Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente

Spectacole 26 Martie 2013, ora 06:17    Din editia print

Alexandrina Bivol: „Îmi place să spun DA provocărilor”

Marime Font

 
 
 

S-a născut pe 4 octombrie 1994, în orașul Chișinău. A studiat pianul la Școala de Muzică „Eugen Doga” din capitală. În prezent este elevă la Liceul Teoretic „Spiru Haret”.  

Cântă muzică populară de la patru ani, iar de la nouă – și ușoară. Tot de la vârsta de nouă ani a început să lucreze în televiziune, la „Moldova 1”, la emisiunea „Magazinul copiilor”. La Radio Moldova, lucrează în cadrul a două emisiuni: „Tineradio” și „Ora copiilor”. S-a produs și în spoturi publicitare televizate. A participat la Festivalul-concurs de muzică populară „Tamara Ciobanu”, ediția a X-a, unde a obținut locul I. La Concursul „Debut la orice vârstă” s-a învrednicit de Marele Premiu. Anul 2010 îi aduce premiul I la Concursul internațional „În grădina cu flori multe” de la Cernăuți.
 
Tânăra interpretă de muzică populară și ușoară Alexandrina Bivol face față mai multor provocări. La Concursul internațional „Steaua Carpaților” din Brașov a luat locui I. De asemenea, a participat la Concursul național francofon „Chantons amis”. „Aici am cântat în duet cu sora mea, Ana-Maria Bivol, și ne-am bucurat de premiul I. De asemenea, cânt cu verișoarele mele în Ansamblul etnofolcloric „Iedera”, condus de mătușa mea, Valentina Osoianu. În același timp, mai activez în Ansamblul Liceului Teoretic „Spiru Haret”, ne povestește Alexandrina Bivol.

Sâmbătă, tânăra artistă a evoluat în Piața Marii Adunări Naționale, la spectacolul susținut în cadrul proiectului „Ora Planetei”. „Cânt mai mult folclor. Am colaborat cu orchestrele „Lăutarii” și „Folclor”, conduse de maeștrii Nicolae Botgros și Petre Neamțu. Cântecul l-am moștenit de la mama – Maria Osoianu. Din fragedă copilărie am crescut în sânul tradițiilor și datinilor noastre românești. Pentru mine este o mândrie să interpretez cântecul autentic, cules din folclor și să port costumul național”, zice tânăra interpretă.De sărbători, de obicei, ea participă la diverse concursuri - cel dedicat Sfintelor Paști, Crăciunului sau cântecului ostășesc. A prezentat, de asemenea, cele două ediții ale Festivalului-concurs „La izvorul osoiencelor”. „Nu știu dacă o să fiu în permanență pe scena profesionistă, însă la sigur vreau să promovez și să valorific ceea ce avem mai frumos – folclorul. Vreau să-mi continui studiile la Universitatea din Cluj, la două specialități – jurnalism și actorie. Mereu mă agăț de fiecare șansă care se ivește. Îmi place să spun DA provocărilor”, ne-a mai spus tânăra interpretă, de care la sigur vom auzi și în viitor.

Un articol de:
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md