Culinar.md

Alimente care păstrează frumuseţea pielii vara

Căpşunile: cercetările ştiinţifice au arătat că fructele ce conţin vitamina C protejează pielea de riduri şi de uscăciunea specifică vârstei mai înaintate. Multe produse cosmetice conţin în compoziţia lor vitamina C, dar de ce să nu mergem direct la sursa naturală cum sunt căpşunile, ardeiul roşu, papaya, broccoli sau portocalele şi să le consumăm cu plăcere?

Roşiile:
aceste legume îşi datorează culoarea specifică unui caroten numit licopen, un antioxidant puternic, care distruge radicalii peroxid produşi de razele ultraviolete. Cercetările au demonstrat că cei care consumă roşii au pielea mai fină şi mai netedă. Poţi să le mănânci proaspete din gradină, să faci suc sau să găteşti ceva gustos. Roşiile sunt un ingredient culinar universal.

Tofu: tofu şi alte produse de soia asigură fermitatea pielii pentru că sunt bogate în isoflavon. Cercetătorii cred că isoflavonul previne distrugerea substanţei calogen din care este constituită pielea.

Tonul: tonul şi alţi peşti bogaţi în acizi graşi Omega-3, ca somonul, sardinele sau păstrăvul, vor face ca pielea ta să aibă un aspect proaspăt şi tânăr. De aceea nu ezita să-ţi faci salate proaspete şi răcoritoare din legume şi ton.
Cine nu îşi doreşte o piele frumoasă pe întreg parcursul anului? Dar câţi dintre noi fac într-adevăr ceva pentru asta, de câte ori atunci când mâncăm ceva ne gândim dacă ne face bine sau nu? Haideţi să nu devenim propriii noştri duşmani şi să fim mai atenţi cu noi.

(M. T.)
www.culinar.md

Timpul. Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *