Politică

Alexandru Tănase: “S-au grăbit să facă concluzii”

Asta după ce mai multe instituții media au difuzat informația precum că recomandarea Comisiei ar fi ca magistrații de la Curtea Constituțională să solicită Parlamentului anularea legii ce vizează interzicerea simbolicii comuniste.

Solicitat de unimedia.md să comenteze documentul oficial, președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a declarat că instituția pe care o reprezintă va lucra cu fiecare argument la analizarea acestei cauze.

Declarațiile care s-au făcut în presă sunt ușor diferite de esența avizului prezentat de Comisia de la Veneția. Senzația mea e că multă lume s-a grăbit să facă concluzii despre acest aviz. Noi vom lucra minuțios cu fiecare argument, atât al Partidului Comuniștilor, cât și cu opinia Comisiei de la Veneția”, a declarat președintel Curții Constituționale.

Alexandru Tănase a lăsat să se înțeleagă că cea mai accentuată chestiune în avizul Comisiei de la Veneția, care este unul consultativ, este faptul că parlamentarii moldoveni nu au definitivat ce înseamnă „ideologia regimului totalitar”.

(DOCUMENT) Traducerea neoficială în limba română a Opiniei amicus curiae poate fi accesat
 
via unimedia.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *