Guvern

Alte 50 de case pentru sinistraţi

Preşedintele Federaţiei Patronale a Construcţiilor Drumurilor şi Producătorilor de materiale de construcţii „Condrumat”, Pavel Caba, a menţionat, pentru TIMPUL, că cele 50 de case vor fi transmise administraţiei publice locale pentru a fi repartizate sinistraţilor. „Sinistraţii, împreună cu constructorii, vor finaliza lucrările de interior care au mai rămas. Actele de recepţie încă nu au fost semnate, deoarece încă se mai lucrează”, a spus preşedintele „Condrumat”. Potrivit lui, casele au fost acoperite şi izolate termic pe dinafară. „Am făcut pereul, intrările, sobele, pereţii despărţitori şi lucrările speciale – electricitatea şi instalaţiile sanitare. Ulterior, casele sunt transmise administraţiilor locale, care le repartizează oamenilor pentru ca aceştia să le vadă, să facă focul în ele şi, împreună cu constructorii, să finiseze lucrările”, a spus Caba.
Tot ieri, a avut loc o şedinţă de lucru, în cadrul căreia ministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, Marcel Răducan, ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Nicolae Platon, şi viceministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, Anatolie Zolotcov, au analizat situaţia din zonele inundate sub aspectul finanţării lucrărilor, în special – achitarea lucrărilor executate până la etapa actuală.

La şedinţă, Marcel Răducan a spus că lucrările se desfăşoară conform graficului stabilit, dar pe parcurs a apărut necesitatea executării unor lucrări neprevăzute în contractele încheiate, care necesită cheltuieli adăugătoare. În acest context, au fost examinate soluţii de identificare a mijloacelor financiare pentru cheltuielile respective.

Prim-ministrul Vlad Filat a solicitat factorilor de decizie să-şi exercite atribuţiile cu maximă responsabilitate şi să asigure monitorizarea strictă a respectării legislaţiei în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor de construcţie şi finanţarea lor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *