Actualitate

Alexandru Tănase: Reformele nu sunt dorite. Nu voi lupta niciodată împotriva lui Chirtoacă

Fără a da nume, Tănase a criticat modul cum sunt realizate reformele în Moldova, dând exemplul Ministerului de Interne. Acolo unde mai mulţi ofiţeri care au servit din plin guvernarea comunistă, au fost promovaţi în ultimii doi ani. Este cazul fostului vicecomisar de la Buiucani, Rodion Budeanu care a ajuns să ocupe o funcţie de conducere în Minister. Asta chiar dacă a fost unul care a condus operaţiunea de reţinere şi expulzare a 2 consilieri români ai PLDM în 2009, susţine Tănase.

La fel şi 7 aprilie este un dosar care nu se doreşte a fi descoperit spune Tănase. Vitalie Nagacevschi a fost scos tap ispăşitor şi prin numirea sa în fruntea comisiei de investigare a evenimentelor de atunci s-a dorit eliminarea sa de pe scena politică.

Tănase critica modul cum se iau deciziile in PLDM, formaţiune în care lupta ideilor şi democraţia interna este formala. Candidatul formaţiunii la funcţia de primar al capitalei, Victor Bodiu a fost numit de liderul Vlad Filat. Sunt şi alte cazuri când membrii formaţiunii afla despre deciziile luate de partid prin intermediul mass-media. La ora actuala sacii de bani decid lucrurile în partid, a continuat Tănase.

Ministrul Justiţiei a declarat ca din punct de vedere politic, nu va lupta niciodata cu Dorin Chirtoaca şi Mihai Ghimpu. Despre actualul primar, Tănase spune că a vut parte de un mandat extrem de complicat. Primii doi ani de zile, Chirtoacă a beneficiat de o blocare totală a activităţii sale din partea guvernării comuniste. În ultimii doi însă, primăria a fost lipsita din nou de suportul executivului.

Tănase spune că pleacă din politica împăcat. Am fost sincer în tot ce am facut şi nu m-am ferit să spun tot ce gândesc de fiecare dată când a fost nevoie, a declarat Tănase.

După: Protv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *