Actualitate

Alexei Navalnîi a fost arestat pentru a 12-a oară

Potrivit procuraturii, pe 12 iunie, în timpul unui miting în sprijinul jurnalistului Meduza Ivan Golunov, caruia politia i-a inscenat un dosar penal, Navalnîi ar fi participat la blocarea unor străzi și, de asemenea, a strigat sloganuri politice.

În același caz, săptămâna trecută, instanța a returnat dosarul lui Navalnîi departamentului de poliție „pentru a elimina deficiențele care îi împiedică instrumentarea sa”. Potrivit lui Navalnîi, la audierile de ieri din fata judecatorului, ca dovadă a vinovăției sale, poliția a furnizat fotografii și o înregistrare video în care Navalnîi era absent. Totodata, politistii au prezentat un raport potrivit căruia inculpatul a blocat o strada, desi acesta nu a fost vazut deloc pe acea strada.

Politicianul leaga arestarea sa de participarea activă la campania electorala pentru Consiliul orașului Moscova (Duma locala), alegerile pentru aceste urmand sa aiba loc pe 8 septembrie.

În ciuda faptului că activiștii de la sediul lui Navalnîi și din Fondul de Lupta Anticorupție sunt arestați și atacați zilnic, pentru șeful Fondului, arestarea de ieri este prima în acest an. În total, Navalnîi a fost arestat de 12 ori și a petrecut mai mult de două sute de zile în arestul politiei.

Luni, Alexei Navalnîi a facut publica o noua investigație, conform căreia șeful filialei din Moscova al partidului de guvernamant ”Rusia Unita”, vicepreședintele Dumei de Moscova, Andrei Metelski are proprietăți imobiliare în valoare de aproape 6 miliarde de ruble.

Potrivit lui Navalnîi, familia lui Metelski a cumpărat patru hoteluri in Austria din 2007, toate fiind înregistrate de deputat pe numele mamei sale, Eldibit Metelskaia.

Totodata, membrii familiei sale au in proprietate mai multe apartamente de lux din Moscova și două vile pe Rublevka, iar companiile sale construiesc un complex hotelier lângă Gara Paveletski din Moscova și un complex rezidențial de elită in Lefortovo.

Metelski a declarat postului de radio Eho Moskvî că nu are legătură cu proprietatile imobiliare la care se face referire în investigația lui Navalnîi și că mama sa a investit bani câștigați legal.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *