Sănătate

Alimente cu ZERO calorii

Aceste alimente au o proprietate importantă: cer organismului pentru metabolizare un număr mai mare de calorii decât propriul lor conținut caloric. Aceasta înseamnă că organismul ajunge să consume calorii în plus pentru a digera aceste alimente, așadar putem slăbi lent și sănătos introducându-le în dietă.

ALIMENTE CU CALORII NEGATIVE

Aceste alimente se recomandă a fi consumate în stare crudă, proaspete, cultivate bio. Conțin toate vitaminele de care avem nevoie, minerale, oligoelemente, antioxidanți și alte substanțe active.

Principalele categorii de alimente cu calorii negative sunt considerate:

Legumele de orice fel, mai puțin „amidonoasele” (de exemplu, cartoful);
Fructele, cu excepția fructelor oleaginoase (nuci, mango, avocado, semințe etc.);
Cerealele nu sunt incluse în categoria alimentelor cu calorii negative, nici produsele de origine animală.
Dacă facem o scurtă analiză a alimentației tradiționale românești, vom sesiza că predomină alimentele calorice în detrimentul celor cu 0 calorii: pâinea, mămăliga, carnea, ouăle, grăsimile și mult mai rar sunt consumate fructele și legumele în stare proaspătă.
Din gama largă de alimente cu calorii negative le-am ales pe cele care consumă cele mai multe calorii și sunt accesibile pentru fiecare.

LEGUME CU CALORII NEGATIVE


Broccoli

Broccoli s-a remarcat între crucifere prin gama de nutrienți pe care o conține și prin efectele benefice asupra sănătății.
Broccoli este bogat în antioxidanți, fiind un bun adjuvant în curele de slăbire sau detoxifiere. Conține vitamina D vegetală, indispensabilă în metabolismul calciului și oaselor, dar și multe fibre care combat constipația și detoxifică, desigur, colonul.
Broccoli conține și alți nutrienți: vitamina A, vitamina C, sodiu, iod, magneziu, potasiu, clor etc.

Ardei iute
Ardeiul iute accelerează arderile, consumă multe calorii pentru metabolizare și crește tonusul digestiv. Este atât de util în procesele de slăbire încât extractele de ardei iute se folosesc și în pastilele de slăbit.
Ardeiul iute are un puternic efect antioxidant, însă trebuie consumat cu moderație, pentru că poate irita mucoasa digestivă.

Roșii

Roșiile sunt legume utile în curele de slăbire. De asemenea în privința sănătății roșiile aduc numeroase beneficii. Sunt însă contraindicate celor care suferă de gastrită sau reflux gastroesofagian.
Roșiile conțin antioxidanți puternici, vitamine și minerale utile în prevenția unor boli precum:
• diabet;
• boli cardiovasculare;
• dislipidemie;
• boala Alzheimer;
• osteoporoză;
• colesterol mărit;
• cancer;
• boli de piele etc.

Usturoi

Usturoiul este un adevărat panaceu. Prezintă vitamine, minerale, oligoelemente, antioxidanți, substanțe antiinflamatoare și antibacteriene, substanțe cu rol anestezic și rol antiparazitar și așa mai departe.

Hrean

Hreanul se folosește în diverse preparate în special în sezonul rece. Poate fi combinat cu miere sau poate fi preparat sub formă marinată. Hreanul este bun și în murături, completând gustul iute al piperului.
Proprietățile hreanului sunt uimitoare pentru sănătatea noastră. Cel mai apreciat beneficiu al hreanului în organism este cel antiinfecțios și antiparazitar. Așadar, hreanul ține infecțiile departe, reglează tranzitul intestinal și de colon, crește imunitatea și omoară posibilii paraziți intestinali.
Terapia cu hrean este ideală pentru copiii care au „viermișori”, fiind un leac „băbesc” folosit de multă vreme.
Ajută și în arderea grăsimilor, dar crește și metabolizarea acestora, de aceea hreanul este recomandat în curele de slăbire, dar și în preparatele culinare bogate în grăsimi.

FRUCTE CU CALORII NEGATIVE

Mere

Merele sunt ușor de procurat în orice anotimp. Noi vă recomandăm merele bio de vară sau toamnă care se găsesc în piețele românești.
Pentru a înțelege pe deplin beneficiile consumului de mere, vă sugerăm să citiți articolul Merele: beneficiile tămăduitoare ale Fructului Biblic.

Prune

Prunele sunt bogate în resveratrol – cel mai puternic antioxidant din lume! Se înscriu pe lista alimentelor cu calorii negative și sunt indicate în curele de slăbire, dar și în prevenția sau tratarea unor afecțiuni precum:
• constipație;
• boli de colagen;
• nervozitate;
• acumulare de toxine;
• boli de ficat;
• boli de rinichi etc.

Fructe de pădure

Toate fructele de pădure sunt considerate cu calorii negative și conțin cel mai puternic antioxidant din natură: resveratrolul.
Practic, toate fructele mov conțin acest antioxidant: afinele, murele, zmeura etc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *