Sănătate

Alimente sănătoase cu un conţinut sărac în calorii

Cu siguranţă nu vei avea foarte mult timp pentru sport, acum cu doar o săptămână înainte de Crăciun, mai ales dacă eşti gospodină şi ai multe de rezolvat, aşa că noi îţi propunem, să încerci măcar să ţi un mic regim. Unele alimente pot accelera metabolismul cu succes şi au capacitatea de a favoriza arderea grăsimilor. Dacă ai grijă să alegi alimentare sănătoase, fără un conţinut caloric ridicat, cu siguranţă vei putea salva situaţia şi vei putea îmbrăca rochia preferată de revelion. Pentru ca rezultatele să fie cele dorite nu sări peste micul dejun. Ceea ce vei mânca dimneaţa nu se va depozita , iar datorită agitaţiei specifice sărbătorilor, tu vei avea o zi întreagă la dispoziţie pentru a arde calorii.Iată care sunt alimentele care te aută să slăbeşti: 

Merele
Sunt potrivite ca gustare înainte de masă. Datorită conţinutul ridicat de fibre solubile, merele reduc cantitatea de zahăr şi calorii care sunt absorbite în sânge imediat după ce ai luat masa.

Avocado
Conţine grăsimi bune, mononesaturate, care îţi oferă energie, au grijă de inima şi creierul tău, dar accelerează şi arderea grăsimilor.

Fasolea roşie
Oferă o senzaţie prelungită de saţietate, iar datorită conţinutului ridicat de amidon rezistent, jumătate din caloriile consumate nu se vor absorbi. Fasolea roşie reduce nivelul zahărului din sânge şi accelerează arderea grăsimilor. Dacă găteşti fasole din conservă vei scăpa şi de balonare. Fasolea poate fi gătită, evident fără rântşa sau grăsime, sau poate fi mâncată în fel de fel de combinaţii ca salată.

Lintea roşie
Este bogată în proteine şi fibre, asigurând o saţietate pe o perioadă lungă de timp. Fierbe o cană de linte şi vei avea asigurată mai mult de jumătate din cantitatea de fibre necesară pe parcursul unei zile.

Ardeii iuţi
Capsaicina care se regăseşte în ardeii iuţi te va împiedica să consumi cantităţi exagerate de mâncare. De asemenea, ea stimulează metabolismul şi arderea grăsimilor.

Seminţele de pin
Acestea reduc senzaţia de foame. Dacă vei mânca un pumn de seminţe de pin pe zi, senzaţia de foame nu îţi va mai da bătăi de cap. Astfel vei reuşi să mănânci porţii mici, dar şi să limitezi consumul alimentelor nesănătoase.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *