Sănătate

Alimente care te ajută să reduci celulita

Chiar dacă eşti slabă, la o examinare atentă a corpului poţi constata cu stupoare că pe picioare sau chiar abdomen poţi să ai celulită. Din păcate, nu există un tratament medicamentos, dar nici o modalitate de a scăpa definitiv de ea. Dacă observi că sportul nu ajută, trebuie să te gândeşti şi să accepţi ideea că este timpul de a urma un regim alimentar, lucru despre care noi am mai vorbit în numerele anterioare. Lupta cu celulita poate începe cu decizia de a reduce numărul de celule grase din corp. Cum? Foarte simplu, având o dietă bogată în legume bio. Dacă legumele sunt tratate, vei forţa corpul să proceseze chimicalele.

Nutriţioniştii sunt de părere că legumele cele mai potrivite pentru bătălia cu celulita sunt spanacul, ţelina, roşiile, ardeiul gras, varza de Bruxelles, morcovul. Consumul acestora ajută la eliminarea grăsimii existente, reducând celulita.

Morcovul
Culoarea lui este dată de beta-caroten, substanţă transformată de corpul tău în vitamina A. Bogat în fibre dietetice, antioxidanţi şi minerale, morcovul ajută organismul în lupta cu celulele adipoase. Morcovul conţine şi mult potasiu, vitaminele C şi B6, acid folic, magneziu. Ai toate motivele să-l consumi!

Spanacul
Are o valoare energetică mare. El este bogat în antioxidanţi, mai ales dacă e consumat proaspăt, gătit la aburi sau fiert foarte rapid. O bogată sursă de vitamina A, conţine şi luteina (un antioxidant foarte important), vitaminele C, E, K şi magneziu. Conţine, de asemenea, şi vitamina B9 sau acidul folic, ce ajută organismul să regenereze celulele. Deci să scapi şi de celulită!

Ţelina
Bogată în vitamina C şi alte câteva substanţe active ce îmbunătăţesc sănătatea, ţelina reduce colesterolul şi ajută sistemul imunitar. Prin substanţele active conţinute, ţelina relaxează muşchii din jurul arterelor, permiţându-le să se dilate. Cu mai mult spaţiu în artere, presiunea sanguină scade. De asemenea, reduce şi hormonii de stres. Prin urmare, adaug-o în meniul tău zilnic pentru a ieşi învingătoare în lupta cu celulita.

Roşia
Bogate în antioxidanţi, roşiile ajută corpul să dizolve grăsimea şi nu obturează fluxul sanguin. Licopenul, un puternic antioxidant din aceste legume, protejează celulele de distrugere prin oxidare, previne bolile de inimă şi cancerul. Este important să cumperi roşii netratate chimic, pentru că acestea au de trei ori mai mult licopen decât cele tratate.

Ardeiul gras
În lupta cu celulita sunt buni ardeii graşi de toate culorile. Însă cel mai potrivit este cel roşu. Acesta este mai bogat în vitamine şi nutrienţi decât cel verde sau galben şi conţine în plus, ca şi roşia, antioxidantul licopen. Are de două ori mai multă vitamina C decât ardeiul verde (unul de dimensiuni mari poate avea peste 200 mg de vitamina C, de trei ori mai mult decât o portocală medie). Şi nivelul de caroten este de nouă ori mai mare în ardeiul roşu decât în cei de alte culori. Atenţie: la fel ca spanacul, dacă este gătit la temperatură mare (150 grade Celsius), acesta îşi pierde aproape jumătate din luteina conţinută.

Varza de Bruxelles
Doar patru din aceste mici dar hrănitoare legume îţi dau aproximativ 240 mg de vitamina K, adică de două ori cantitatea pe care o primeşte organismul tău în mod normal într-o zi. Te fereşte de cancer şi te ajută la regenerarea celulelor. Prin fierbere, se reduce nivelul substanţelor benefice.

În funcţie de imaginaţia ta şi de priceperea în ale bucătăriei poţi combina aceste legume în mâncăruri delicioase. În cazul în care ai un aparat de gătit cu aburi poţi să îl foloseşti liniştită, deoarece alimentele vor fi delicioase şi bogate în vitamine!

Timpul.Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *