detonarea grenadei de tip RG 42 la sarbatorirea Hramului Chisinaului.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *