Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente
 
 
 

Actualitate 10 Aprilie 2018, ora 18:24

Alianța pentru Centenar: Un vot „DA pentru unire”, înseamnă un vot „DA pentru o viața mai bună”

Marime Font

Alianța pentru Centenar, reprezentată de organizații unioniste, îndeamnă locuitorii municipiului Chișinău să participe activ, până pe 14 aprilie, la sondajul pe subiectul unirii Republicii Moldova cu România, exercițiu lansat de către Centrul Social-Politic European. Liderii organizațiilor unioniste au îndemnat chișinăuienii să spună: „DA unirii”, fie la corturile instalate pe străzile orașului, fie să răspundă afirmativ recenzorilor care vor ajunge la ușa casei lor. 

Într-o conferință de presă la IPN, marți, 10 aprilie, Anatol Ursu, președintele Mișcării civice „Tinerii Moldovei”, a spus că este important să răspundă la această întrebare un număr cât mai mare de respondenți. De numărul acestora depinde credibilitatea acestui exercițiu. „Vă îndemnăm să votați pentru, deoarece un vot „DA pentru unire”, înseamnă un vot „DA pentru o viața mai bună””, a spus Anatol Ursu.

George Simion, președintele platformei unioniste „Acțiunea 2012”, a menționat că după Marea Adunare Centenară, care a avut loc pe 25 martie, subiectul reîntregirii naționale a devenit tot mai abordat. Pentru a pune capăt informațiilor despre numărul unioniștilor, este important cât mai mulți oameni să se expună.„Eu, fiind chișinăuian, știu în mare parte cum gândesc chișinăuienii și am toată siguranța și încrederea în chișinăuienii mei că sunt în majoritate unioniști. În ceea ce privește acest exercițiu democratic, această consulare publică, îndemnul nostru nu poate fi altul decât să spunem: „DA unirii””, a spus Ion Leaşcenco, președintele Blocului Unității Naționale.

Președintele Asociației „UNIREA - ODIP”, Vlad Bileţchi, a îndemnat locuitorii capitalei să se expună şi online, pe portalul decid.md. Vlad Bileţchi a spus că este important ca oamenii să participe într-un număr cât mai mare și să spună ceea ce simt, ca să se știe câți în Chișinău sunt pentru unire și câți sunt contra.

Unioniștii au anunțat și următoarele acțiuni pe care le vor desfășura în anul centenar 2018. Pe 1 iulie, la Alba – Iulia, va avea loc o manifestație unionistă, care va culmina cu un marș până la Chișinău. Totodată, pe parcursul întregii veri, tinerii unioniști vor informa oamenii din toate localitățile Republicii Moldova cu privire la beneficiile Unirii cu România. Iar pentru 1 septembrie este anunță o nouă manifestație de amploare în Chișinău. 

Sursa: ipn.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md