Astăzi 24 Aprilie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 09:00
Abonamente

a

 
 
 

Actualitate 10 Aprilie 2018, ora 18:24

Alianța pentru Centenar: Un vot „DA pentru unire”, înseamnă un vot „DA pentru o viața mai bună”

Marime Font

Alianța pentru Centenar, reprezentată de organizații unioniste, îndeamnă locuitorii municipiului Chișinău să participe activ, până pe 14 aprilie, la sondajul pe subiectul unirii Republicii Moldova cu România, exercițiu lansat de către Centrul Social-Politic European. Liderii organizațiilor unioniste au îndemnat chișinăuienii să spună: „DA unirii”, fie la corturile instalate pe străzile orașului, fie să răspundă afirmativ recenzorilor care vor ajunge la ușa casei lor. 

Într-o conferință de presă la IPN, marți, 10 aprilie, Anatol Ursu, președintele Mișcării civice „Tinerii Moldovei”, a spus că este important să răspundă la această întrebare un număr cât mai mare de respondenți. De numărul acestora depinde credibilitatea acestui exercițiu. „Vă îndemnăm să votați pentru, deoarece un vot „DA pentru unire”, înseamnă un vot „DA pentru o viața mai bună””, a spus Anatol Ursu.

George Simion, președintele platformei unioniste „Acțiunea 2012”, a menționat că după Marea Adunare Centenară, care a avut loc pe 25 martie, subiectul reîntregirii naționale a devenit tot mai abordat. Pentru a pune capăt informațiilor despre numărul unioniștilor, este important cât mai mulți oameni să se expună.„Eu, fiind chișinăuian, știu în mare parte cum gândesc chișinăuienii și am toată siguranța și încrederea în chișinăuienii mei că sunt în majoritate unioniști. În ceea ce privește acest exercițiu democratic, această consulare publică, îndemnul nostru nu poate fi altul decât să spunem: „DA unirii””, a spus Ion Leaşcenco, președintele Blocului Unității Naționale.

Președintele Asociației „UNIREA - ODIP”, Vlad Bileţchi, a îndemnat locuitorii capitalei să se expună şi online, pe portalul decid.md. Vlad Bileţchi a spus că este important ca oamenii să participe într-un număr cât mai mare și să spună ceea ce simt, ca să se știe câți în Chișinău sunt pentru unire și câți sunt contra.

Unioniștii au anunțat și următoarele acțiuni pe care le vor desfășura în anul centenar 2018. Pe 1 iulie, la Alba – Iulia, va avea loc o manifestație unionistă, care va culmina cu un marș până la Chișinău. Totodată, pe parcursul întregii veri, tinerii unioniști vor informa oamenii din toate localitățile Republicii Moldova cu privire la beneficiile Unirii cu România. Iar pentru 1 septembrie este anunță o nouă manifestație de amploare în Chișinău. 

Sursa: ipn.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 23 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească).

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

„Un leu pentru Mitea”

Am intrat în iarnă și, de aici înainte, cât mai este până la primăvară?  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Luna mai - primăvara literaturii

Luna mai e în fiecare an o lună a marilor festivaluri literare. În București are loc a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie, unde nu au lipsit și nu vor lipsi poeții basarabeni, mulțumită Muzeului Național al Literaturii Române și celorlalți organizatori. Festivaluri vor fi...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Când ne vom u(r)ni?

Discursurile despre unire sunt atât de multe și de diferite încât, dacă s-ar aduna textele scrise, am bate folclorul despre strigoi și vrăjitoare. Vorbim de reunire ca de ceva despre care bănuim că este, dar nu știm cum arată. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Găștile urii

Postam cu câțiva ani în urmă câteva gânduri pe o rețea de socializare. Revenind acum la notele de atunci, m-am gândit să le reiau și să le dezvolt, ca să înțelegem că lucrurile sunt întotdeauna mai complexe decât par la o primă vedere. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de George Simion

Cum evităm înfrângerea la primăria Chișinăului pe modelul Maia Sandu?

Cartoful fierbinte al alegerilor pentru Primăria Chișinău a fost ca o grenadă dată în spațiul închis pentru majoritatea forțelor politice din R. Moldova. Și nu doar politice… Nici noi, unioniștii, nu aveam nevoie de aceste alegeri acum, în Anul Centenarului. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Primăvara primarilor

E trist sau vesel să ne pregătim de Paști în plină campanie electorală?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Ferdinand – o poveste cu o singură pată

„Ferdinand” e o poveste perfectă pentru sărbătorile care se apropie. Fiind vorba de un film de animație 3D, din 2017, e recomandabil, în primul rând, copiilor. Animația, în regia lui Carlos Saldanha, a fost realizată după o carte pentru copii „Povestea lui Ferdinand”,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Răzvan Munteanu

SUA vs. Rusia: Resetarea relațiilor sau escaladarea tensiunilor globale

Oficialii de la Moscova și Washington au confirmat în această săptămână, înainte de Paște, invitația președintelui SUA, Donald Trump, de a se întâlni la Casa Albă cu omologul său rus, Vladimir Putin.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Darul și dăruitorul

Iepurașul mi se pare că e o invenție stranie de Paști, dar care bucură foarte mult copiii. Deci, nu mă amestec să pun la zid iepurașul, pe care și nepotul meu îl caută prin grădină.

() Citeşte tot articolul

Editorial 4 Aprilie 2018, de Silviu Tănase

Trei lucruri pe care nu le va face Dodon

În această săptămână, Curtea Constituțională, în unanimitate, a emis o nouă decizie istorică. Instituția, care este garantul Constituției, a emis o decizie ce i-a făcut pe mulți să ia apă în gură. N-am văzut reacții pe fond nici de la opoziția parlamentară sau...

() Citeşte tot articolul

Editorial 4 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Nu avem nimic, dar nimicul ne e suficient

Evenimentele de la Uniunea Scriitorilor, de pe 27 martie, au decurs foarte bine. Solemnitatea momentului a fost marcată de parastasul pentru membrii Sfatului Țării și scriitorii deportați, oficiat de preoții Mitropoliei Basarabiei. 

() Citeşte tot articolul