Alexandru Săraru: Noi nu uităm - 9 mai 1877, frați moldoveni, nu vă lăsați dezbinați!

publicat în Actualitate pe 9 Mai 2021, 21:10

 

Astăzi este o zi importantă pentru toți românii. În data de 9 mai 1877 se decidea intrarea armatei române în războiul ruso-turc, scopul fiind obținerea independenței regatului României. Un an mai târziu ostașii români au ieșit victorioși.

Tot la 9 mai, însă în anul 1945, Aliații au obținut victoria împotriva Germaniei naziste, punând capăt celui de-al doilea razboi mondial. Un alt război în care soldații români și-au dat viața pentru țară, fapt pentru care acești eroi trebuie cinstiți. Am reușit să cunosc câțiva dintre luptătorii pentru neam, sper să ajung la cât mai mulți, deoarece timpul pentru ei e din ce în ce mai scurt...

Tot în ziua de 9 mai, anul 1950, istorica declaraţie de la 9 mai 1950, a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state, a dus, 7 de ani mai târziu, la instituirea Comunității Economice Europene, ceea ce e astăzi Uniunea Europeană, cu 27 state membre, între care și România.

Realitățile actuale fac ca dincolo de Prut să avem peste trei milioane de români. Jumătate din ei au părăsit republica datorită situației dificile create de o administrare catastrofală din partea unei clase politice ce a avut doar interese de grup.

Frații moldoveni, deci români, au nevoie de ajutor de la București. Este nevoie ca să fie salarii mai mari, pensii mai mari, să se ofere alocații copiilor, să se dea bani către administrațiile locale.

Nu este normal sa se vorbeasca despre 2 tari, Romania si Republica Moldova. Este acelasi suflet cazat in doua trupuri.

Acestea sunt problemele reale și nu cele care au drept scop dezbinarea moldovenilor din considerente electorale.

Partidele își propun să vă dezbine, nu cădeți în plasa lor tocmai pentru a nu mai vedea câte rele au reușit să facă! 

Alexandru Săraru