Sănătate

Alimente de evitat pentru a fi sănătoasă

Pentru a fi cât mai aproape de o stare de sănătate bună, ar trebui să adoptăm un anumit regim alimentar, un anumit mod de viaţă. Nu trebuie să facem excese alimentare, trebuie să ne odihnim şi să încercăm să facem sport. Primii paşi pe care trebuie să-i facem este să renunţăm la anumite alimente. 

Zahărul rafinat
Hipertensiunea, colesterolul ridicat, bolile de ficat, diabetul şi multe alte probleme medicale sunt cauzate de consumul exagerat de zahăr. Limitează cât mai mult consumul zahărului alb rafinat şi înlocuieşte-l cu zahărul brut sau mierea de albine naturală.

Sucurile carbogazoase
Conţin zahăr în exces care în timp afectează funcţionarea bună a organismului. Înlocuieşte-le cu apă plată, sucuri naturale sau ceaiuri.

Chipsurile şi mâncarea fast food
Sunt extrem de delicioase, pot crea chiar şi dependenţă, însă îţi pun în pericol… talia, au un conţinut exagerat de sare, măresc riscul de cancer şi de obezitate, dacă sunt consumate cu regularitate. Au un conţinut ridicat de grăsimi saturate care îţi vor îmbolnăvi inima, dacă sunt consumate în exces şi destul de des. În plus, cele mai multe dintre aceste produse sunt preparate prin prăjire în uleiuri, lucru care determină apariţia unor substanţe cancerigene. Alege variante sănătoase de gustări sărate care nu îngraşă (măsline, biscuiţi din făină integrală, pâine neagră). Orientează-te către salate, mai ales acum că este sezonul lor!

Fulgii cu arome
Variantele de cereale care se găsesc pe piaţă, chiar dacă susţin că sunt integrale, au un adaos destul de ridicat de alte ingrediente, cum ar fi zahăr, sirop de zahăr, ciocolată, sirop de glucoză, conservanţi şi diverşi aditivi. Alege cerealele integrale în combinaţie cu fructele uscate. Sau amestecă-ţi acasă în laptele vegetal seminţe de floarea-soarelui, nuci crude, fructe uscate, banane.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *