Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 18 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Economie Mondială 2 Februarie 2016, ora 18:28

Alphabet devine oficial cea mai valoroasă companie din lume, depășind Apple

Marime Font

Alphabet, holding-ul care deține Google, a devenit după primele tranzactii bursiere de marți cea mai valoroasă companie din lume, cu o capitalizare de piață de 543 miliarde dolari.

Apple are o capitalizare cu peste 10 mld dolari mai mică și în februarie 2010 a fost ultima oară cand Google era mai valoroasă ca Apple. Pe atunci ambele companii valorau sub 200 miliarde dolari, acum capitalizarea este de peste 500 miliarde dolari.

La ora 18.00 capitalizarea Google era de 554,5 mld dolari, iar Apple se situa pe la 532 mld dolari.La ora Romaniei 16.30 capitalizarea bursiera Alphabet era de 543,2 miliarde dolari, dupa ce actiunile au urcat cu aproape 3%, în timp ce Apple avea o capitalizare de 530,1 miliarde dolari, acțiunile scăzând cu 0,9%, noteaza AFP.

La ora 17.10 capitalizarea Alphabet era de 535,6 miliarde dolari, iar cea a Apple era de 531,4 miliarde dolari.

Microsoft valorează 425,7 mld dolari, Facebook 326,2 mld, iar Exxon Mobil 310 mld.

Alphabet a publicat prima oară rezultatele financiare de când a adoptat noua structura, iar luni seara, în ședintele de post-tranzactionare, grupul a atins o capitalizare de 570 mld dolari, cu 35 mld dolari peste Apple.

Interesant este că între 2004 și 2008 Google a fost peste Apple, însă apoi s-a lansat iPhone și valoarea companiei lui Steve Jobs a crescut. Apoi până în 2010 cele două companii au făcut rocada de câteva ori, în februarie fiind ultima oară cand Google a fost mai valoroasă.

Însă de la lansarea iPad-ului, Apple a crescut fantastic de mult, ajungând de la 180 mld, până la maximul de 650 miliarde dolari în 2012.

Interesant este că între 2004 și 2008 Google a fost peste Apple, însă apoi s-a lansat iPhone și valoarea companiei lui Steve Jobs a crescut. Apoi până în 2010 cele două companii au facut rocada de câteva ori, în februarie fiind ultima oară când Google a fost mai valoroasă.

Însă de la lansarea iPad-ului, Apple a crescut fantastic de mult, ajungând de la 180 mld, până la maximul de 650 miliarde dolari în 2012.

Avansul Google a început în iulie și până la final de 2015, actiunile au crescut cu 44%, iar cele ale Apple au scăzut cu 16% în a doua parte a anului.

Google generează profituri atât de importante din business-ul de bază cu publicitatea online încât investitorii sunt încrezători ca gigantul american va afișa în continuare rezultate foarte bune și își va putea permite să investească masiv și să și piardă bani cu diviziile de nișă, precum cea care lucrează la mașinile autonome.

La Apple, deși rezultatele financiare au fost record, marea îngrijorare ține de faptul că vanzarile de iPhone vor începe să scadă, în timp ce vânzarile de iPad și Mac deja au scăzut semnificativ. În plus, prețul mediu al iPhone-ului a crescut și este foarte posibil ca gigantul american sa piardă clienți în favoarea modelelor de top mai accesibile cu sistemul Android.

Sursa: hotnews

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul