Actualitate

Alimentul minune pentru a slăbi sănătos

În ultimii ani trendul de a fi slab și bine lucrat a explodat astfel că sunt la mare căutare dietele de tot felul care promit câte în lună și în stele. În plus, este necesar să înțelegi faptul că fiecare suntem unici în felul nostru și că avem o anumită constituție care indiferent oricât de mult ne-am chinui și orice metodă am aplica nu ne va aduce același rezultat ca mamei sau prietenului tău.

Unul dintre secretele japoneze atunci când vine vorba de siluetă îl reprezintă un banal fruct, însă care este plin de vitamine, minerale, sațios și la îndemâna ta.

Și vorbim despre celebrele banane.

Bananele ajută la o digestie mai bună

Bananele verzi, acestea fiind cele indicate atunci când ești la dietă sunt bogate în amidon, iar bacteriile din stomac contribuie la transformarea amidonului din banane în acizi grași care ulterior hrănesc celulele și astfel facilitează procesul digestiv.

Chiar dacă despre fructe se spune de ceva timp că ele favorizează surplusul de kilograme, trebuie menționat faptul că bananele conțin de patru ori mai multe proteine, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multă vitamina A și de două ori mai multe vitamine și minerale decât celebrul măr ce ține doctorul la distanță dacă îl consumi zilnic.

Pe lângă toți acești nutrimenți, bananele îți aduc un aport important de potasiu, mineral eficient aparatului cardiovascular, și fibre necesare sistemului digestiv mai ales.

Sunt o sursă de energie

Datorită cantității de zaharuri pe care le conțin și anume sucroza, fructoza și glucoza, toate aceastea în combinație cu fibrele realizează un boost energic care durează mult mai mult decât orice alt boost de energie.

Specialiștii în domeniu fitness afirmă despre banane că una singură este mai mult decât suficient pentru a susține un efort fizic intens de aproximativ 90 de minute, motiv pentru care banana nu lipsește din meniul celor care fac sport de performanță.

Stimulează producția de hemoglobină

Fierul din componența lor este elementul principal care sprijină stimularea secreției de hemoglobină, luptând astfel cu succes împotriva anemiei . Un alt aspect extrem de important despre banane este acela că ameliorează tensiunea arterială tocmai datorită conținutului mare de potasiu.

Un miklshake cu banane este remediul perfect pentru a trata o mahmureală, va calma stomacul și va restabili nivelul de zahăr din sânge.

Cum slăbești cu ajutorul bananelor

Este important dacă vrei să scapi de un surplus de 3-4 kilograme într-o săptămână să consumi în fiecare dimineață o banană verde pe stomacul gol.

Potrivit specialiștilor japonezi, dacă îți este foarte foame poți să consumi două banane, însă pe parcusrul acestei diete trebuie să bei multă apă și nu trebuie să consumi alte fructe.

Evită să mănânci între mese și ai grijă ca ultima masă să nu fie mai târziu de ora 19.

La prânz poți să mănânci orice nu conține prăjeală, fast food sau pâine, iar la cină ideal ar fi ceva ușor o salată, o supă cremă.

Uită de idee de desert și nu te grăbi să mănânci, asigură-te că mesteci suficient de bine mâncarea astfel încât să ai parte de o digestie bună ulterior.

După ce ai consumat banana pe stomacul gol bea un pahar de apă caldă și abea apoi poți să treci la cafea. Nu ține această dietă mai mult de o săptămână, poți să faci pauză o săptămână-două și apoi să revii la ea însă încearcă să respecți principiul alimentar cerut de aceasta.

rtv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *