Sănătate

Alimentele care te feresc de răceală

Putem face un vaccin antigripal, putem să evităm să intrăm în contact cu persoane care deja au probleme de sănătate, putem să ne îmbrăcăm mai bine dacă suntem sensibile, sau putem avea grijă de alimentaţia noastră. Concret, în funcţie de ceea ce mâncăm, imunitatea poate fi mai mare sau mai scăzută. Dacă vrei să previi o răceală, nu trebuie decât să consumi:

Usturoi
Atunci când simţi că răceala îţi dă târcoale, usturoiul poate face minuni, deoarece conţine mai mult de 20 de substanţe antivirale şi antibacteriene. Este cel mai puternic aliment care luptă eficient cu răceala. Poţi să îl consumi crud, dar dacă nu îţi este recomandat sau te împiedică mirosul, nu-l lăsa deoparte, ci adaugă-l în mâncare. Mic truc: curăţă-l, mărunţeşte-l şi lasă-l să stea 15-20 de minute înainte de a-l folosi la gătit, deoarece se activează enzimele care întăresc sistemul imunitar.

Echinaceea
Studiile efectuate până în prezent au dovedit că echinaceea întăreşte sistemul imunitar, luptând împotriva simptomelor de răceală, gripă şi alte infecţii. Echinaceea poate fi administrată sub formă de tinctură, capsule sau ceai.

Varză

Aceasta este o sursă excelentă de vitamina C, dar conţine şi cantităţi importante de fibre, mangan, acid folic, vitamina B şi acizi graşi omega-3. O poţi găsi cu uşurinţă şi în sezonul rece. Nu te limita doar la varză, poţi să alegi orice legumă din familia cruciferelor: varză roşie, varză de Bruxelles, broccoli, conopidă.

Migdale
Datorită conţinutului bogat în vitamina E şi complexului vitaminic B, migdalele întăresc organismul şi-l apără de efectele nocive ale stresului. Aşadar, dacă ai poftă de o gustare, nu ezita să consumi un pumn de migdale crude şi nesărate.

Grepfruit
Este bogat în minerale, mai ales în fosfor, potasiu şi magneziu, dar şi în vitaminele C, B1, B2, PP şi ne fereşte cu succes de viroze şi răceli. Dacă urmezi un tratament, consultă medicul înainte de a consuma grepfruit, deoarece poate să interacţioneze cu anumite medicamente (cum ar fi cele pentru colesterol).

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *