Astăzi 17 Iulie 2018, Marţi - Ultima actualizare la 16 Iulie 2018
Abonamente

a

 
 
 

Actualitate 10 Aprilie 2018, ora 18:24

Alianța pentru Centenar: Un vot „DA pentru unire”, înseamnă un vot „DA pentru o viața mai bună”

Marime Font

Alianța pentru Centenar, reprezentată de organizații unioniste, îndeamnă locuitorii municipiului Chișinău să participe activ, până pe 14 aprilie, la sondajul pe subiectul unirii Republicii Moldova cu România, exercițiu lansat de către Centrul Social-Politic European. Liderii organizațiilor unioniste au îndemnat chișinăuienii să spună: „DA unirii”, fie la corturile instalate pe străzile orașului, fie să răspundă afirmativ recenzorilor care vor ajunge la ușa casei lor. 

Într-o conferință de presă la IPN, marți, 10 aprilie, Anatol Ursu, președintele Mișcării civice „Tinerii Moldovei”, a spus că este important să răspundă la această întrebare un număr cât mai mare de respondenți. De numărul acestora depinde credibilitatea acestui exercițiu. „Vă îndemnăm să votați pentru, deoarece un vot „DA pentru unire”, înseamnă un vot „DA pentru o viața mai bună””, a spus Anatol Ursu.

George Simion, președintele platformei unioniste „Acțiunea 2012”, a menționat că după Marea Adunare Centenară, care a avut loc pe 25 martie, subiectul reîntregirii naționale a devenit tot mai abordat. Pentru a pune capăt informațiilor despre numărul unioniștilor, este important cât mai mulți oameni să se expună.„Eu, fiind chișinăuian, știu în mare parte cum gândesc chișinăuienii și am toată siguranța și încrederea în chișinăuienii mei că sunt în majoritate unioniști. În ceea ce privește acest exercițiu democratic, această consulare publică, îndemnul nostru nu poate fi altul decât să spunem: „DA unirii””, a spus Ion Leaşcenco, președintele Blocului Unității Naționale.

Președintele Asociației „UNIREA - ODIP”, Vlad Bileţchi, a îndemnat locuitorii capitalei să se expună şi online, pe portalul decid.md. Vlad Bileţchi a spus că este important ca oamenii să participe într-un număr cât mai mare și să spună ceea ce simt, ca să se știe câți în Chișinău sunt pentru unire și câți sunt contra.

Unioniștii au anunțat și următoarele acțiuni pe care le vor desfășura în anul centenar 2018. Pe 1 iulie, la Alba – Iulia, va avea loc o manifestație unionistă, care va culmina cu un marș până la Chișinău. Totodată, pe parcursul întregii veri, tinerii unioniști vor informa oamenii din toate localitățile Republicii Moldova cu privire la beneficiile Unirii cu România. Iar pentru 1 septembrie este anunță o nouă manifestație de amploare în Chișinău. 

Sursa: ipn.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziOpinii & Editoriale 16 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Din nou – poezie

Poezia, din regina artelor, ajunge de multe ori în edituri să fie o Cenușăreasă. În Republica Moldova cu atât mai mult. Majoritatea poeților fie publică în România, fie – cei mai mulți – își plătesc cărțile. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Familia creștină – între neînțelegere și bășcălie

Ca de obicei internetul (și mândria) a(u) rupt în două prietenii, colegii de serviciu, oamenii din aceleași sfere de activitate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Câte surprize încap în Campionatul Mondial de Fotbal?

Capul de afiș al optimilor a fost cu siguranță rezultatul obținut de Rusia împotriva Spaniei. Evident un rezultat neașteptat.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Iulie 2018, de Dan Nicu

Statul interimar

Un sistem de justiţie pasibil de multe „calităţi”, însă nu de corectitudine, a anulat nişte alegeri locale perfect valide din nişte motive supte din deget, oferind un exemplu de ignorare şi sfidare a voinţei suverane a cetăţenilor.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 9 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Moldova – proiect imposibil

Regretatul jurnalist Andrei Gheorghe ne-a dat – mie și soțului – o importantă lecție care să ne ajute în scris. Atât ca jurnaliști, cât și ca scriitori. Azi o voi da mai departe, tocmai din cauză că o voi încălca parțial.

() Citeşte tot articolul

Editorial 4 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Dreptatea divină

Situația din țara noastră, dar și din celelalte – oriunde ne uităm, fie chiar și peste Prut – pare mai dezastruoasă ca niciodată. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 3 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Cu avionul la cumpărături

E interesant cât de mult suntem preocupați de teorii. Lăsăm impresia că ne merge atât de bine încât singura grijă e teoria, iar partea practică a vieții se întâmplă de la sine. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 2 Iulie 2018, de Constantin Tănase

Crucea de la răscruce. Moldova între nostalgia trecutului și nostalgia europeană

Motto: „Când ai zece pași de făcut, nouă pași sunt jumătatea drumului”. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 2 Iulie 2018, de Răzvan Munteanu

O nouă bază militară a SUA în România?

„Nu cred că există o zi fără provocări din partea Rusiei”, a declarat în această săptămână ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, pentru presa de la București. Potrivit oficialului, provocările ruse sunt în spațiul aerian, maritim și cibernetic, dar totodată...

() Citeşte tot articolul

Editorial 2 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Eșecul Germaniei la Cupa Mondială

Eșecul Germaniei e un rezultat la care s-a „muncit” ani de zile. După ce în 2013 finala Ligii Campionilor se juca între două echipe germane, ambele conduse de antrenori germani, care cunoșteau jucătorii, a urmat Brazilia. Însă după Brazilia a venit primul pas al declinului:

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 28 Iunie 2018, de Ana Gabor

Suntem din Basarabia

Cine nu a învățat din greșelile istoriei, riscă să le repete. S-au împlinit 78 de ani de la raptul teritorial din 28 iunie 1940, când Basarabia a fost ocupată de trupele sovietice. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 27 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Doza de cultură

Nimic nu relaxează omul mai mult decât o doză de cultură primită într-un spațiu necunoscut. E bine să ai parte și de o excursie, și de evenimente culturale.

() Citeşte tot articolul