Sănătate

Alimentaţia corectă pe timp de caniculă

Pe lângă ceaiurile de plante, te poţi ajuta şi de puterea de hidratare a unor legume bogate în apă. Sandwich-urile cu castraveţi reprezintă combinaţia ideală între hrană şi aport de apă.

Pentru a te asigura ca vei consuma o masă cât mai sanatoasă, înlocuieşte pâinea albă cu pâine integrală şi adaugă o felie de brânză, ornată cu felii proaspete de castraveţi.

“Cheia este să se reducă temperatura corporală, să se evite deshidratarea şi să se reţină în organism mineralele şi vitaminele esenţiale”, spune cercetătorul Sara Risch – consultant din industria alimentară americană.

Fructele şi legumele cu un conţinut mare de apă sunt în mod particular foarte potrivite pentru caniculă, printre acestea numărându-se castravetele, dar şi pepenele şi tulpinile de ţelină.

Produsele din cereale sunt, de asemenea, bune pentru organism, pentru că asigură necesarul de magneziu şi calciu, prevenind crampele musculare care pot apărea din cauza deshidratării.

Din acest motiv, pâinea integrală este bună, la fel ca şi berea – atât timp cât este consumată cu moderaţie şi nu foarte rece.

Alimentele picante provoacă transpiraţie – o bună metodă a organismului de a se răci -, de aceea sunt recomandate preparate precum curry-ul, care conţine ghimbir şi ardei iute. Din acest motiv, de altfel, în ţările fierbinţi se consumă multe preparate picante.

Specialiştii mai recomandă evitarea alimentelor cu multe proteine şi grăsimi pentru că organismul se luptă foarte mult să le digere. Acest lucru include atât dulciurile, cât şi produsele din carne.

Sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *